Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Frank Warren (Rutger Hauer) se snoubenkou Noelle (Joan Chen) a nejlepším přítelem Samem (James Remar) uloupí diamanty v hodnotě dvacet pět milionů dollarů. Noelle a Sam se pokusí Franka zabít a shrábnout všechno sami, ale Frank již předem diamanty ukryl jinde. Naštěstí přežije, ale je odsouzen na doživotí v novém experimentálním vězení Táboře Holliday, provozovaném velikášským sadistickým správcem Wardenem Hollidayem (Stephen Tobolowsky). Toto vězení má oproti ostatním několik nedostatků. Nemá stráže, zdi ani mříže a navíc je smíšené. Jediným způsobem udržení zločinců na místě se tak stává elektronický obojek se silnou výbušninou kolem krku. Je to vlastně jakési pouto mezi dvěma různými vězni, kteří se od sebe nesmí vzdálit na víc jak maximálních pár set metrů, jinak oba obojky explodují. Brzy za Frankem přijde spoluvězeňkyně Tracy Riggsová (Mimi Rogers) s tím, že on je její pouto a že chce utéct. Ale Sam a Noelle s Hollidayem jsou jim v patách, protože vidina bohatství je velice lákavá. (monolog)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (126)

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Žádný stráže, žádný ploty. Proč tady všichni ještě tvrdnou?" Hádej. Je to na krku, pípá to a pak to bouchne. To je jistě zajímavá idea, ale mě spíš zaujalo, jak je těžké najít kamaráda, když máte nasyslených 25,000.000 dolarů. Ještěže nic takového nemám. Jinak za mě byly propojené obojky fajn, wellness v plováku měl své kouzlo, Frankův výběr slečen byl k zamyšlení, pan správce Holliday s mi jevil býti vhodným k testování kopů do rozkroku a žárlivým manželům musím jenom doporučit výměnu svatebních obojků. Prostě jsem se nenudil, ale rozhodně na mě nevybaflo nic tak nadprůměrného, abych zvedal hodnocení. ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Místy to je docela natvrdlé a Rutger Hauer by se vzhledem hodil spíš na záporáka, ale i přes to všechno musím přiznat, že si mě to nakonec získalo a kupodivu i přišlo napínavé. Nápad to má dobrý, zpracování nijak zvlášť zajímavé, ale i tak tomu nechybí poutavost, zajímavá akce (které je tu dostatek) a nějaké ty pěkné herečky. Jedna je dokonce z Twin Peaks, ale hraje tu teda pěknou mrchu, takže mi o dost sympatičtější byla Mimi Rogers. Možná bych tomu dal i čtvrtou hvězdu, ale to uvidím až časem, pokud se na to budu chtít znova podívat. Já bych ji i dal, ale to by se to okolo těch obojků muselo motat víc a z pohledu více takhle trestaných postav, ale zase nemůžu chtít všechno... Silné 3* ()

Reklama

RomanHyde 

všechny recenze uživatele

Od televizního filmu nemůžeme očekávat kdo ví co. Tvůrci se s ním přece nemohou patlat věky, natož aby scénárista xkrát verzi přepisoval a tak doufá že si nelogičnosti stejně nikdo v telce mezi běháním na záchod a do špajzu nebo při žehlení nevšimne, režisér taky nemůže nepovedené záběry přetáčet a tím mrhat časem a rozpočtem který patrně nepřevyšoval rozpočet kvalitní třicetivteřinové reklamy natož aby je scénárista vystřihával. Herci a neherci to taky potřebovali mít za sebou aby se už konečně z pojízdné kantýny zásobujíc je fastfoodem dostali k pořádnému žvanci. K tomu všemu si na tomto filmiku pochroupal zub času a tak v dnešní době vyžaduje sledování Obojku už značnou míru tolerance. Kdo má však rád akční kategorii B až C, příjde si na své. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Jedno z najkultovejších béčiek našej VHS mladosti. Rutger Hauer s najhorším účesom v histórii béčkovej kinematografie, s najpríšernejším outfitom a ďaleko, ďaleko od six-packu a formy z osemdesiatok. Ale chvalabohu v týchto časoch asi štúdiá neriešili niečo v zmysle pol roka prípravy herca na úlohu v posilovni. S Mimi im to ale celkom sekne a keď začnete Obojok vnímať skôr ako cynickú komédiu o trampotách jedného ňoumu so ženami, tak sa zabavíte. ()

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Dnes už mě na této šosácké databázičce nic nepřekvapí, ale šedesátiprocentní Obojek? Je tu někdo nad třicet? Haló! Rok 1991 ještě sice neoplýval nějakými prdelzatahujícími triky, i když třeba už vznikal Terminator II., na Obojku to jde znát, ale Rutger Hauer triky přece nepotřebuje. Tenhle sci-fi film se opírá hlavně o příběh. Ten je zde naprosto vynikající. Představte si vězení budoucnosti, kde netřeba vysokých zdí ani elektrických ohradníků. Každý vězeň si to dvakrát rozmyslí, jestli vzít kramle, když má na krku obojek, který exploduje, sotva se vzdálí na metr od zóny. Co víc ještě dodávat. ()

Galerie (33)

Zajímavosti (2)

  • Natáčení filmu probíhalo v USA ve městech Simi Valley a Los Angeles od 6. listopadu do 19. prosince 1990. (GASTON73)

Reklama

Reklama