Reklama

Reklama

Slečna bestie

  • USA Freaky (více)
Trailer 5

Kdyby Slečna bestie byla normální horor o řádění sériového zabijáka, roztomile naivní studentka Millie (Kathryn Newton) by se s velkou pravděpodobností stala jednou z jeho prvních obětí. Monstrum, přezdívané Řezník (Vince Vaughn), si ji také neomylně vyhlédne, jenže místo dalšího zářezu na pažbě si vinou jistého magického rituálu ze setkání s Millie odnese velmi nepříjemnou životní komplikaci. Pokud je ovšem slovo „komplikace“ pro situaci, kdy se ráno probudí v jejím těle, dostačující. Millie je na tom ještě hůř, musí se vypořádat s tím, že se z ní přes noc stal obtloustlý padesátník, po kterém jdou policajti z celé Ameriky. Navíc má jen 24 hodin na to, aby vrátila věci do normálu, jinak v tom chlapovi zůstane uvězněná navěky. Zatímco se Millie v Řezníkovi trápí a přemýšlí, jak z něho ven, Řezník v Millie si neskutečně užívá. Získal krytí, o jakém se mu ani nesnilo, a navrch k tomu školu plnou nic netušících studentů a studentek, kterými si může prakticky bez práce vylepšovat skóre. Protože koho by napadlo, že se v té naivce, jež byla dosud považovaná za šikanovaného otloukánka, skrývají neukojitelné vražedné sklony? (CinemArt)

(více)

Videa (3)

Trailer 5

Recenze (162)

Trevor 

všechny recenze uživatele

Priemerný horor pre teenagerov s povinnými korektnými poznámkami o rovnoprávnosti, šikanou a homosexuálom, mládež sa musí naučiť že byť mužom je niečo menejcenné aspoň v západnom svete keďže v Afrike si ľudsko-právne organizácie netrúfnu namietať proti ženskej obriezke tak ich hnev spravodlivých decimuje už aj tak slabú produkciu Hollywoodu. A nedá mi nepoužiť jednu skvelú myšlienku z komentára iného užívateľa - že Vince hra teenagerku lepšie ako by to zvládla ktorákoľvek z nich. V poslednom období sa s hororovými komédiami roztrhlo vrece a táto bola jednou z tých priemerných. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Přiznám se, že úvod pro mě byl velký cringe a moc jsem nepobral, že tvůrcům přijde vtipné vykrádat Pátek třináctého na čtvrtek dvanáctého. Pak si ale Vince Vaughn sundal masku a já pochopil, proč se s filmem nesla aura onoho poměrně neotřelého a inovativního slasheru (krve je více než dost). Celkem mě mrzí to výsledné hodnocení po tom, co se film na VoD ke všem dostal a patrně se mnoho lidí odhodlalo jenom k tomu začátku a pak to vyplo, jinak si to moc neumím představit. Krásnej kousek za 75%. ()

Reklama

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Láhev v hrdle? Ubití záchodovým prkénkem? Tenisová raketa v hlavě? Už rudé logo Universalu naznačilo, že na krev dojde. Slasher ze studentského prostředí okatě pomrkávající po Pátku 13. a dalších podobných snímcích nepřináší sice do žánru nic nového, ale jako oddechová zábava funguje. A vůbec tu nejde o to, že Newtonová zde není žádná kočka, jde totiž o to, že při scéně s kotoučovou pilou kamera neuhne. Hledat u podobných filmů intelektuální povyražení může jen blázen, jelikož od toho jsou tu zcela jiné snímky. Napětí, spád, trochu tajemna a zmasakrovaných obětí dostatek. A byť nejde o žádnou řachandu, pár vtipných scének se rozhodně najde. Náročný divák nechť se ale vyhne obloukem a pustí si raději třeba... Bergmana. „Ty jsi černá, já jsem gay, je po nás!" ()

Othello odpad!

všechny recenze uživatele

Film poslepovaný z hesel, odkazů, narážek a reflexí, tedy film, který v zásadě neexistuje, protože v něm není nic původního. Žádná scéna či postava zde nemá jakoukoli integritu. Mistrovství světa té nejlínější scénáristiky ve které na nás padesátiletý Landon zkouší zase to svoje 'How do you do fellow kids?" a zahraniční kritici mu to polykaj v panice, aby nebyla označeni za out of touch. Že má po vynikajícím restartu kariéry Vince Vaughn potřebu šaškovat jak Rob Schneider, mě literally dost mrzí. ()

tron 

všechny recenze uživatele

No, nebolo to príliš dobré a scenár bol hrozné klišé (okrem ústrednej zámeny, ale vlastne aj tá je hrozne neoriginálna). Ale zas videl som už toľko fakt zlých a nevydarených filmov, že by bolo nefér, aby som tomuto dal menej ako 3*. Najväčším (nielen doslova - 196 cm) plusom snímky je Vince Vaughn. Jeho prácu sledujem už viac ako dve desaťročia a stále je pre mňa slušnou neznámou: len čo podá v niečom skvelý výkon, spravidla to behom roka „dobehne“ nejakou príšernou otrasnosťou, kvôli ktorej nad ním zlomím palicu... aby som ju o rok znova lepil leukoplastom, lebo opäť hral v niečom, čo bolo dobré. V Slečne beštii určite patrí k tomu najlepšiemu a komediálna rovina mu (tentokrát, hral aj v mnohých komédiách, v ktorých bol hrozný) sadla. Nastavované finále v dome ma iritovalo. Christopher Landon ozaj nie je môj obľúbený (pseudo?)hororový režisér. ()

Galerie (23)

Zajímavosti (12)

  • Film se měl nejdříve jmenovat „Killer Body“. To bylo změněno na „Freaky Friday the 13th“ a poté na finální název Freaky. (Kudly4)

Související novinky

Hororoví mistři spojí síly

Hororoví mistři spojí síly

19.11.2022

Když se ve filmovém byznysu řekne fúze, většinou z toho nepramení moc dobré zprávy, viz studio Warner Bros. Discovery. Ta následující by ale přece jen mohla být výjimkou. Produkční společnosti Jasona… (více)

Slečna bestie skromně vede v amerických kinech

Slečna bestie skromně vede v amerických kinech

23.11.2020

Hororová komedie Slečna bestie od studií Universal a Blumhouse s Vincem Vaughnem a Kathryn Newton v hlavních rolích sériového vraha a naivní středoškolačky, kteří si díky magickému rituálu prohodí… (více)

Poslední letošní snímky byly odloženy

Poslední letošní snímky byly odloženy

06.11.2020

Tak už je to víceméně oficiální. Ve zbývajících měsících letošního roku se nových filmů v kinech – tedy v případě, že by se vůbec nějaká otevřela – nedočkáme. Studio 20th Century Studios vlastněné… (více)

Reklama

Reklama