Reklama

Reklama

Roh Gondoru

  • angličtina Horn of Gondor
Trailer

Obsahy(1)

Po vpádu divokých hord Balchotu se Gondor ocitá na kraji porážky. Vládnoucí správce Cirion upíná svoji naději na sever, k polozapomenutému národu Pánu koní. Podaří se rytíři Borondirovi předat Cirionovo poselství? Fanouškovský film Roh Gondoru vznikl v České republice a zobrazuje méně známou kapitolu z Tolkienova světa, zasazenou 500 let před děj Pána Prstenů. (ČSFD.cz)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (46)

flanker.27 

všechny recenze uživatele

Je doplním ostatní, jde o případ, kdy ambice a nadšení pro věc nezastínily filmařské dovednosti, a vznikl tak velice solidní fanfilm, pokud ne nejlepší, pak rozhodně jeden z nejlepších z Tolkienova světa. Velmi kvalitní kamera i zvuk, šermířská choreografie také rozhodně patří k tomu lepšímu, co se ve fanfilmech dá nalézt (i když souhlasím s DaViD´82, že The Knight of Hope je přece jen zase ještě o laťku výš, jakož i jiné práce od Adorea Olomouc). A hlavně, má to skvělou "prstenovskou" atmosféru (kterou třeba Hobit navzdory nebo právě pro svůj obří rozpočet už neměl). P. S. Kéž by třeba současné české pohádky vypadaly aspoň trochu takhle. ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Chtělo to ubrat na nadužívaných tklivých zpomalovačkách, zkusit najít vlastní ksicht namísto kopírování stylu "popravy Boromira" z filmové trilogie a Belfínova "terminátorovská" neherecká dikce tomu také nenapomáhá. Zpracování i akce však solidní, jakkoli to má smůlu, že to přichází po loňském The Knight of Hope od Adorei, kde se laťka šermířské akce v rámci fanfilmů zase o kus zvýšila. A to nikoli pouze v rámci našich luhů a hájů. Z pánoprstenovských fanfilmů však ten doposud nejlepší; i díky tomu, že nemá přepálenou stopáž a nestihne se přejíst. Tvůrci si oproti mnohým jiným uvědomují, že nadšení a fanouškovský zápal je sice dobrá motivace, ale nikoli omluva pro nekvality. Na konci zůstává pocit "když bez ničeho umí tohle, co by asi dokázali s pořádným rozpočtem a technikou". Což je pro fanfilm podobného střihu asi to nejlepší možné hodnocení. ()

Reklama

verbal 

všechny recenze uživatele

Nad komplikovaně promyšleným příběhem o tom, jak mastňák vyjel na sever, zadul si tam na roh, opíchal tři počmárané otyloně z fitka, přijela partička koňomrdů a společně odjeli zase na jih, by asi DžejÁrÁr neuroticky zlomil péro a Příběhy raději nedokončil. Nicméně na poměry amatérského porna je to opět těžký nadstandard s pozoruhodnou choreografií soubojů, skvělou kamerou a maximální epickou atmosférou, jakou jen šlo vyždímat z encefalitických křivoklátských lesů a huhňavě přitroublé gondorgličtiny vypravěče. Už ve svém Řáholeckém žaludovém snajprovi Šimon ukázal, že umí velmi zručně plést z hoven biče a pomalu by zasloužil nějakého toho hodného strýčka, co by mu dal na hraní pár míčů a pořídil práva na nějaké to larpové svingrpárty, třeba od Gemmela. Držím všechny tělesné výčnělky! ()

Eliott 

všechny recenze uživatele

Na snímku nejvíce oceňuji, jeho hudbu, to jak věrně napodobuje krajinu a atmosféru z filmu pána prstenů. Dále ačkoli zde bylo použito jen minimum speciálních efektů, tak vše vypadá velice dobře a přirozeně. Především souboj s meči byl zde zvládnut velice nápaditým stylem a do detailu. Bohužel však přes všechny své kvality na 5 hvězd prostě nedosáhne. A to i když jsem si kupříkladu film užil mnohem více, než Jacksonův velkofilm Hobbit. ()

Gaaron 

všechny recenze uživatele

Škoda, že tvůrci tentokrát poněkud opomněli příběh (který byl tak silnou devizou předchozího počinu). Přitom přes krátkou metráž je film dostatečně dlouhý, aby plnokrevné vyprávění unesl - ne jen pár za sebe poskládaných scén (kůň - les - roh - bitka - konec). Na druhou stranu má Roh Gondoru všechnu tu úžasnou jacksonovskou atmosféru, která chyběla Hobitovi, a hudba je naprosto fenomenální (včetně přesahů do Shora). ()

Galerie (10)

Zajímavosti (6)

  • Borondirův kůň se jmenuje Baldor, Aragornův Brego. Brego byl rohanský král, jehož syn se jmenoval Baldor. (Zdroj: Šimon Pešta)
  • Příběh vychází z knihy „Nedokončené příběhy“, která byla vydána po Tolkienově smrti. (ČSFD.cz)
  • Exteriéry byly natočené v Brdech a na Křivoklátsku. Nejvíce času strávil štáb na vrchu Plešivec u Jinec, prolog pak vznikl na zámku v Rožmitále pod Třemšínem. (ČSFD.cz)

Reklama

Reklama