Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Tento díl bude věnován delikventní mládeži. Loupež na benzinové pumpě, krádež v kožešnictví, vykradený sklad se zbraněmi a střelivem jsou případy, které nedávají kriminalistickému týmu ani na chvíli pokoje. Vyšetřování tentokrát vede Jiří Otradovec (M. Pešek), benjamínek v kriminalistické praxi. Pátrání jej přivede na stopu skupiny mladíků. I v této partě je jeden ze členů benjamínkem. A právě jejich první střet, byť každého na jiné straně zákona, nakonec vede k úspěšnému zadržení pachatelů... (Česká televize)

(více)

Recenze (16)

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Je to chytrej kluk. A proto musí sám pochopit, že nemá úniku." Tak tentokrát to bylo 3:0 pro náhodu. Nejdřív Jiříček náhodou potkal na diskotéce oznamovatelku Michalu, ta pak náhodou poznala ukradenou bundu a Ruda Pekař si pak náhodně vybral z knihovny tu správnou knihu, za kterou byla schovaná pistole. Na můj vkus bylo těch náhod docela dost, ale páčení pravdy ze studenta Kalvody špatné nebylo a to závěrečné uznání, při kterém náčelník Břéťa přidělil Jiříčkovi případ sériových krádeží rozvěšeného prádla, mě hodně rozesmálo. ()

quokam 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jeden z tech slabsich, mozna spolu s papousky nejslabsich epizod. Strasna diskotekova scena. Nejenom ze nechapu, proc a jak se tam objevili Krampol se Zednickem, ale ze se tam objevila cela ta zlocinecka banda a von tam zrovna mel odbrneho poradce v te holce, kurna to bylo nahod. A i "esteticky" to bylo straslive zrezirovany. Na druhou stranu zase dil pozvedly zaverecne vyslechy a mentorsky rozhovor mezi Bretou a Jirickem. Jako jasne, byl vcelku zdealizovanej a rejpari jiste maj pravdu v tom, ze predsametova vebe k tomuto pristupu asi mela daleko. Ale politcke sracky minuleho rezimu se v podstate netykaj tohoto serialu jakozto celistveho umeleckeho dila. 6/10. ()

Reklama

Ironfood 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Byla to skutečně tak skvělá práce?" - "To jo, v tom se s náma shod i technik." - "Jo? No tak tam pošlem Rudlu Pekaře, ať se na to podívá...." V tomto díle Rudla Pekař nejprve díky svým zkušenostem v oblasti mechanoskopie na dálku zesměšní policejního technika a později prokáže svou neomylnou policejní intuici hraničící s jasnozřivostí. Jiříček má v rámci vyšetřování rozdělanou mladou kožišnici, se kterou to na parketu rozjíždí skoro jako Ivo Pešák. Rovněž si vyzkouší stíhání pachatele během a zdokonalí své výslechové schopnosti. ()

MrEddie 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ve třetím díle "Benjamínci" dostává svoji šanci vyšetřovat velký případ Jiří Otradovec (Michal Pešek). Když je vykradeno kožešnictví, benzínová pumpa a sklad ze zbraněmi, je jasné, že se jedná o něco velkého. Zkušený detektiv Rudla ale tvrdí, že to není práce profesionálů. Jeden z možných pachatelů je však dopaden.Student čtvrtého ročníku Kalvoda Při obědě s Otradovcem vymyslí Ladislav Frej výslechovou strategii jak od podezřelého získat informaci o dalších spolupachatelích. V epizodě vidíme docela slušnou honičku po střechách pražských domů, kdy se Otradovec zraní. V díle se také mihnou první hrací automaty, které byly v Československu umístěny pouze v lepších motorestech. (Podobně jako ve filmu "Pumpaři od Zlaté podkovy"). Při výslechu Kalvody vidíme velký kazetový magnetofon Tesla A3. Opět se v exteriérových záběrech neprojede žádné západní auto. A na závěr jen dodávám, že se filmaři dopustili jedné chyby. V kanceláři kožešnictví visí kalendář z roku 1980 a na benzínové pumpě visí v kanclu kalendář z roku 1981. ()

Cibulka_C 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tenhle díl ten seriál podle mě kompletně rozjel, protože se tu dělo konečně něco, co bylo hodno detektivce, co opravdu dokázalo vtáhnout tak nějak do děje. 👍🏻🌝 Dneska vyšetřoval Jiříček, kterej byl podle mě nejlepší postava z celého seriálu change my mind a jemu se i docela povedlo na to přijít. 👏🏻 Díl docela o náhodách, protože kdo reálně na diskotéce dokáže rozeznat tak geniálně nějakou random koženou bundu heh... Ale alespoň jsem od tohohle dílu neměla tu chuť Pitavala vypnout už po patnácti minutách. 🙈 ()

Galerie (25)

Zajímavosti (3)

  • Když se Jiříček (Michal Pešek) vrátí z nemocnice na oddělení, při rozhovoru s Břetislavem (Ladislav Frej) se zeptá, jestli se z té pistole (která se našla u Kalvody) střílelo v pískovně. Břetislav potvrdí, že dle expertízy ano. Jenomže v pískovně se střílelo až poté, co se Jiříček a Kalvoda (David Schneider) utkali venku a skončili oba v nemocnici. Kalvoda proto nemohl být s partou, když stříleli v pískovně. (MagyG)
  • V době natáčení epizody měl Ladislav Frej na palci levé ruky krevní sraženinu (tzv. raka), což je vidět v momentě, když při výslechu vytahuje ze zásuvky krabičku s náboji. (velkyvezir)

Reklama

Reklama