Reklama

Reklama

Samurai 3

  • Česko Samuraj - Musaši Mijamoto: Souboj na ostrově Ganrjú (více)
Trailer

Obsahy(1)

Musashi sa zmenil. Súboje už nevyhľádáva, ba naopak, snaží sa im vyhýbať. Je mu ponúknuté vysokopostavené miesto pobočníka samotného Šogúna, Musashi však odmieta a rozhodne sa usadit v malej dedinke, kde si založí farmu. Jeden súboj ho však ešte predsa len čaká. Samuraj Sasaki Kojiro, jediný, ktorý sa Musashimu može svojmi schopnosťami rovnať, ho vyzve na súboj. Ich meče sa prekrížia v súboji na život a na smrť, na ostrove Ganryu. (kitano)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (35)

Rudovous 

všechny recenze uživatele

Ano ten zaver je vazne skvely. V poslednim dile trilogie nas ceka Musashi ktery uz ani slavnym bojovnikem byt nechce, radeji by zil zivot v ustrani a mece se uz ani nedotkl .Presto osud je neuprosny a pres hrdinovu snahu se mu vyhnout je jim dostizen a tiskne mu v samem zaveru proslule veslo a Sinkenem do rukou.Skvela hudba, skvela kamera, skvely pribeh. ()

kinej 

všechny recenze uživatele

Ve třetí části nabírá konečně trilogie na tempu. Zatímco v předešlých částech byly osudy Musašiho vcelku nezajímavé, zde je již samurajem v pravém smyslu slova a tak je tento film prodchnut samurajskou filosofií v mnohem větší míře, než předtím. A díky tomu se film sleduje o mnoho lépe. Všechny posatvy, které se v průběhu dílů jevily jako zbytečné, zde naleznou rozuzlení svého osudu a tak je tento film ve znamení katarze. Jako trilogii však nehodnotím jednoznačně kladně. Místy jsou filmy velice zdlouhavé a plné nadbytečných dialogů. Myslím, že jeden dlouhý film by úplně stačil. ()

Reklama

mortak 

všechny recenze uživatele

O trochu lepší než předchozí dva díly, a docela by to mohlo fungovat jako samostatný film. Jenže to by nesměl být Sasaki Kodziro tak trestuhodně upozaděn. Jeho vzestup by mohl tvořit protiklad k Musašimu jako rolníkovi. Jenže on je tady vedlejší postava, to hlavní je láska a rivalita Ocu a Akemi. A tak i do třetice posloucháme milostné výlevy a vzdechy. ()

bassator 

všechny recenze uživatele

Takto přesně má vypadat závěr trilogie, na který se vyplatí pět hodin počkat. Čestný souboj dvou charakterů kterému se dá věřit a nikoliv jak tomu bývá nyní, že outsider bez šancí a v koncích se náhle vschopí a vše se zázrakem otočí... A nemusí být finále vždy roztahané do půl hodiny, to unavuje, a nepůsobí důvěryhodně... - 6. 12. 2012 - 90% ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Inagaki si konečně uvědomil co za poklad v Mifunem má a plně toho využil. Bez té jeho charismatické aury "stačí mi jeden pohled a víte, že jsem Bůh" by jen těžko mohla kupříkladu taková scéna s mouchama vyznít vážně (byť s humorný nadhledem) a ne jako špatný vtip. Ovšem závěr je tu oč tu běží a je to právě samotné finále na ostrově, kvůli kterému se vyplatilo sledovat předchozích ne vždy zcela záživných cca třista minut. ()

Galerie (20)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno