Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Svend a Bjarne pracujú v malom dánskom mestečku ako mäsiari. A pretože ich už nebaví počúvať urážky svojho šéfa, rozhodnú sa , že si založia vlastný obchod. Začiatky podnikania sú veľmi  bezútěšné, veľmi sa  im nedarí, avšak niekoľko náhod im  pomôže získať veľkú zákazku. Šťastie im začína priať . Aj preto, že objavia tajnú ingredienciu. Jej prísun však súvisí s tým, že v meste začnú záhadne miznúť ľudia... (Film Europe)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (201)

tatanapope 

všechny recenze uživatele

Především musím říct, že jsem se u filmu výborně bavila, minimálně do poloviny je naducaný černým humorem, tak že člověk sedí s přiblblým úsměvem na tváři po celou dobu, jen na konci už to bylo malinko slabší, ale aby to správně zakončili, hodili na závěr malou ironií celého příběhu a sice, že všechno kouzlo je v marinádě. Viděno v rámci Zahraniční výzva / Dánsko ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Sice jsem to už dávno předpokládal, teď už mám ale naprostou jistotu- ano, jsem zvrhlý jedinec. Řezníci mě bavili podobně jako francouzské Delikatesy, přestože šlo o filmy z naprosto odlišného prostředí. Že by mi ke štěstí stačilo zpracovávání "jiného" masa? Snažím se hájit tím, že mi spíše vyhovoval výborný černý humor použitý v obou snímcích, ale kdož ví, ani já netuším, co se děje v mém podvědomí. ()

Reklama

Willy Kufalt 

všechny recenze uživatele

V Dánsku mizí lidé každý rok... a pan A.T. Jensen jako ledově chladný Seveřan s možná vážnou tváří zvenčí, ale současně silně černohumornými choutky uvnitř, opět servíruje nevšední filmový pokrm, tentokrát s nečekanou dodávkou porcí z lednice od řezníků. Spočátku hrozně chladný film se spočátku nezajímavě divnými postavami přešel zanedlouho do fáze, kdy mě Jensen se svými herci začal nejen dráždit, to když stále více přímočáre hrál na strunu brutality (naštěstí většinou pečlivě schované za zavřenými dveřmi), ale na rozdíl od Adamových jablek mě v tomto případě většinou i nesmírně bavil a napínal. Vyšperkované absurdní dialogy, černohumorné situace s neustále přítomným neortodoxním problémem, poutavě stylizované epizodní a vedlejší postavy (např. detektiv s fajfkou/Ole Thestrup) a vlastně i ty hlavní, nímž vévodí Nikolaj Lie Kaas v opět trochu odlišné svérázné poloze (ač jsem si k němu tady hledal cestu déle) a to dokonce přímo v dvojroli povahově odlišných bratrů! Na rozdíl od jiných diváků mi nepřekážela ani závěrečná scéna, jejíž divoce švihlý, romantický optimismus v kombinaci s předchozími děsivými motivy mě už po mnoha zkušenostech se severskou absurdní komedií ani nenapadne brát jako cosi nepatřičného. Užil jsem si Řezníky nikoliv stoprocentně, ale k mému překvapení dost. [75%] ()

YURAyura 

všechny recenze uživatele

8/10Takovy maly s(y)urovy film o malomeste se vsemi jeho zakoutimi a nejdivnejsimi charaktery. Divak nevi, jestli by mel byt znechucen, postrasen nebo rozradostnen - zadny z pocitu kvalitniho zazitku nedokaze nabyt vrchu. Humor je tak specificky - to specificnosti opravdu nemyslim samotnou jatecnost, ale dialogy kolem - ze to muze mezi "hlavni" latkou zapadnout, coz je urcite skoda. Ale taky se musim priznat, ze ten konec se mi nelibil - scenarista se bal ukoncit film nejak jinak, takze jsme se dockali jine hruzy. A docela by me zajimalo, zda si sami dali - nebo aspon ochutnavali, coz se pri vareni obvykle dela, ale zde se to ani v jednom zaberu nedovime. ()

easaque 

všechny recenze uživatele

-5* po prvním zkouknutí jsem dal 4 hvězdičky, protože jsem chvilku před Řezníky viděl Adamova jablka a ty mě dostali hodně. Teď když jsem je viděl po 5 letech, tak mě bavili o dost víc a můžu tuhle řeznickou černou komedii povýšit mezi srdcovky. Příběh je napsaný dobře (pokud tedy nejste odborník a nemáte výhrady k nesmyslnému zpracování čerstvého masa) a Jensenova oblíbená partička hraje na výbornou. Takže doporučuji a nebojte se, i pro romantika se tam něco najde. [ PŘÍBĚH: 2 /// ATMOSFÉRA: 2 /// TEMPO: 1 /// ORIGINALITA: 3 /// NÁLADA: 3 /// ART: 0 /// STYL: 2 /// CASTING: 2 (3*MAX) ] ()

Galerie (15)

Zajímavosti (3)

  • Film se natáčel v historickém dánském městě Faaborg na ostrově Fyn v regionu Syddanmark a v Dánských filmových ateliérech v Lyngby. (Trajektt)
  • Automobil, které si díky výdělku z řeznictví Svend (Mads Mikkelsen) koupí, je Peugeot 504 Cabriolet z roku 1970. (Saur.us)

Související novinky

Severský filmový podzim 2011

Severský filmový podzim 2011

05.11.2011

Po Severské filmové zimě přináší Severský filmový klub divákům letos již druhou filmovou přehlídku: Severský filmový podzim. V pořadí již počtvrté budou mít diváci možnost shlédnout vybrané snímky… (více)

Reklama

Reklama