Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Půvabná, sympatická, a přece osamělá prodavačka lístků chicagské nadzemky Lucy Moderatzová platonicky miluje neznámého muže, který si u ní každé ráno kupuje lístek. Sní o tom, že si jí jednoho dne všimne. Jenže místo toho si ona náhodou všimne, jak se dostane do střetu se dvěma chuligány a je sražen do kolejiště. Protože se právě blíží vlak, Lucy neváhá, vrhne se k bezvědomému a stáhne ho z kolejí, čímž mu zachrání život. Teprve v nemocnici se dozví, že jde o právníka Petera Callaghana. Dřív než stačí odejít, nahrne se do pokoje jeho svérázná rodina a všichni ji považují za Peterovu snoubenku. Zaskočená dívka, okouzlená srdečným přijetím, nedokáže v první chvíli říct pravdu, a než se k tomu později odhodlá, zjistí ji rodinný přítel a Petrův kmotr Saul. Lucy mu sice vysvětlí původ omylu, on ji však přesvědčí, aby rodině nic neříkala. Její existence jim prý pomáhá snášet Petrův stav. Jediný, kdo tuší, že něco není v pořádku, je Peterův bratr Jack, kterému se Lucy velmi líbí. Také jí je Jack sympatický, a tak není divu, že se do něj zamiluje. Když se zdá, že zamotanější už to být nemůže, Peter se probere z kómatu. (TV Nova)

(více)

Recenze (184)

zdenny 

všechny recenze uživatele

V roce 1995 jsem na tento film byl v kině s mou holkou (dnes manželkou) a proto mám ty nejkrásnější vzpomínky. Dojímá mne vše, co se motá a točí kolem vánoc. Takže i vánoční filmy. A tento pojednává o lásce (jak jinak), skromnosti, přáních a romantice. Každý potřebuje někoho, kdo by jej měl rád a to je zde jasně ukázáno. Nepotřebuji k tomu "náročný" film, abych poznal lásku. Nádherným kořením filmu byla postava Michaela Rispoliho. No prostě celé dohromady to udělalo nádhernou vánoční romantickou komedii. ()

Joiner 

všechny recenze uživatele

Po posledním shlédnutí (a to už jsem fakt nevydržel v tahu) musím jít o hvězdu dolů. Bullockovou žeru od dob Demolitionmana a lecos jejim filmům odpustím, ale tahle romanťárna je tak americky naivní a sladká, až se mi z ní kazí zuby. A ta nepřetržitá hudba, která zní až parodicky romanticky.. "AAAAAAAAAAAAAAAAAAAA!!!!!" ()

Reklama

Elio 

všechny recenze uživatele

Je to sice objektivně čistý průměr, ale tahle romantická komedie mi jednoduše zcela subjektivně přirostla k srdci. Krásná chemie mezi ústřední dvojicí zaplňuje celkem nerealistický příběh a pěkně zakončuje celé tohle pohádkové snění. No, co víc říct. Pro realisty spíš podprůměr, pro mě jakožto nenapravitelného snílka čistá dokonalost. Kéž by takových filmů dnes vznikalo víc. ()

viperDavid 

všechny recenze uživatele

Přesně si vzpomínám kdy jsem viděl tenhle film poprvé, ještě jako mladej jinoch bez budoucnosti, což se moc nezměnilo, v noci o víkendu. Tajně jsem šlohnul bráchovi video, založil kazetu a nechal se slepě sto minut doprovázet romantickou komedií, která mi možná měla napovědět, že jsem měl jít spát, než zatím co spal někdo jiný. Ale nelituju, tenkrát to ve mě zanechalo tak blahý pocit, že jsem si ho chtěl pustit ještě jednou, ale únava byla silnější. Každopádně jedna z mých prvních romantických komedií. 4* ()

rakovnik 

všechny recenze uživatele

Koukal jsem na tento film s holkou, takže jistě chápete moje vysoké hodnocení. Sandru totiž jinak moc nemusím a ke svému filmovému partnerovi mi moc nesedí. Ale popravdě, mě Sandra neseděla zatím k nikomu. Doporučuji koukat v páru, protože jinak je to klasická romantická komedie, i když s celkem originálním nápadem. ()

Galerie (61)

Zajímavosti (12)

  • Původní scénář byl o ženě, která je v kómatu, a muži, který se vydává za jejího snoubence. Filmovým společnostem se tento nápad ale nepozdával. Poté, co byl scénář přepsán a postavy byly prohozeny, Hollywood Pictures se snímku ujalo. (ellegrey)
  • Pôvodný scenár bol tiež zasadený do New Yorku, ale kvôli rozpočtu filmu tvorcovia zmenili prostredie na Chicago, kde sa natáčalo na mieste. Natáčanie prebiehalo od 8. októbra do 14. decembra 1994. (Arsenal83)

Reklama

Reklama