Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Po dvanácti letech ve vězení se Eddie Palmer, bývalá středoškolská fotbalová hvězda, vrací domů a chce opět začít žít. Zanedlouho překvapivě naváže pouto se Samem, nezapadajícím chlapcem z problémové rodiny. Eddieho minulost však začne jeho nový život a rodinu ohrožovat. (Apple TV+)

Videa (1)

Trailer

Recenze (116)

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Palmer je klasicky vystavěným vztahovým dramatem mezi čerstvě propuštěným vězněm a malým chlapcem, kdy jedinou zvláštností této podívané je pojetí onoho chlapce, z čehož jsem tedy ze začátku byl upřímně dost vykulený, naštěstí zde tvůrci k tomu ale přistoupili natolik jemnou a přirozenou formou, že ve výsledku to lze považovat vlastně až za takovou malou výhru. Každopádně jejich společné hledání cesty k sobě je zde zpracováno skutečně dost nenápaditě a po většinu času i nedramaticky, o což je ovšem pak působivější fakt, že to i přesto celé docela příjemně funguje a hlavně ubíhá. Emocí se pak divák dočká prakticky až ke konci filmu, ovšem jsou působivé a silné, jinak za fajn tu lze určitě považovat i atmosféru, která skvěle vystihovala jak prostředí, tak situaci, do které se ústřední postavy dostali, a spád Palmer nemá vlastně skoro žádný, což ale neznamená, že by film nudil, na čemž má pak ale zásluhu i výrazný casting, samozřejmě na čele s Justinem Timberlakem, podávajícím velmi civilní a přesvědčivý výkon. Palmer tak zkrátka není, především co se vystavěné zápletky týče, ani trochu originální podívanou, což ovšem v žádném případě neznamená, že by nestál za pozornost, takže sice nepřekvapí, ale jistě zaujme. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Jak Justina Timberlaka hudebně nemusím, tak herecky je jeden z nejlepších v Hollywoodu v současnosti. Nenapadlo by mě ale, že jeho nový film s názvem Palmer bude vlastně naprosto rutinní drama o jedné postavě s nevybouřenou minulostí a malým klučíkem, kterej má mámu na hovno a tak inklinuje k hlavní postavě filmu. Totálně klasický americký drama ze série nezávislých se solidními hereckými výkony a výbornou Juno Temple. Nic víc, nic míň. Celý ten film jsem sledoval s takovým otrávením, že podobných sociálních dramat z amerického prostředí jsem viděl snad už na tisíc. ()

Reklama

vyfuk 

všechny recenze uživatele

V celku problémový film. Z jednoduchého důvodu. Docela dlouho ani nevíme o čem to bude? Vyhrocené drama s nějakými konspiračními intriky? Nebo snad krimi thriller? Nebo nějaká sociální kritika? Nakonec je to spíše psychologický film. Jenže člověku to vlastně dojde až po nějaké době, kdy právě čeká na nějaký velký zvrat. Obecně vlastně bylo docela dost těžké odhalit, co byly nějaké body obratu a jakým směrem film směřuje. Později si sice naladíte na onu vlnu kluka, který je odtažitý a poté kluka, který je asi zženštilý a to jsou jeho problémy. Pak tu je nějaké i to překvapení nebo menší odhalení pravdy ke konci, které docela potěší, ale film asi není dostatečně temný na to, aby působil o to více zajímavě nebo vyhroceně. Škoda. Film je v tomto docela těžký, jelikož dlouho nemá charakter nebo nějaký rys, jak se chce orientovat. A je to škoda. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Ďalší z mnohých filmov o priateľstve dospelého lúzra s detským lúzrom, ktorý si vzájomne pozitívne ovplyvnia svoje životy. Na pecky typu Sling Blade alebo Man Without a Face to nemá. Na to je to príliš Hallmarkovsky neškodné. Osud alias scenárista konštantne nakladá obidvom hlavným postavám problémy len do takej miery, aby ich dokázali relatívne rýchlo a bez väčších problémov prekonať. Dialo sa to tak pravidelne, že od polovice filmu som zakaždým s úsmevom čakal na strih, po ktorom už bola každá nová kríza zažehnaná. Takisto mi trochu nasilu pripadalo to liberálne okorenenie príbehu transgender tématikou u chlapca alebo jedinou dobrosrdečnou černoškou, ktorá prejaví o Palmera záujem. Zato všetci ostatní belosi sú zaostalé rasisticko homofóbne svine, prípadne náboženskí fanatici. Na jednej strane ma celkom bavilo to neškodné podanie filmu, vďaka čomu si už po piatich minútach budete istý, že to skončí happyendom. Na druhej strane vzťah medzi ústredným duom pôsobil príliš umelo a ani raz ma nedojal. A to ani vo vypjatých scénach. Paradoxne sa ma dotkla len scéna medzi školníkom a Palmerom, keď mu konečne odovzdával kľúče. Tam konečne fungovali aj emócie. Takže celkovo to je taká príjemná nenáročná dráma na jedno pozretie. 6/10. ()

radektejkal 

všechny recenze uživatele

Druhý film (za sebou, po Honu nan pačlověky), který se zabývá vztahem muže a dítěte (bez příbuzenského vztahu). I tyto filmy lze zařadit do velkého současného diskurzu týkajícího se šikany, ale mají svou vlastní specifiku. Nedělám to rád, ale protože jsem oba filmy viděl bezprostředně po sobě, neubráním se několika srovnání. Abych to nenatahoval uvedu jen juxtapozičně: městská krajina - divočina, mladý muž - téměř stařec, civilizační vztahová zkaženost - řád přírody, skrytá moc úřadů - odhalené pronásledování. Přestože oba filmy leží na opačné straně hranice (všeho), jsou si velice podobné co do nastolení problému i jeho řešení - možná i proto, že oba muži byli kriminálníci. ()

Galerie (3)

Zajímavosti (5)

  • Zatiaľ čo Palmer (Justin Timberlake) sedí a pozerá si starý fotoalbum po smrti pani Vivian (June Squibb), môžete vidieť hnedý obrys jeho falošného tetovania na jeho hornom ramene. (Pat.Ko)
  • Juno Temple povedala, že ona a Justin Timberlake nemali koordinátora intímnych scén počas ich vášnivej sexuálnej scény, pretože necítili to za potrebu. "Pre mňa je dôležité, že sa porozprávate so svojím hereckým partnerom, s režisérom a súkromne sa dohodnete, čo je v poriadku a čo nie," vysvetlila. (Pat.Ko)
  • V roku 2019, kedy sa film nakrúcal, mal Ryder Allen, ktorý hrá mladého Sama, iba 7 rokov a bol to jeho prvý dlhý celovečerný film. (Weezy22)

Reklama

Reklama