Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Půvabná, sympatická, a přece osamělá prodavačka lístků chicagské nadzemky Lucy Moderatzová platonicky miluje neznámého muže, který si u ní každé ráno kupuje lístek. Sní o tom, že si jí jednoho dne všimne. Jenže místo toho si ona náhodou všimne, jak se dostane do střetu se dvěma chuligány a je sražen do kolejiště. Protože se právě blíží vlak, Lucy neváhá, vrhne se k bezvědomému a stáhne ho z kolejí, čímž mu zachrání život. Teprve v nemocnici se dozví, že jde o právníka Petera Callaghana. Dřív než stačí odejít, nahrne se do pokoje jeho svérázná rodina a všichni ji považují za Peterovu snoubenku. Zaskočená dívka, okouzlená srdečným přijetím, nedokáže v první chvíli říct pravdu, a než se k tomu později odhodlá, zjistí ji rodinný přítel a Petrův kmotr Saul. Lucy mu sice vysvětlí původ omylu, on ji však přesvědčí, aby rodině nic neříkala. Její existence jim prý pomáhá snášet Petrův stav. Jediný, kdo tuší, že něco není v pořádku, je Peterův bratr Jack, kterému se Lucy velmi líbí. Také jí je Jack sympatický, a tak není divu, že se do něj zamiluje. Když se zdá, že zamotanější už to být nemůže, Peter se probere z kómatu. (TV Nova)

(více)

Recenze (184)

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Žánrová oddychovka, ktorá je predvídateľná ale zároveň z dobre rozvinutým dejom, ktorý sa líši od iných romantik. Z vynikajúcou S.Bullock, ktorá v tomto filme zažiarila a dobre jej sekundoval B.Pullman. P.Gallagher tu bol nezaujímavý a podla mňa aj zbytočný, viem si film predstaviť aj bez neho. Ale podla mňa to najlepšie zahral M.Rispoli, ten ma po celí film bavil. TY SI SKÚŠAŠ MOJE TOPÁNKY? NIE PADOL SOM A NOHA MI SKĹZLA DO TOPANKY. A tých hlodov s nim je viac. Ten záver je strašné klišé, preto len 4* z piatich. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Vám taky: Veselé vánoce. Jste nádherný. Vemte si mě. Miluju Vás." Kdysi jsem se taky zamiloval do prodavačky lístků Lucy. Jenže jsem nebyl tak krásný jako Peter, tak přirozený jako Jack a tak vlezlý jako Joe Jr. Sice jsem chvíli doufal, že se ti tři budou prát a já se budu smát, ale nestalo se tak. Pouze jsem se pobaveně usmíval, když jsem zjistil, že jedno varle znamená víc místa ve slipech. Já mám však slipy raději plné, takže jsem si užíval pokeru o Lucy se soupeřem v kómatu. To mě bavilo, stejně jako rodinný přítel Saul, ale od romantické komedie očekávám šťastný konec a Lucy si nevybrala mě ... ()

Reklama

PROCESOR 

všechny recenze uživatele

A sem v prdeli! Něco je špatně.. Začínají se mi líbit romantický filmy se S. Bullock. Mě? Takovýmu chlapákovi... A nebo to, že to přiznám mě posouvá dál? Co myslíte holky? Snímek sem viděl ještě v kině a je jeden z prvních co proslavil Sandru. Vtipné dialogy a klasické dilema rom. filmů. Který je ten pán Vyvolený... ()

viperDavid 

všechny recenze uživatele

Přesně si vzpomínám kdy jsem viděl tenhle film poprvé, ještě jako mladej jinoch bez budoucnosti, což se moc nezměnilo, v noci o víkendu. Tajně jsem šlohnul bráchovi video, založil kazetu a nechal se slepě sto minut doprovázet romantickou komedií, která mi možná měla napovědět, že jsem měl jít spát, než zatím co spal někdo jiný. Ale nelituju, tenkrát to ve mě zanechalo tak blahý pocit, že jsem si ho chtěl pustit ještě jednou, ale únava byla silnější. Každopádně jedna z mých prvních romantických komedií. 4* ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Rutinní a proto předvídatelné, přeslazené, nicméně má to jednu obrovskou přednost, a tou je Sandra Bullock v hlavní roli. Lucy pochopitelně není vůbec nenápadná, protože ji představuje půvabná herecká hvězda, takže by v reálném životě nejspíš byla pořádná tlačenice do funkce jejího partnera, ale pohybujeme se ve sféře naivní pohádky pro zamilované a v rámci tohohle žánru představuje tenhle kousek spíš nadprůměr. Dovedu si představit, že bych na tenhle snímek šel do kina, pokud bych měl motivaci v podobě příjemné partnerky, a že bych v kinosále nijak zvlášť netrpěl. K vrcholům žánru, kam patří např. Láska nebeská, to má ale hodně daleko, schází víc humoru, lepší obsazení vedlejších rolí a lépe napsané postavy kolem hlavního páru. Ty jsou zde buď nevýrazné nebo dokonce otravné. Celkový dojem: 45 %. ()

Galerie (61)

Zajímavosti (12)

  • Film pôvodne nemal byť vianočným filmom. Štúdio ho chcelo vydať počas prázdnin, pretože by sa to ľahšie predával. Predpoklad bol ale nesprávny a film sa stal komerčne mimoriadne úspešný. (Arsenal83)
  • Film se měl původně jmenovat Coma guy, v češtině Chlápek v kómatu. (kosticka7)

Reklama

Reklama