Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Půvabná, sympatická, a přece osamělá prodavačka lístků chicagské nadzemky Lucy Moderatzová platonicky miluje neznámého muže, který si u ní každé ráno kupuje lístek. Sní o tom, že si jí jednoho dne všimne. Jenže místo toho si ona náhodou všimne, jak se dostane do střetu se dvěma chuligány a je sražen do kolejiště. Protože se právě blíží vlak, Lucy neváhá, vrhne se k bezvědomému a stáhne ho z kolejí, čímž mu zachrání život. Teprve v nemocnici se dozví, že jde o právníka Petera Callaghana. Dřív než stačí odejít, nahrne se do pokoje jeho svérázná rodina a všichni ji považují za Peterovu snoubenku. Zaskočená dívka, okouzlená srdečným přijetím, nedokáže v první chvíli říct pravdu, a než se k tomu později odhodlá, zjistí ji rodinný přítel a Petrův kmotr Saul. Lucy mu sice vysvětlí původ omylu, on ji však přesvědčí, aby rodině nic neříkala. Její existence jim prý pomáhá snášet Petrův stav. Jediný, kdo tuší, že něco není v pořádku, je Peterův bratr Jack, kterému se Lucy velmi líbí. Také jí je Jack sympatický, a tak není divu, že se do něj zamiluje. Když se zdá, že zamotanější už to být nemůže, Peter se probere z kómatu. (TV Nova)

(více)

Recenze (184)

lennyd 

všechny recenze uživatele

Lucy (Sandra Bullock) při své práci prodejce jízdenek potkává každý den jednoho muže, až se do něj (bez ohledu na to, že s ním nikdy nemluvila) zamiluje - nicméně stále se jej stydí oslovit. Jednoho dne jí ale osud pomůže - tento muž, Peter Calaghan, je nějakými výrostky sražen do kolejiště, a jen díky duchapřítomnosti Lucy vše přežije - bohužel upadne do kómatu. Aby Lucy mohla se svým milovaným zůstat, před celou rodinou si začne hrát na jeho snoubenku. Jenže lásce nikdo neporučí, a když Lucy pozná Petova bratra, má Lucy další námět k přemýšlení - dál hrát svoji hru, nebo jít s pravdou ven ? ... Lehce naivní romantický film s velkým morálním poučením (ano děti, nikdy nelžete, neb se vám to vymstí), nevýraznou Sandrou Bullock a Billem Pulmanem, trochu násilně naroubovaným humorem (Lucyin domácí, Joe Fusco a úplně zapomenutelným zbytkem hereckého obsazení. Ono "velké překvapení" na konci filmu je opravdu nečekané - kdo by to byl čekal? Ach jo, podle manželčina vyprávění jsem čekal daleko víc, takhle je to "jen" příjemná oddechovka - pokud není co jiného dělat.. ()

troufalka 

všechny recenze uživatele

Na první pokus jsem to nedala. Nevím, tyhle filmy se záměnou nemám moc ráda. Tentokrát zvítězila spíš lenost než zvědavost, prostě se mi nechtělo hledat něco jiného, tak jsem to nechala běžet. Z mého pohledu to bylo celé postavené na uculování Sandry Bullock a Billa Pullmana. Od začátku je celkem jasné jak to dopadne, žádný zajímavější okamžik sjem nenašla. Myslím si, že je pro mě romantických filmů škoda, nějak je nedokážu ocenit. ()

Reklama

rakovnik 

všechny recenze uživatele

Koukal jsem na tento film s holkou, takže jistě chápete moje vysoké hodnocení. Sandru totiž jinak moc nemusím a ke svému filmovému partnerovi mi moc nesedí. Ale popravdě, mě Sandra neseděla zatím k nikomu. Doporučuji koukat v páru, protože jinak je to klasická romantická komedie, i když s celkem originálním nápadem. ()

suzanne1997 

všechny recenze uživatele

Romantická komedie, kdy ona předstírá, že je jeho snoubenka a přitom se zamiluje do jeho bratra, naprosto předvídatelná komedie, od které nejde čekat nic jiného, než zasmání. Nad dějem nemusíte uvažovat, už po pár minutách zjistíte, jak se celý film vlastně vyvine, snímek se mi líbil, měl několik nedokonalostí a slabých okamžiků, ale musím napsat, že na pohodlný večer u televize stačí. ()

LencaN 

všechny recenze uživatele

To už jsem myslela, že jsem viděl všechny romkom, které se dají zhlédnout. A on se mi ukrýval ještě takovýto skvost. OK, není to kasovní trhák a asi bych tomu nedala žádné důležité ocenění. Ale moje romantické srdéčko plesalo radostí, protože city z toho jen stříkají. Sandra Bullock tady ještě působí roztomile, přirozeně a Bill Pullman prostě má svoje kouzlo. Hráli to moc hezky a celý film jsem se bavila, jak chudák Lucy nedopatřením musí předstírat, že je snoubenkou muže v komatu a přitom se jí dostává pozornosti od bratra onoho fešáka, kterého Lucy zachránila před vlakem. ()

Galerie (61)

Zajímavosti (12)

  • Scéna, v ktorej roznášač novín spadne z bicykla, nie je hraná. V skutočnosti to bola nehoda, ale rozhodli sa záber ponechať vo filme. Chlapec si reálne zlomil zápästie. (Arsenal83)
  • Sandra Bullock sa úlohy zhostila s tým, že sa s ňou vie stotožniť, keďže sa práve rozišla zo štvorročného vzťahu. (Arsenal83)

Reklama

Reklama