Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V předvečer druhé světové války je Španělsko plně v zajetí vlastních rozbrojů. Generál Franco tvrdě útočí na opoziční republikány. Rozrušená společnost je vedena již jen zákony zabezpečujícími vlastní přežití. Desetiletý Carlos, sirotek jednoho z padlých republikánů, se dostává do sirotčince, který vede invalidní ředitelka Carmen spolu s profesorem Casaresem, jenž pro umocnění mužnosti popíjí líh z naložených lidských embryí. Záhy po příchodu začíná Carlose navštěvovat přízrak chlapce, který se za záhadných okolností z ústavu ztratil. Pátrání po Santiho stopách přivedou Carlose k nečekanému objevu. V podzemních prostorách strašidelného sirotčince je ukryto zlato střežené frankistickým patolízalem, bezcitným a surovým Jacintem. Carlos stejně jako kdysi Santi, toto tajemství nedopatřením odhalil, a nyní je čas za něj zaplatit. (Česká televize)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (397)

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Čo je to vlastne duch? Strašná udalosť odsúdená k neustálemu opakovaniu. Možno len okamžik hroznej bolesti. Niečo mŕtve, čo sa chvíľami zdá akoby ešte žilo. Pocit ktorý sa zastavil v čase. Niečo ako rozmazaná fotografia... Snímky mexického režiséra Guillerma del Tora majú charakteristický rukopis a svojskú amosféru. Težke nečakajte žiadný tuctový duchársky horror. Keď si pustíte titul "El Espinazo del Diablo", buďte pripravený na kvalitný filmový zážitok. **** ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Ze snímku, kterým o sobě dal poprvé del Toro více znát mám poněkud rozporuplně pocity. Především bych rád důrazně upozornil, že pokud se těšíte na horror, tak tento film ve svém nejlepší zájmu vynechejte. Někdo se tu opět pouze přepsal. Je zde krásně vidět, že již tady si del Toro jasně vytyčil svůj režisérský styl se smyslem pro tajemno, kterého se v podstatě nepustil dodnes. Dodnes jsem tomuto režisérovi nepřišel pořádně na chuť a všeobecná oblíbenost je mi poněkud záhadou. V jistých momentech byl film skutečně zajímavý a vládla mu skvělá atmosféra. Nedokážu ovšem jen tak přehlédnout obrovskou spoustu nezajímavé vaty, kterou del Toro nikdy nezapomene přimíchat. Celkový můj divácký zážitek je tedy pouze lehce podprůměrný. ()

Reklama

misterz 

všechny recenze uživatele

Horory s deťmi sú pre mňa tie najnepríjemnejšie. A tento je navyše aj extra napínavý a extra temný, sprevádzaný perfektnou hudbou a mrazivou atmosférou. Scenár je vypiplaný do najmenšieho detailu, dejová linka si získa diváka hneď od začiatku a do konca už nepustí. Jeden z hororov, ku ktorému sa oplatí vrátiť ešte niekoľko krát. 89/100 ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Zvláštna kombinácia horrorovej línie a drámy, bál som sa zo začiatku, že mi nesadne, no Guilermo to zvládol skvelo. Horror je svojím spôsobom napínavý, no viac stavia na línii drámy, čo mi prekvapivo vôbec nevadilo. Pozdvihnúť takmer béčkový scenár k výbornému filmu, čo ovplyvnili aj kvalitní herci, ktorých Toro obsadil. 80%. ()

Faye 

všechny recenze uživatele

Představte si sirotčinec (kterému vévodí nevybuchlá bomba uprostřed nádvoří) kam vás, jen tak, bez rozloučení, vysypou. A než se stihnete zorientovat a někam patřit, naváže s vámi kontakt duch malého chlapce, jemuž spíte v posteli a který vás tímhle ponurým místem všude provází. „Co je to vlastně duch? Strašná událost odsouzená k neustálému opakování. Možná jen okamžik bolesti, něco mrtvého co se chvílemi zdá jakoby ještě žilo. Pocit, který se zastavil v čase, jako rozmazaná fotografie..“ Mrazivá atmosféra, strašidelná hudba, nevlídné místo a vše přesně tak akorát namícháno. ()

Galerie (64)

Zajímavosti (13)

  • Podoba ducha byla inspirována japonskými horrory, jako např. Ringu. (Chatterer)
  • Natáčení probíhalo v Talamanca del Jarama v Madridě a v Cubillo de Uceda ve městě Guadalajara v autonomním společenství Kastilie – La Mancha. Natáčelo se od června do srpna 2000. (noelcoward73)
  • Film byl nominován na cenu Saturn Award v kategorii Nejlepší horor. (Chatterer)

Reklama

Reklama