Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Půvabná, sympatická, a přece osamělá prodavačka lístků chicagské nadzemky Lucy Moderatzová platonicky miluje neznámého muže, který si u ní každé ráno kupuje lístek. Sní o tom, že si jí jednoho dne všimne. Jenže místo toho si ona náhodou všimne, jak se dostane do střetu se dvěma chuligány a je sražen do kolejiště. Protože se právě blíží vlak, Lucy neváhá, vrhne se k bezvědomému a stáhne ho z kolejí, čímž mu zachrání život. Teprve v nemocnici se dozví, že jde o právníka Petera Callaghana. Dřív než stačí odejít, nahrne se do pokoje jeho svérázná rodina a všichni ji považují za Peterovu snoubenku. Zaskočená dívka, okouzlená srdečným přijetím, nedokáže v první chvíli říct pravdu, a než se k tomu později odhodlá, zjistí ji rodinný přítel a Petrův kmotr Saul. Lucy mu sice vysvětlí původ omylu, on ji však přesvědčí, aby rodině nic neříkala. Její existence jim prý pomáhá snášet Petrův stav. Jediný, kdo tuší, že něco není v pořádku, je Peterův bratr Jack, kterému se Lucy velmi líbí. Také jí je Jack sympatický, a tak není divu, že se do něj zamiluje. Když se zdá, že zamotanější už to být nemůže, Peter se probere z kómatu. (TV Nova)

(více)

Recenze (184)

Stíba 

všechny recenze uživatele

Taková celkem hloupoučká romantická komedie se zajímavou zápletkou, sympatickými herci (až na Gallaghera, kterej se teda do tý postavy trouby, jak ho při promlouvání do duše nazve i Saul, fakt hodí), ale ne úplně zručným režisérským uchopením, díky čemuž zapadá do celkem šedého průměru, což mi tu přijde škoda. ()

Alenuch 

všechny recenze uživatele

Klasická romantická komedie s mnoha klišé, typicky "osamělá sirota versus velká milující se rodina obohacená ještě o souseda a slavící v pospolitosti Vánoce". Faktem ale je, že nemám problém ji vidět už po několikáté, protože jak Sandra Bullocková, tak i Bill Pullman jsou tady opravdu hodně sympatičtí a tvoří skvělý pár (tedy po několika peripetiích). Pokud mám náladu na romantiku, Zatímco jsi spal mě nemůže nijak urazit. ()

Reklama

Elio 

všechny recenze uživatele

Je to sice objektivně čistý průměr, ale tahle romantická komedie mi jednoduše zcela subjektivně přirostla k srdci. Krásná chemie mezi ústřední dvojicí zaplňuje celkem nerealistický příběh a pěkně zakončuje celé tohle pohádkové snění. No, co víc říct. Pro realisty spíš podprůměr, pro mě jakožto nenapravitelného snílka čistá dokonalost. Kéž by takových filmů dnes vznikalo víc. ()

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Žánrová oddychovka, ktorá je predvídateľná ale zároveň z dobre rozvinutým dejom, ktorý sa líši od iných romantik. Z vynikajúcou S.Bullock, ktorá v tomto filme zažiarila a dobre jej sekundoval B.Pullman. P.Gallagher tu bol nezaujímavý a podla mňa aj zbytočný, viem si film predstaviť aj bez neho. Ale podla mňa to najlepšie zahral M.Rispoli, ten ma po celí film bavil. TY SI SKÚŠAŠ MOJE TOPÁNKY? NIE PADOL SOM A NOHA MI SKĹZLA DO TOPANKY. A tých hlodov s nim je viac. Ten záver je strašné klišé, preto len 4* z piatich. ()

Alojs 

všechny recenze uživatele

Jeden z těch mála pohodových filmů, na který se rád kouknu prakticky kdykoliv. Americká verze Vánoc mi nedělá potíže, ani ten jejich zvyk scukávat se v počtu 20+. Humoru je sice málo, ale na druhou stranu - o tom to ani není. Sandra je fajn, Bill je sympaťák až za roh a vůbec - vypočítané je to naprosto přesně... Čtyři hvězdy. Bez jakéhokoli zaokrouhlování. Je opravdu jen málo romantických komedií, které jsem viděl pětkrát (Notting Hill, Láska nebeská, Čtyři svatby...). ()

Galerie (61)

Zajímavosti (12)

  • Původní scénář byl o ženě, která je v kómatu, a muži, který se vydává za jejího snoubence. Filmovým společnostem se tento nápad ale nepozdával. Poté, co byl scénář přepsán a postavy byly prohozeny, Hollywood Pictures se snímku ujalo. (ellegrey)
  • Film se měl původně jmenovat Coma guy, v češtině Chlápek v kómatu. (kosticka7)

Reklama

Reklama