Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Uspět v masné konkurenci si žádá nové postupy a v dobré marinádě se skryje všechno... Svend a Bjarne jsou řezníci v malém dánském městečku. Rozhodnou se opustit despotického šéfa a založit si vlastní řeznictví, kterému se ale z počátku vůbec nedaří. Možná je to tím, že Svend i Bjarne jsou na slovo vzatí mamlasové, jejichž svérázný přístup k práci i lidem se k byznysu nehodí. Proto je jejich náhlý raketový úspěch s kuřecími plátky v grilovací marinádě překvapivý, o to více, když jim zboží do řeznictví nedodala žádná drůbežárna. Svend a Bjarne si prodávané maso opatřují totiž velmi pozoruhodným způsobem... (Česká televize)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (201)

kinghome 

všechny recenze uživatele

" Poslyšte, nevyhrožujte mi tou žirafou!" "Co to je? Malý Švéd z parku". Tolik hlášek jsem ve filmu už dlouho neviděl. Nevybíravá černá komedie s magorem Madsem v hlavní roli. Postava Svenda mu skvěle sedla a jeho obří čelo se lesklo na celou obrazovku. Celý film utekl dost rychle a konec je naprostlo luxusní. Když zjistí to co zjistí. Přesto, že Mads to hrál skvěle, nejoblíbenější postavou byl Eigil. Postiženej chlápek, kterej na všechny řval. Poslední scéna v moři nemá chybu. 85% ()

easaque 

všechny recenze uživatele

-5* po prvním zkouknutí jsem dal 4 hvězdičky, protože jsem chvilku před Řezníky viděl Adamova jablka a ty mě dostali hodně. Teď když jsem je viděl po 5 letech, tak mě bavili o dost víc a můžu tuhle řeznickou černou komedii povýšit mezi srdcovky. Příběh je napsaný dobře (pokud tedy nejste odborník a nemáte výhrady k nesmyslnému zpracování čerstvého masa) a Jensenova oblíbená partička hraje na výbornou. Takže doporučuji a nebojte se, i pro romantika se tam něco najde. [ PŘÍBĚH: 2 /// ATMOSFÉRA: 2 /// TEMPO: 1 /// ORIGINALITA: 3 /// NÁLADA: 3 /// ART: 0 /// STYL: 2 /// CASTING: 2 (3*MAX) ] ()

Reklama

MrPierc 

všechny recenze uživatele

Jsou dva. Dva řezníci, kteří jsou milí jako dvě prasečí kolena. Jeden se potí a vypadá jako velké mastné čelo a druhý každého kope. Tento ideální pracovní pár založí vlastní řeznictví, kde lidské maso je místní delikatesa. Velmi černý humor a Mikelsen, který se stále na něco vymlouvá + dementní bratr. Morbidní komedie, která není pro každého. Nejlepší hláška: Poslyšte nevyhrožujte mi tou žirafou :-) ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Klidně bych dal i čtyři hvězdy, kdyby to nemělo kouzelný růžový happy end jak z americké romantické komedie. To se na mě nezlobte, ale něco takového se do tak černohumorné komedie o řeznících prodávajících lidské maso fakt nehodilo. Mělo to skončit odhalením skutečného tajemství jejich úspěchu, to totiž byla úžasná pointa a vlastně mě z celého filmu rozesmála nejvíc. Jinak to ale není vůbec špatné. Sice to zpočátku je strašně chladné a "jako vždy úžasný Mads" opět hraje ten svůj standard, za který mu všichni tleskají a já zase nepobírám proč (přitom tu zbytek herců hraje výrazněji a uvěřitelněji), ale jakmile se to trochu rozjede, tak se to příjemně sleduje, vtipných scén to má taky dost a docela mě i napínalo, kam se to vše posune. Škoda jen té poslední scény, jinak bych dal opravdu víc. I tak mě to ale ujistilo v domnění, že Jensen mi z těch současných slavných dánských režisérů rozhodně sedí nejvíc. Sice to taky není žádná extra třída, ale pořád lepší než to, co teď tvoří Trier nebo ta z prstu vycucaná dramata Bierové... Silné 3* ()

DwayneJohnson 

všechny recenze uživatele

Je libo lahodná paštička, masové kuličky, či výborná kuřecí nebíčka? Neváhejte a vstupte dál, určitě vám bude tuze moc chutnat. A na původu masa? Na tom zas až tak nesejde, hlavně, když se podaří marináda. Hodně ujetá, morbidní a černočerná komedie v tom nejlepším slova smyslu. Nikolaj i Mads mě poněkolikáté přesvědčili, že umí zahrát snad všechno, čehož je tenhle film důkazem. Po delším zvažování dávám opět po čase plný počet. ()

Galerie (15)

Zajímavosti (3)

  • Film se natáčel v historickém dánském městě Faaborg na ostrově Fyn v regionu Syddanmark a v Dánských filmových ateliérech v Lyngby. (Trajektt)
  • Automobil, které si díky výdělku z řeznictví Svend (Mads Mikkelsen) koupí, je Peugeot 504 Cabriolet z roku 1970. (Saur.us)

Související novinky

Severský filmový podzim 2011

Severský filmový podzim 2011

05.11.2011

Po Severské filmové zimě přináší Severský filmový klub divákům letos již druhou filmovou přehlídku: Severský filmový podzim. V pořadí již počtvrté budou mít diváci možnost shlédnout vybrané snímky… (více)

Reklama

Reklama