Reklama

Reklama

Zrůda

  • USA Monster (více)
Trailer 1

VOD (1)

Obsahy(1)

Aileen je prostitutka, která přemýšlí o sebevraždě. Selbu pošlou rodiče na Floridu, aby se „vyléčila" z homosexuality. Aileen a Selba se potkají v baru, zamilují se a žijí spolu. Aby měli z čeho žít, pokračuje Aileen v prostituci, ale nenávist k prostituci a pokoření z prostituce, v ní vytváří zuřivou nenávist k mužům, která vrcholí několika brutálními vraždami. (Film+)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (613)

viperblade 

všechny recenze uživatele

Hodně depresivní film. Myslím, že lépe to snad zrežírovat ani nešlo. Navíc Charlize Theron tu podává BEZ NADSÁZKY životní výkon, který byl po právu oceněn Oscarem. Jenže ani Christina Ricci (sakra, od prvních Addamsů se výrazně změnila :-)) nezaostává a více než zdatně jí sekunduje. Takže suma sumárum mohu doporučit, ale věřte tomu, že je to vážně silný snímek. ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Celkem suverénní HERECKÁ záležitost. Nadpozemský výkon Charlize Theron (ale prosím maskéry- Tohle jí už nikdy nedělejte!) pozvedá sám o sobě snímek do nadprůměru, a k tomu ještě neméně precizní Christina Ricci a velice profesionální režie, která sice chvílemi upadá do rutiny, ale najde se i několik originálních, emocionálně našponovaných momentů. Patřím sice k těm, kterým se prostituce od přírody příčí, ale po tomhle zážitku musím uznat, že ty holky někdy asi opravdu nemají na vybranou. Ale averze mi zůstane bohužel pořád, obzvlášť po tom, co tady hlavní postava předvedla... 85% ()

Reklama

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Film je ideálni pro ty, kteří alespoň jednou přeleštili obrázek rozkošné Miss Therion. Pro ty, kteří ví, že Ted Bundy není postava ze sitcomu se závazky. Pro ty, kteří nevěří, že by vysloveně ženský film nemohl být strašný maso. Pro nepolíbené je film poměrně nevhodný, jakýkoliv progres to jen zhorší. Pro ty, co nepohrdnou obstarožní kurvou z E55, která jinak bydlí v Chranišově a doma má podlahu z ušlapaný hlíny a zuby si čistí kusem pneumatiky, jako právě výše zmíněná. ()

EdaS 

všechny recenze uživatele

Viděli jste někdy film o masovém vrahu, u kterého byste soucítili s titulním hrdinou? Drama Patty Jenkinsové se snaží neodsuzovat, ale chápat, a daří se jí to skvěle. Herecké výkony Charlize Theronové (kdybych nevěděl, že je to ona, fakt bych ji asi nepoznal) a Christiny Ricci jsou výtečné. Je možné, že ze Zrůdy dostanete depku, protože hlavní hrdinka je sama obětí svého života a čím více se snaží, tím víc to s ní jde z kopce. Velmi intenzivní zážitek! ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Nepříliš složitý film o tom, kterak se někdo "z nouze" stane masovým vrahem. Síla příběhu nespočívá ani tak v zabíjení, jako ve vykreslení zoufalé situace hlavní hrdinky, film nejdřív říká, že snad ani neměla jinou možnost, pak však poukazuje na to, jak snadné je spadnout do spirály násilí... Ale ani později se na zabíjení nezaměřuje zdaleka tolik, jako na život, situaci a atmosféru okolo hlavní hrdinky... Je to opravdu hodně depresivní... A ohromně zahrané. 7/10 ()

Galerie (79)

Zajímavosti (34)

  • Charlize Theron (Aileen) musela nosit během natáčení zubní protézu a hnědé kontaktní čočky. (Martinibaby)
  • Charlize Theron získala Oscara za nejlepší herecký výkon v Zrůdě přesně 29. února, kdy má skutečná Aileen Wuornos narozeniny. (imro)
  • Režisérka Patty Jenkins si sama písala aj scenár a zvládla to za 7 týždňov. (Smok)

Související novinky

Thor a Captain America chytají druhý dech

Thor a Captain America chytají druhý dech

25.09.2011

Komiksoví fanoušci v ČR se vztekají, že The Avengers se budou promítat pod přeloženým názvem Mstitelé, ale svět se točí dál. V Marvel Studios se neflákají. Thor 2 už byl oficiálně schválen, dokonce… (více)

Místo ulic válečná zóna

Místo ulic válečná zóna

29.08.2006

Tak se zdá, že irský herec Stuart Townsend definitivně zlanařil dlouholetou přítelkyni Charlize Theron do svého režijního a scenáristického debutu. Držitelka Oscara za výkon v dramatu Zrůda bude… (více)

Reklama

Reklama