Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Blade, který je sám napůl upírem, pátrá po svém příteli a pomocníkovi Abrahamu Whistlerovi, který údajně zemřel, ve skutečnosti však žije v zajetí upírů. Nakonec se mu podaří přítele najít a osvobodit. Whistler infikovaný upírskou krví svede s nákazou úspěšnou bitvu, nepadne si však do oka s Bladeovým novým pomocníkem. V jejich skrýši se objeví maskovaní upíři Asad a Nyssa. Přinášejí vzkaz pro Blada od vládce upírů. Ten mu nabízí příměří a současně ho žádá, aby se společně s upíry pokusil zastavit hrozbu, která ohrožuje svět obou ras. V Praze se totiž objevila nová upírská rasa, Smrťáci, které vede Jordan Nomak. Blade s oběma pomocníky odjede do Prahy, kde navštíví sídlo upírského vůdce Eliho Damaskinose... (TV Nova)

(více)

Zajímavosti (55)

  • Když Smrťák kousne upíra Priesta (Tony Curran), promění se během několika minut. Když ale ve stejnou dobu pokousají i Lighthammera (Daz Crawford), tak se promění až o několik dní později. (Guilemot)
  • Když se na upíří discotéce proměňuje čerstvě nakažený Priest (Tony Curran), při mnoha z jeho výkřiků bolesti je možné vidět, že má některé zuby spravené plombami, což by jako čistokrevný upír mít neměl. (KillHurt)
  • Ve scéně, kdy jde skupina upírů i s Bladem (Wesley Snipes) na upíří diskotéku, Whistler (Kris Kristofferson) je ze střechy pozoruje hledím pušky s termovizí, přičemž teplo vyzařuje jen Blade. Když poté ale v kanálech upír Chupa (Matt Schulze) Whistlera napadne, při pohledu z termohledí je vidět, že upír najednou vyzařuje teplo, přestože tomu tak dříve nebylo. (Pepy)
  • Na začátku filmu, když si jde Blade (Wesley Snipes) pro Whistlera (Kris Kristofferson), je na stole při pohledu na šňupajícího upíra vidět prázdná sklenice. Poté, co Blade zaklepe na dveře, na stole jsou vidět 3 sklenice plné a žádná prázdná. Jakmile Blade rozstřílí upíra, který šel otevřít, jsou na stole už jen dvě plné sklenice. Po chvíli jsou na stole opět tři. (Pepy)
  • Když Blade (Wesley Snipes) zlikviduje dva upíry na motorce, jednomu dře přilbu o kolo a ta se poté rozpůlí. Je však rozpůlená ještě dříve a drží jen za pásek. (Pepy)
  • Když Blade (Wesley Snipes) hází proti nadupírům UV granáty, upíři „zkamení“. Když je však zasáhnou sluneční paprsky, rozletí se na malé kousíčky, přestože by efekt měl být stejný. (Pepy)
  • Ve scéně, kdy Scud (Norman Reedus) hlídá v dodávce a všimne si nějakého hluku, drží v pravé ruce koblihu. V jednom z následujících záběrů má však v pravé ruce cigaretu. (Terva)
  • Když po výbuchu UV bomby najde Blade (Wesley Snipes) Nyssu (Leonor Varela) polomrtvou, tak si rozřízne zápěstí, aby jí mohl dát napít své krve a tím ji zachránit. Pokud se díváte pozorně, tak uvidíte, že na meči se žádná krev neobjevila. (DaviD3141)
  • Nyssa (Leonor Varela) o sobě tvrdí, že je čistokrevná upírka. Ale to je nesmysl, protože má nad rtem malou jizvu. Kdyby byla čistokrevná, tak by se jí tato jizva v rámci regenerace sama zahojila. (DaviD3141)
  • Když Blade (Wesley Snipes) v podzemí při souboji proti nadrase upírů použije UV bombu, tak se upírka Nyssa (Leonor Varela) hluboce nadechne, než se potopí. Ale upíři přeci nedýchají. (DaviD3141)
  • Když Blade (Wesley Snipes) bojuje s Nomakem (Luke Goss), jsou jeho šaty úplně suché, navzdory tomu, že se před několika málo chvílemi vynořil z tratoliště krve. (DaviD3141)
  • Když budete pozorní, tak ve scéně, kdy Blade (Wesley Snipes) zabije Nomaka (Luke Goss), při troše štěstí spatříte hadičku, která přivádí krev do Nomakových úst. (DaviD3141)
  • Spoiler: Zatímco záporní upíři hoří nehezky, různě se škvíří, škvaří, rozprskávají a zbaběle u toho řvou, Nyssa (Leonor Varela) se „romanticky“ rozpadá. (Pepy)
  • Spoiler: Po výbuchu UV lampy umírají i upíři, kteří byli za rohem. (Pepy)
  • Spoiler: Když je Blade (Wesley Snipes) na konci filmu proděravěn kůly, aby z něj mohli upíři dostat všechnu krev, projdou mu bodce zápěstím a stehny. Jelikož je oblečen jen v kalhotách, tak mu to do nich udělá díry. Ale když později po koupeli v krvi bojuje s upíry, jeho kalhoty už děravé nejsou. (DaviD3141)

Související novinky

Staří známí ze Středozemě

Staří známí ze Středozemě

14.06.2009

Víkend s fantasy novinkami pokračuje. Po včerejších jobovkách pro fanoušky hrdinské fantasy je čas spravit si chuť. Kdo jiný by nás mohl potěšit než Guillermo del Toro? Ten v chatu s redaktorem BBC… (více)

Guillermo del Toro zešílí

Guillermo del Toro zešílí

07.10.2007

Talentovaný mexický tlouštík hodlá přitvrdit. Ne že bychom snad považovali jeho temnou fantasy Faunův labyrint a právě natáčeného komiksového Hellboye 2 za nějaké pohádky pro děti (to rozflákání… (více)

Hellboy v Maďarsku střílí elfy

Hellboy v Maďarsku střílí elfy

08.06.2007

Chtěli byste se potkat s Guillermem del Torem anebo Ronem Perlmanem? Pokud patříte k slovenským uživatelům ČSFD, ode dneška je máte, čoby kameňom dohodil. Právě v pátek 8. června totiž oficiálně… (více)

Další kniha na stříbrná plátna

Další kniha na stříbrná plátna

01.03.2006

Adaptace knižních děl, čím dál více plnící kinosály, se poslední dobou stávají nejvýdělečnějším druhem filmu, proto se není čemu divit, když veliké společnosti skupují filmová práva od knižních… (více)

Reklama

Reklama