Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

V Pedraze se krávě narodí lidské dítě. Veterinářka Elena a starosta Paco se rozhodnou obrátit na rozhořčeného kněze Vergaru. V tomhle městě se dějí podivné věci. Je to dítě vůbec člověk? Jedná se o podvod, nebo dílo ďáblovo? (HBO Europe)

Recenze (30)

DonBraso 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jsem si říkal jestli to netočil samotný Guillermo del Toro.Malinko jsem si připadal jednu chvilku jako v The Strain,kde nám taky začíná trochu digitálního svinstva lítat před kamerou.Musím říct,že na první dobrou jsem nějak nechápal,titulky občas bleskem,že prostě nevíš.Od půlky se zvedla síla a docela i akčnější položka.Do toho tu je starosta,který nejspíš má být hláškař nebo zamilovanej a to se nejspíš stane.Kněz šíří tajemství a má asi nejvíc charisma co by seriál mohl podržet.Jen se malinko obávám,že pilot nám nabídnul už všechno a vystřílel všechny náboje.Dítě a hlavně jeho "mámina" to slušně skládala z těch schodů:)No uvidíme co dál,jestli to bude stejná bejkárna a doufám,že nebudeme moc u ďábelskcýh vysvětlovaček.75% ()

makakus 

všechny recenze uživatele

Napřed jsem užasl a trvalo to asi do poloviny dílu. Viděl jsem toho už hodně, ale něco takového určitě ne. Zábavnou, originální a dramatickou směsici reality, absurdity, politické parodie, satiry, psychologie, hororu a akčnáku, kdy se styly neustále přelévají jeden do druhého a kupodivu to drží skvěle pohromadě. Parádní jízda! Až jsem si začal říkat - takové tempo plné zvratů a nápadů přece nemůže vydržet dlouho. A taky že jo. BUM - zčistajasna se nám to změnilo v béčkový přiblblý horor, ve kterém nechybí ani variace na Odulu z Pána prstenů, dokonce včetně sítí, kterými obalovala lidi. WTF? Vidět to zmiňovaný Jidáš, oběsí se znovu. A spousta žánrových klišé jako mrtvoly, co se posadí v sanitce, zrůdní kojenci, vraždící stařenky atd. Bohužel navíc bez špetky humoru a nadhledu - jako by v půlce převzala práci na dílku úplně jiná parta filmařů. Obávám se, že zpátky už cesta nevede a je to obrovská škoda. Ale kdoví, naděje umírá poslední... ()

Reklama

Pilda17 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jsem překvapený jaký náboj pilotní díl měl. Španělé umí atmosféru budovat vždy dobře a ani 30 stříbrných není výjimkou. Děj je fantastický, prakticky od první minuty do vás tvůrci jdou a pokud si udrží tempo i v dalších dílech, čeká nás jeden z nejlepších hororových seriálů poslední doby. Závěrem bych řekl, že hlavní herci jsou zvolený příjemně a nikdo vám zatím krev pít nebude. Najdu jediný zápor a to je scéna v sanitce, kdy trochu efekty skřípaly, ale to je malý škraloup a dá se snadno zapomenout. Nemohu jinak než ocenit nejvyšší poctou. ()

Martrix 

všechny recenze uživatele

Možná ten námět nepůsobil úplně špatně na papíře, ale když to pak člověk vidí na vlastní oči, je to díky neúprosné filmové doslovnosti až trapně pitomé. Postavy se chovají imbecilně, dialogy jsou na hraně mezi kýčem a parodií na nějaký libovolný průměrný horor devadesátých let. Detaily nefungují, protože jim tvůrci nevěnují pozornost. Takže celé to za jiných okolností neokoukané španělské pozadí, není uvěřitelné. Kdysi jsem viděl epizodu nějaké španělské telenovely. Tak přesně v takovém duchu, je natočen tento seriál. Ploché postavy, divné motivy, patetické a jalové řeči, vztahy načrtnuty jako z červené knihovny. Jen lásku tady nahradilo atraktivní téma vymítání, resp. hrátek s démony... . Jenže je to tak moc hloupé, že to nespasí ani těch pár dobrých momentů. Za jiných okolností bych to po první epizodě nezabalil, ale tady je zcela zjevné, že scénáristi jsou matlalové a v podobně prostoduchém duchu bude i ten zbytek. Pokud chcete nějakou démonárnu ze španělského prostředí, tak raději sáhněte po Válečné jeptišce, která je ale trochu odlehčenější, nebo pokud chcete opravdu kvalitní a chytrý hororový seriál z prostředí vymítání, určitě neprohloupíte s Exorcistou (2016). ()

Trevor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Solídny úvod, uvidíme ako (ne)budú nasledujúce epizódy nadväzovať na úvodnú, v každom prípade príjemne prekvapenie z produkcie HBO. Nápad vcelku zaujímavý, pochopiteľne tvorcovia neriskovali aby im niekto uťal hlavu a tak za všetkým v seriáli hľadajte kresťanstvo, tu už nie je potrebná politická korektnosť a podobný bullshit a hneď sa to pozitívne odzrkadlí aj na kvalite pilotnej epizódy. ()

Galerie (7)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama