Reklama

Reklama

Alice in Borderland - Season 2

(série)
Trailer 1

VOD (1)

Epizody(8)

Obsahy(1)

Hrají se tu drsnější hry a celé je to tu mnohem divočejší a krutější. Podaří se Arisuovi vrátit do skutečného světa a bude to celé vůbec stát za to? (Netflix)

Recenze (39)

Kopi1 

všechny recenze uživatele

No co k tomu říci. je to sice mohutnější než první série, ale hry mi zde přišly o něco horší a méně napínavé. Zdlouhavé dialogy, které se furt snaží hrát na emoce nefungují, protože k postavám si skoro žádné pouto nevytvoříte (aspoň já). Díly jsou také až moc dlouhé a pokud někdo ještě jednou zakřičí jméno Arisu, tak... Hry jsou všechny jasné jak skončí, tudíž z toho napětí vyprchává, jediná fakt dobrá byla ve vězení, tu jsem si moc užil. No a poslední 2 díly, co se týče postav, jsou tak absurdní, že už jsem se chtěl i smát. Tvůrci si mysli, že je divák asi úplně blbý, nebo prostě nerozumím, co je k těmto rozhodnutím vedlo. Nelogičnosti je v seriálu mnoho, např. někdo je ve hrách 2-3x a někdo jenom 1x a nic se neděje, apod. Hlavně ale nelogičností v 7 epizodě je tolik, že musím ubrat na hodnocení. Konec není špatný, ale čekal jsem víc mindblowing. Vizuál je ale hezký, město, výbuchy atd. ()

Fr 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

„HLAVNĚ NEZAPOMEŇ, ŽE PORAŽENÍ ZEMŘOU…“  Akční hry na život a na smrt. Kde jsem to kurva už viděl…? Není třeba toho moc vysvětlovat. Skupina přátel chodí od arény k aréně a chce se dostat na konec, který by měl znamenat (v tomhle post apo světě) novej začátek. Všechno je to v teen duchu, neříkám, že je to špatně, ale když se nehraje, tak se zbytečně mluví. A ani to nepomůže vytvořit si s postavami nějaký extra pouto. Prostě buď seš hajzl, nebo klaďas. Nebo idiot. Nejhorší je, že když má přijít rozuzlení, je to kurevská nuda! A navíc…   /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Stejnojmennej japonskej manga komiks, kterej napsal Haro Aso, neznám. 2.) Hraju, ale chcu se vrátit do skutečnýho světa.  ///  Thx za titule „Gabriela Vašíčková“.                 PŘÍBĚH  ***  HUMOR  ne  AKCE  ***  NAPĚTÍ  * ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Šinsuke Sató je pro mne nejlepším Japonským režisérem, jeho filmy mají kvalitní akci i vizuál, což se málokdy dá říct o jiných Japonských filmech. Doporučuji jeho Kingdom, Inujašiki a Já Hrdina. Druhá série Alice je dost možná technologický vrchol Japonské tvorby a fanoušek her na život a na smrt opět bude spokojen, protože v tomhle je Alice opět velmi výživná. Druhá série je v jistém ohledu epičtější, hry má promyšlenější a promakanější a je super, že v každé hře je jeden člověk z druhé strany a má tedy trochu navrch. Potěší staří známí i nové postavy na scéně a opět je to 8 hodinová jízda, která nenechá pomalu diváka vydechnout. Pro mne úplně nejvíc top postava je Chishiya, to je strašně charismatický a inteligentní frajer, který svým intelektem převýší úplně všechny, vždy je o krok napřed, zachovává klidnou hlavu a hry s ním patří k tomu nejlepšímu, co druhá série nabízí. ( Trochu mě mrzí, že zrovna on není hlavní postavou). Hra ve vězení je nepříjemná zkouška lidského charakteru, kde se opravdu nedá nikomu věřit a čeho jsou lidi schopní když jde o život je vysoce znepokojivé. ( Promakaná hra, silný psychologický podtext, úžasnéj zvrat) a chválím i matematický SOUD, kde jsem napětím téměř nedýchal. Průběh hry intenzivní a při prohře se na Vás vylije váha s vařící vodou a uškvaření člověka zaživa je naštěstí na kameře!! Úplným vrcholem celého seriálu je díl číslo 7, to byly dost možná největší akční orgie, co kdy Japonsko předvedlo, brutální řezanice v ulicích Tokia. Pikový král !! Největší hajzl, co jsem kdy v seriálu viděl. Dlouho jsem nikomu nepřál smrt jak jemu. Záporák všech Záporáků. Lidský Thanos to tam řeže hlava nehlava jak Breivik v Utøyi, je nezastavitelný jak Terminátor, bývalý elitní žoldák, který nemilosrdně popraví každého, kdo se mu postaví do cesty a že těch lidí kurva bylo! Do toho sledujeme nádherný teamwork ústředních protagonistů, kteří se snaží tuhle nepřemožitelnou sviňi zlikvidovat a řval jsem blahem pomalu jak u Raidu. Co tam ten chlap předvádí je takový mazec, že jsem si myslel, že finále se snad už nedožiju. Finále je už pomalejší, ale hezky se všechny události vysvětlí, dává to smysl a řekl bych, že tohle racionální vysvětlení je přijatelné. Důležité je, že emocionálně mě to vyždímálo víc než obstojně. Při seriálu je třeba brát v potaz fakt, že je to pořád Japonská tvorba, takže je to občas trochu přehnané, postavy zde přežívají nemožné, ale je to Sci-FI, takže why the fuck not. Je až s podivem, že všechny postavy jsou strašně cool, divák si je oblíbí a soucítí s němi a ženy to jsou velko kočky jedna vedle druhé. 8.5/10. ()

Yoshitsune 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Alice in Borderland je přesně ten typ seriálu, který mám rád a úplně v pohodě, bych si ho dal do topky, dal bych mu plné hodnocení a hřál by mně pocit, že mám v oblíbených seriál, který je prostě geniální. A on je geniální, první sezona mohla/může působit lehce nesourodným dojmem, ale s druhou sezornů, se ta první jeví tak nějak víc jasněji a vše v první sezoně teď dává smysl. Hry ve druhé sezoně, sou víc takové originálnější a to hlavně díky králům, který těm hrám šéfují a žádná z těch her neni jako ta předchozí či ta následující, sou originální, sou napínavé a musí na ně jinak, než na ty z první sezony. A akční stránka je zde úplně špičková, od naháněček, až po Gun-fu a v tomhle směru, seriál v sedmé epizodě doslova expoluduje. Ten konec, to vysvětlení, je super, dává to smysl, je v tom mystično, ale zároveň jakýsi nádech té reálné možnosti a hlavně je to uzavřené, zhruba na stejno končí i manga, takže tvůrci tady nemusí mít třetí sezonů a nebo taky mohou, protože ten konec je uzevřený, ale zároveň je tady možnost, že neni. Jak píšu, je to geniální a ať si to přeberete jakkoliv, tak se vám dostane uspokojivé odpovědi. Co se musím ocenit a hodně vyzdvihnout je herečka Tao Tsuchiya, ona funguje o tolik lépe než hlavní hrdina, její vývoj, její důvody proč zůstávat v zrcadlovém světě a pak z něho utéct, sou o tolik uvěřitelnější a logičtější, než ty které má hlavní hrdina. A teď se dostáváme k jádru problému a tím je hlavní hrdina, která už v první sezoně, roli mučedníka jel na plné obrátky a tady se už z něho stává regulerní rohožka, protože velkou část toho všeho, on prožije na zemi, kde fňuká. Nevím, jestli je to takhle i manze, nebo jestli ho tvůrci zde nějak upravili aby působil lidštěji, ale boha jeho, on všechny nabudí, pak něco nevyjde a on si lehne na zem, kde si zoufá a jakže by měl umřít, zatímco všechni ostatní bojují, krvací, trpí, doslova trpí ve všech směrech a ohledech, a on si hraje na ublíženého. Ano v osmé epizodě, je hlavní hrdina fakt na pěst. Nic proti herci Kento Yamazaki, je to výborný herec, ale ta postava kterou hraje je prostě špatná, hodně špatná, ale nejvíc tím trpí Yuzuha Usagi, která má opravdu ráda hlavní hrdinu, ale ten jejich vztah je toxický, toxický z jeho strany, protože on ji prostě táhne dolů. Ale všechny ostatní postavy sou super, sou výborně napsaný, zahraný, jejich motivace je skvělá.....až tedy na Niragi-ho je to zmrd, ale jinak všichni sou skvělý, i Pikový král aka Bůh války. Hodně mrzí, že ten seriál trpí jenom jedním a však vážným problém, kdyby hlavní hrdina se trochu pochlapil, tak bych dávál pět hvězdiček, ale takhle ne. A né, nechci po něm žádného Ramba, však proměna hlavní hrdiny ať už v All of Us Are Dead a nebo v Hra na oliheň, je uvěřitelná a nelze v tomhle směru nic vyčíst a že si také projdou peklem. ()

ainny 

všechny recenze uživatele

První série byla "hravější" takže mě bavila o něco víc. Nicméně finále té druhé mi přišlo tak skvěle vymyšlené, že jsem ty pasáže, které mě u dvojky nebraly (ano, ty s pikovým králem), tvůrcům odpustila. Umím si představit, že si seriál za pár let klidně zopakuji. ()

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Druhá série Alice se nese úplně ve stejném stylu jako první - od začátku buduje tajemno a napětí, aby se to celé v posledních dvou dílech totálně zdevastovalo, zanechalo v divákovi hořkou pachuť z celé série a doslova to uzívalo k smrti. Musím (opět) pochválit skvělou technickou a vizuální stránku, protože ta táhne celý seriál do výšin a spolu se skvělými, nápaditými a zábavnými hrami to dává do kupy hi-tech sérii, která nenudí. Problém ovšem nastává v čase mezi soutěžemi, protože až tady divákovi dojde, jak špatný je seriál v ostatních stránkách. Dabing je katastrofální, herecky jde o neskutečný brak, emoce a dialogy jsou zkrátka hodně špatné a neuvěřitelné a celé chování, mimika a nějaká uvěřitelnost chování postav zde úplně chybí. Vedlejší postavy působí ještě o dva levely hůře, protože věřím, že i trapný komparz z řad ungabunga opic by dal jakékoli "herectví" daleko lépe. Love story hlavního páru je trapná, celá výplň mimo hry je vata jako prase a největším highlightem je sedmý díl, kdy si z nás tvůrci dělají doslova prdel, jestli si myslí, že takovýhle shitfest a godlike mód nesmrtelného pikového krále jim někdo sežere. V posledním díle mě pak už vlastně ani nezajímalo, jak to celé skončí. Neskutečně rozporuplné pocity, protože na jednu stranu jde o vysoce sofistikovaný nápad s fajn stylem, ale všechno okolo je bohužel tragická filmařina. Zde věřím, že kdyby se díla chopili ambiciozní amíci, bylo by o plnou pětkovou palbu postaráno. Booo! ()

sofiapetra 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ze druhé série mě z osmi dílů bavily tři, z toho jedna hra ale zase velmi (hádání barvy za krkem). Ale celkově je to málo, oproti jedničce, kde to svištělo neskutečně, tady bylo až příliš hluchých, zbytečně brutálních a nudných míst. Konec mi nevadil - a snad to opravdu byl zvoneček. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

první sezóna měla potenciál, ale nakonec kulhala na obě nohy. Dvojka se snaží přijít s propracovanějšími hrami a komplexnějším dějem a i když se jí to nedaří vždy na sto procent, tak je to rozhodně posun k lepšímu. Vzhledem k tomu, že některé epizody atakují celovečerní délku, tak se ani tentokrát Sató nevyhnul méně záživným pasážím, ale ani zdaleka jich není tolik. Závěr je pak vyřešen šalamounsky a nabídne jak obstojné uzavření a vysvětlení pro případ, že už by nebyla další série. tak si nechá otevřená zadní vrátka kdyby přeci jen další řada vznikla...70% ()

moviefreak 

všechny recenze uživatele

O level lepšie a kvalitnejšie ako prvá sezóna. Určite tomu pomohol väčší rozpočet, zaujímavé hry, a v 7mom diely neskutočná akcia, ktora bola aj vizualne a choreograficky skvelo nakrútená (pre mňa to naj z oboch sezón). Potešil aj ne-koniec, ale problém mám stále s tým, že ja by som jednotlivé hry hral úplne inak. A tieto postavy sa nechovali ako ľudia ale ako postavy zo scenára. ()

Lenka.Vilka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Druhá série je úplně stejná pecka jako ta první. Uznávám, chvíli mi trvalo zvyknout si na jinou strukturu vedení dílů. Ale na druhou stranu, alespoň to jednoho motivuje koukat hned dál  ;) ()

mo cuishle 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Konec ve stylu ala Ztraceni, mě trochu zklamal ale jasně ono by se to ani jinak moc vysvětlit nedalo. Celkově druhá série o dost lepší než první. Tak uvidíme, zda bude i třetí :) Druhá serie 75% ()

UhLee 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Druhá série - (7/10). V mých očích byla druhá série Alice in Borderland o kapánek lepší než ta první. Daleko víc jsem si začal vážit života hlavních postav, které už mi nebyly tak moc ukradené jako v sérii první. Přirostly mi k srdci a navíc se v této sérii objevily nové postavy, které mi instantně přirostly k srdci. Celkově si myslím, že bylo velkou inovací, že hráči hráli proti reálným lidem, kteří představovali buď Junky (zmrdečci), Královny (mrchy) a nebo Krále (dost cool a vyrovnaní týpci). Tím ty hry působily o to víc lidsky a mohl se s nimi divák daleko víc ztotožnit. V této sérii jsem začal daleko více vnímat soundtrack, který tato série přinesla a musím říct, že některé skladby byly opravdu impozantní. Co se týče vyvrcholení seriálu, tak to bylo takové hořkosladké. Na jednu stranu jsme dostali velice originálně pojaté finále, které se naprosto vymyká všem přemrštěným finále, které mnohdy v seriálové tvorbě nalezneme. Na straně druhé je tady docela tragická předposlední epizoda, která měla naprosto lahůdkovou bojovou choreografii, ale mozek nechala někde ležet na chodníku. Takže po skončení předposlední epizody jsem měl takový zvláštní pocit, který naštěstí poslední epizoda dostatečně odplavila. Finále krásně secvaklo a já jsem byl v sedmém nebi. Jenom doufám, že závěrečná scéna není příslibem pokračování, protože takto to tvoří dokonalý a kompaktní celek. Japonci umí a já se k jejich tvorbě určitě budu vracet častěji. Nejlepší epizoda: Episode 3 (S02E03) ()

Ryuuhei 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pro jistotu si sem ještě hodím hodnocení pouze druhé série, kdyby (nedejbože) do roka, dvou přišla další, abych mohl přepsat to celkové. Druhá série mi oproti první přišla dynamičtější, zábavnější, jdoucí víc do hloubky charakterů a byl znát i rozpočet, který dovolil špičkové efekty. Stejně tak se změnila struktura dílů, která nyní pracovala s cliffgangery a každá polovina byla trochu o něčem jiném. Jeden díl se tak zdál bohatší a zajímavější, než skoro až epizodický přístup v první sérii. Zbytek jsem popsal ve své celkové recenzi - pro mě totální odpal, kolotoč emocí, všestranně výtečné dojmy. Zejména finále mě srazilo do kolen (jen obrazně, díkybohu jsem u sledování zaujal polohu v pololeže) a ještě dlouhé hodiny po dokoukání měl o čem přemýšlet. ()

Silwer 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Druha serie uzavira cely pribeh a jak jinak nez famozne..Pri pohledu na zdejsi hodnoceni,,odborniku” je videt, kdo ma Japan filmy nakoukane a kdo je prosty divacky plebs… Opet uvidime spoustu napaditych her a nektere jsou opravdu fantasticke..posledni hra je presne takova jakou by jste od srdcove kralovny cekali👌 Souboj s pikovym kralem je presne dle pravidel anime a je skvely😊 Pokud mate nakoukano, jdete do toho..pokud nad filmem neumite premyslet, tak celkou cast rozhovoru a motivaci postav nepochopite a jdete od toho..Ale pro filmove fajnsmejkry se jedna o jeden z nejlepsich serosu tohodle roku..PS:zivot je hra, tak hrajte jak nejlip umite👍 PPS:ze by treti serie?ti chytrejsi tusi😊 ()

iXtr3m3 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zostávam pri štyroch hviezdach. Bolo to super, bolo to epické, dramatické, nervydrásajúce, po technickej stránke fakt parádička, pozrel som to navyše v českom dabingu, aj keď mám originál japonský aj prvú sériu som videl japonsky a sedelo mi to, tu musím povedať, že dabing trafili typovo fajn. Tie dve hodiny naviac oproti prvej časti bolo cítiť a to nemyslím teraz negatívne. Charaktery boli pekne dokreslené, malo to nepredvídateľné postupovanie, predposledný diel bol fakt masaker, len škoda, že to tak príliš okopírovalo pointu iného megaznámeho seriálu, ktorý nemôžem prezradiť, lebo by to bol megaspoiler. Síce si myslím, že to bolo zvládnuté lepšie ako v prípade svojho predobrazu, na ktorý narážam, ale napriek tomu sa nemôžem zbaviť malej pachute, že toto sme tu už mali. Na druhú stranu to bolo logické, bolo to prijateľné, dávalo to zmysel, ale... ALE ja by som bol bral radšej jeden z koncov, ktoré si vymyslela posledná kráľovná pri poslednej hre, tie vyzerali na úrovni a mali to premyslené. Taktiež zostávam pri štyroch hviezdach aj z toho dôvodu, že napriek uzatvorenému koncu príbehu sme dostali v pár okamihoch na samotnom konci niečo, čo by to mohlo ešte všetko znovu extra otočiť, len je to v rukách tvorcov, vedel by som si predstaviť nejaký mix Peripheral, 1899, 13tej komnaty a podobne. Odporúčam na zhliadnutie každému, najmä vo vydarenom dabingu, pre mňa osobne minimálne rovnocenné ak nie aj lepšie ako Squid Games. Ešte čakám na druhú sériu Sweet Home a uvidíme. :) ()

Flopik 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tuto už sa nedá inak ako na plný počet. Druhá séria je oveľa väčšia ako prvá, ponúkne nám nový formát, kde hry nekončia v jednej časti ale dostávame famózne napínáky na ďalšiu časť, ktorú tým pádom chcete pozrieť okamžite. Mne toto osobne veľmi vyhovovalo. Postavy ? K tým môžem povedať, že sú neskutočne dobre vykreslené a dokonca aj "záporáci", ktorý majú menej priestoru (čo hra to jeden), dokážete prísť na chuť. Nedá mi nespomenúť v druhej a tretej časti Kjúma, top postava. No a čo sa našich hlavných týka, tým fandíte poriadne počas celej cesty, pridajú sa aj nové, ktoré si hneď zamilujete a vrátia sa staré. Prekvapivo SPOILER: Aguni potešil. KONIEC. Top časť je rozhodne 7, tam je taký nárez že až. A pri úmrtiach hlavných postáv budete len nemo pozerať čo sa to deje. Finálna hra je čisto kecacia, za mňa ale parádna a Arisu s Usagi si siahnu na dno. Celkové vysvetlenie má za mňa muchy ale bez problémov by som ho prijal. Takto som nadšený, že bude tretie série, neviem či však dokáže prekonať túto uzavretú linku. PS: Soundtrack je riadna topka. Japonci zabodovali, tak teraz 2 roky počkať. ()

bararich8

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Uf, takový kvalitní sešup mezi sériemi jsem dlouho neviděl, kde jednička zářila originalitou a brutálností, zde to vystřídala neskutečně natahovaná nuda, dlouhé pomalé dialogu, které jsem často přetáčel, protože prostě nic nového nepřinášely a pak akce, která byla tak nereálná a nelogická, že už to překračovalo všechny meze, ať už je to jakýkoliv žánr. Nekonečné zásobníky, hrdinové jsou rozstříleni, pořezáni a pořád jsou schopni akce nebo aspoň můžou žvanit. Mise jsou asi ta jediná zajímavá věc, bohužel tu už nemají takovou údernost, jelikož jsou roztahané skrz epizody. No a třešnička je usmolený závěr, který za těch 8 hodin čekání fakt nestojí (ač teda to mohlo dopadnout asi i hůř, protože po tom všem to zřejmě důstojně zakončit nelze). Skončete s první sérii a užijte si to, tohle fakt ne, 2* ()

Ergon 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Hry nové úrovně jsou lepší, náročnější a smysluplnější. Skvěle fungují samy o sobě jako jednotlivé příběhové linky. Byla opravdu radost sledovat psychologické šachy, které předváděl Čišija ve svých hrách. To celé měla být předzvěst velkého odhalení. Rozkrytí celého příběhu, grandiózního finále. To však nepřišlo. Celková pointa seriálu byla taková nijaká a celý příběh tak vyzněl jakoby do ztracena, pod očekávání, které bylo po celou dobu budováno. Škoda. Finální záběr pak zcela logicky nabízí otázku, jestli bude pokračování či nikoliv... (hodnocení 3,5 *, 70 %). ()

TheRay97 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nečekala jsem, že se dočkám takového rozuzlení na konci této série. Opravdu jsem něco takového nečekala. Nemohu posoudit, jestli byla co se týče akce lepší první nebo druhá série. Je to spíše seriálem, při němž se napínavá atmosféra nese každou epizodou. Už teď vím, že poslední záběr na poslední kartu z balíčku mě nenechá spát. ()

Související novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

29.12.2022

Opět se nám blíží konec roku, ale ještě před tím, než se všichni ČSFĎáci rozutečou do víru silvestrovských oslav, máme tu tradiční ohlédnutí za nejlepšími filmy a seriály roku podle nejoblíbenějších… (více)

Reklama

Reklama