Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Tento díl bude věnován delikventní mládeži. Loupež na benzinové pumpě, krádež v kožešnictví, vykradený sklad se zbraněmi a střelivem jsou případy, které nedávají kriminalistickému týmu ani na chvíli pokoje. Vyšetřování tentokrát vede Jiří Otradovec (M. Pešek), benjamínek v kriminalistické praxi. Pátrání jej přivede na stopu skupiny mladíků. I v této partě je jeden ze členů benjamínkem. A právě jejich první střet, byť každého na jiné straně zákona, nakonec vede k úspěšnému zadržení pachatelů... (Česká televize)

(více)

Recenze (16)

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Mládí má zelenou, jak se dříve říkávalo, a tak sérii vykradených prodejen dostal na starosti mladý kriminalita Jiří Otradovic (Michal Pešek), který se do toho pustil z vervou sobě vlastní. Ukáže se, že pachatelé jsou taktéž mládí lidé, takže tím se potvrdilo zájmové zaměření epizody. S příběhu je cítit i krapet toho napětí, takže dějství vcelku zaujme. Otradovic pozná v čem tkví titěrná kriminalistická práce, ale v ideálech pro spravedlnost mu to pranic neubralo. Ani tímto třetím příběhem na kvalitě seriál neubírá a naopak zvyšuje svoji pozornost a zájem. ()

quokam 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jeden z tech slabsich, mozna spolu s papousky nejslabsich epizod. Strasna diskotekova scena. Nejenom ze nechapu, proc a jak se tam objevili Krampol se Zednickem, ale ze se tam objevila cela ta zlocinecka banda a von tam zrovna mel odbrneho poradce v te holce, kurna to bylo nahod. A i "esteticky" to bylo straslive zrezirovany. Na druhou stranu zase dil pozvedly zaverecne vyslechy a mentorsky rozhovor mezi Bretou a Jirickem. Jako jasne, byl vcelku zdealizovanej a rejpari jiste maj pravdu v tom, ze predsametova vebe k tomuto pristupu asi mela daleko. Ale politcke sracky minuleho rezimu se v podstate netykaj tohoto serialu jakozto celistveho umeleckeho dila. 6/10. ()

Reklama

MrEddie 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ve třetím díle "Benjamínci" dostává svoji šanci vyšetřovat velký případ Jiří Otradovec (Michal Pešek). Když je vykradeno kožešnictví, benzínová pumpa a sklad ze zbraněmi, je jasné, že se jedná o něco velkého. Zkušený detektiv Rudla ale tvrdí, že to není práce profesionálů. Jeden z možných pachatelů je však dopaden.Student čtvrtého ročníku Kalvoda Při obědě s Otradovcem vymyslí Ladislav Frej výslechovou strategii jak od podezřelého získat informaci o dalších spolupachatelích. V epizodě vidíme docela slušnou honičku po střechách pražských domů, kdy se Otradovec zraní. V díle se také mihnou první hrací automaty, které byly v Československu umístěny pouze v lepších motorestech. (Podobně jako ve filmu "Pumpaři od Zlaté podkovy"). Při výslechu Kalvody vidíme velký kazetový magnetofon Tesla A3. Opět se v exteriérových záběrech neprojede žádné západní auto. A na závěr jen dodávám, že se filmaři dopustili jedné chyby. V kanceláři kožešnictví visí kalendář z roku 1980 a na benzínové pumpě visí v kanclu kalendář z roku 1981. ()

fabecc1222 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Třetí díl dodržuje návazný trend, a do popředí se tak dostává další kriminalista (Příště čekám prostor pro jednoho ze dvou dalších, zatím dost upozadněných kriminalistů - Skopal, Hašek). Z dosavadních dílů mi tenhle příšel zatím nejlepší, a to díky tomu, že dostáváme i nějaké to pozadí tehdejšího života, a to u mládeže tehdejší doby, ačkoliv určitě dost zkreslená ideologií doby, každopádně hrací automaty překvapily...Nejlepší byl stejně ten úvod, kdy byli všichni na stanici úplně paf z té mladé holky :D I to vyšetřování pak konečně nabídlo nějakou pořádnou konfrontaci s pachatelem, ať už dokonce nahánečku po Praze, nebo pak výslech benjamínek vs benjamínek. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Je to chytrej kluk. A proto musí sám pochopit, že nemá úniku." Tak tentokrát to bylo 3:0 pro náhodu. Nejdřív Jiříček náhodou potkal na diskotéce oznamovatelku Michalu, ta pak náhodou poznala ukradenou bundu a Ruda Pekař si pak náhodně vybral z knihovny tu správnou knihu, za kterou byla schovaná pistole. Na můj vkus bylo těch náhod docela dost, ale páčení pravdy ze studenta Kalvody špatné nebylo a to závěrečné uznání, při kterém náčelník Břéťa přidělil Jiříčkovi případ sériových krádeží rozvěšeného prádla, mě hodně rozesmálo. ()

Galerie (25)

Zajímavosti (3)

  • V době natáčení epizody měl Ladislav Frej na palci levé ruky krevní sraženinu (tzv. raka), což je vidět v momentě, když při výslechu vytahuje ze zásuvky krabičku s náboji. (velkyvezir)
  • Když se Jiříček (Michal Pešek) vrátí z nemocnice na oddělení, při rozhovoru s Břetislavem (Ladislav Frej) se zeptá, jestli se z té pistole (která se našla u Kalvody) střílelo v pískovně. Břetislav potvrdí, že dle expertízy ano. Jenomže v pískovně se střílelo až poté, co se Jiříček a Kalvoda (David Schneider) utkali venku a skončili oba v nemocnici. Kalvoda proto nemohl být s partou, když stříleli v pískovně. (MagyG)

Reklama

Reklama