Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Frank Warren (Rutger Hauer) se snoubenkou Noelle (Joan Chen) a nejlepším přítelem Samem (James Remar) uloupí diamanty v hodnotě dvacet pět milionů dollarů. Noelle a Sam se pokusí Franka zabít a shrábnout všechno sami, ale Frank již předem diamanty ukryl jinde. Naštěstí přežije, ale je odsouzen na doživotí v novém experimentálním vězení Táboře Holliday, provozovaném velikášským sadistickým správcem Wardenem Hollidayem (Stephen Tobolowsky). Toto vězení má oproti ostatním několik nedostatků. Nemá stráže, zdi ani mříže a navíc je smíšené. Jediným způsobem udržení zločinců na místě se tak stává elektronický obojek se silnou výbušninou kolem krku. Je to vlastně jakési pouto mezi dvěma různými vězni, kteří se od sebe nesmí vzdálit na víc jak maximálních pár set metrů, jinak oba obojky explodují. Brzy za Frankem přijde spoluvězeňkyně Tracy Riggsová (Mimi Rogers) s tím, že on je její pouto a že chce utéct. Ale Sam a Noelle s Hollidayem jsou jim v patách, protože vidina bohatství je velice lákavá. (monolog)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (126)

VanTom 

všechny recenze uživatele

Celkem zdařilé, byť nijak extra vzrušivé akční béčko s diskrétními sci-fi prvky (výbušné obojky) pohání zejména nosný nápad (párkrát i využitý), kdy se hašteřící dvojice uprchlých vězňů od sebe nemůže vzdálit na více než 100 yardů (to mi tedy ta věznice připadala rozlehlejší). Sympatické obsazení se vzájemnou chemií postaralo o bezproblémový doklus do finiše. ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Místy to je docela natvrdlé a Rutger Hauer by se vzhledem hodil spíš na záporáka, ale i přes to všechno musím přiznat, že si mě to nakonec získalo a kupodivu i přišlo napínavé. Nápad to má dobrý, zpracování nijak zvlášť zajímavé, ale i tak tomu nechybí poutavost, zajímavá akce (které je tu dostatek) a nějaké ty pěkné herečky. Jedna je dokonce z Twin Peaks, ale hraje tu teda pěknou mrchu, takže mi o dost sympatičtější byla Mimi Rogers. Možná bych tomu dal i čtvrtou hvězdu, ale to uvidím až časem, pokud se na to budu chtít znova podívat. Já bych ji i dal, ale to by se to okolo těch obojků muselo motat víc a z pohledu více takhle trestaných postav, ale zase nemůžu chtít všechno... Silné 3* ()

Reklama

iXtr3m3 

všechny recenze uživatele

Tak niekde medzi Fortress a Fortress 2, ale skôr bližšie k tej dvojke. Dal som si repete po neskutočných rokoch, kedy som to videl ako krpec na VHSke len kvôli spomienke na už zomrelého Rutgera Hauera, ale žiaľ nebol to dobrý nápad. Ako krpec som si to moc nepamätal a teraz keď som to opäť zhliadol, tak fakt hrôza. Pri Fortress som písal, že sa dá film zhliadnuť aj po 27 rokoch, lebo nestál 5 korún, tu to neplatí. Väzenské peklo si užijeme len chvíľku a potom sa to zvrhne na slabú road movie. Škoda, tento film fakt zapadol prachom. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

V pubertě jsem naivně řešil, proč neudělali nějaký centrální bod, od kterého se nikdo nesmí vzdálit na sto yardů, nebo proč neutekli všichni vězni zaráz v hroznovém seskupení, ale teď už dobře vím, že nic z toho neměli ve scénáři.. Dokud se realizují nápravná opatření v táboře Holliday a chmatákovi Hauerovi zahřívají urinou tekutou samotku, má to ve svých béčkových parametrech zvláštní kouzlo. Jakmile se však inženýr Ruměnka s nastrčenou Slonovinou vydali na útěk v explozivních řetězech, udržovaly mou pozornost už jen záběry na sexy zadek Mimi Rogers. Rutinér Teague by si za zprasení vcelku originálního námětu zasloužil jméno Hnědka a pár týdnů v plováku.. ()

Luk80 

všechny recenze uživatele

Rumělka, slonovina, brčál, obojek a ukradené diamanty. To jsou základní poznavací znamení tohoto už skoro zapomenutého snímku. Moc se mi líbil Basil Wallace v roli hlavního mazáka věznice. Ty jeho záporné oči. Mnohem lepší byl samozřejmě v Seagalovce - Muž s cejchem smrti. Mimi Rogers to moc s krátkými vlasy seklo. Danny Trejo je klasik. Není snad film začátkem devadesátých let z prostředí věznice, kde by se neobjevil :-) ()

Galerie (33)

Zajímavosti (2)

  • Natáčení filmu probíhalo v USA ve městech Simi Valley a Los Angeles od 6. listopadu do 19. prosince 1990. (GASTON73)

Reklama

Reklama