Reklama

Reklama

Tichá noc

  • Velká Británie Silent Night (více)
Trailer 1

VOD (1)

Britský pár Nell (Keira Knightleyová) a Simon (Matthew Goode) má vše, o čem mohl snít: dvě děti, krásné sídlo daleko od rušného městského života a věrné přátele. Přesně s takovými chtějí strávit příští Vánoce. Pod rouškou štěstí a zábavy se však skrývají temná tajemství. Rychle se ukáže, že přežít setkání nebude tak snadné. A to doslova! (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (79)

rasttea 

všechny recenze uživatele

Rozmýšlela jsem se mezi 4 a 5 hvězdičkami, ale po přečtení několika komentářů tady jsem se rozhodla pro nejvyšší skóre. Za prvé mě uráží to obouvání se do "antivaxerů" - jděte se bodnout. Za druhé - osobně jsem viděla na place Keiru, Matthewa i Romana a už proto vím, co za tím vším je práce. Velice ráda vidím, že Roman herecky roste - o něm ještě hodně uslyšíme. Matthew u nás už natáčel jednou, podruhé si stříhnul roli Zikmunda lišky ryšavé, a na to se hodně těším. Ale zpět k filmu - náladu střihem, kamerou i hudbou velmi dobře režisérka zhoustla. Po pár vtipných konverzačních výměnách už jsem začala tušit, že mi úsměv ztuhne na rtech. Po poslední sekundě mě mrazilo asi stejně, jako při závěrečné scéně Mlhy. Neskutečně skvělé! A když si navíc ještě člověk uvědomí, že jelikož se námět tvořil daleko před tím, než pseudochřipkovir, který byl schopen zfuckupovat a zdevastovat totálně mentalitu celého společenství, vykoukl na světlo "boží" - měla by nám dojít ta synchronicita, souvislosti, pohled, kterým paní režisérka/scénáristka a máma hlavních aktérů v jedné osobě nastavila skvěle společnosti zrcadlo...... a je to krásně vidět na většině bezduchých komentářů tady..... eat your hearts out... PS: a mimochodem - soundtrack - TOP!!! ()

Milky. 

všechny recenze uživatele

Asi dobově nejrelevantnější film za poslední roky. Spoustu komentářů tady píše, že jim film zkazila poslední sekunda. Věřím, že to jsou (a ano, budu politický a budu předsudečný) lidi očkovaní, důvěřující politikům a vystrašení. A bojí se, že někdo, komu důvěřovali (vláda) by je mohl zklamat a mohli by se dojebat na tom, co na sobě nechali udělat. Ale upřímně, vy všichni, kteří takto přemýšlíte, kdyby došlo do tohoto extrému a pan premiér (Andrej) a pan ministr zdravotnictví (zoufalec Vojtěch) by Vám nabídli sebevražednou pilulku s tím, že "Věřte nám, je to jediná možnost, uděláme tečku za utrpením", věřili byste jim? Vzali byste si ji? Je extrém a extrém, ale jak daleko jsme s důvěrou ve veřejné činitele? Nebo spíš naivitou. A co se týče hodnocení bez politiky, za mně naprosto skvěle budovaný a perfektně zahraný film. Divný pocit, že něco je v nepořádku byl ve filmu prakticky už od první minuty, pak člověk už jen sledoval kdo je z nich ten největší psychouš a doufal, že někdo umlátí Kitty paličkou na maso. Za mně jako film naprosto dokonale budované i natočené drama. Postavy zpracované skvěle a uvěřitelně. Jediné mínus je, že si neumím představit (SPOILER ALERT), že si sám zvolím, že své poslední vánoce strávím zrovna s těmito lidmi a tímto způsobem. ()

Reklama

Martrix 

všechny recenze uživatele

Aniž bych to tak zamýšlel, tak se mi v hlavě sešly dva nedávno zhlédnuté filmy, které toho mají společného víc, než by se zdálo. Přestože se víc nabízí srovnání s Trierovou Melancholií, tak mám na mysli nedávno uvedenou katastrofikomedii K zemi hleď!. Mimo jiné, jsem v její recenzi jako výtku napsal: Tento film ale není dostatečně ostrý, ani satirický, vlastně ani nenastavuje zrcadlo ovcím, nebo lhářům...prostě jen trochu poťouchle konstatuje. Na to luxusní obsazení a honosnou výpravu, mi to příjde zoufale málo. Chtělo to zkrátit a být mnohem drzejší a tvrdší. S lidmi je potřeba pořádně zatřepat, aby jim došlo, že záchranu, řešení, změnu...nelze odkládat donekonečna. Mohl to být šťouchanec do žeber diváka....ale je to jen další film. Nu a hleďme. Část z toho co mi chybělo, jsem o pár dní později dostal v Silent Night. Griffin otevřela stejně závažné téma a za mě se jí podařilo divákem zatřepat o dost víc. To nejzajímavější je pronášeno ústy kluka, který se nechce smířit s...pro ostatní nevyhnutelným. Pokládá otázky, je skeptický vůči postoji, že...politici, vědci...někdo chytřejší říká, že to tak je. Vmete rodičům a jejich přátelům svou frustraci do tváří a vy přestože jste dospělí a měli by jste s nimi sympatizovat víte, že má pravdu. Velkou výhodou u sledování tohoto filmu bude, pokud si o něm nic nepřečtete (kvituji s povděkem jak je tady napsaný obsah). Trailer jsem neviděl, ale nedoporučuji se na něj raději dívat. Začátek filmu vám tak možná příjde divný, ale vše se seskládá jak má. Jednoznačně nejlepší je střední část filmu...je tam toho vcelku dost k úvahám a navíc už jste v obraze oč jde. Nu a co se týče závěru...ano, i podle mě by bylo mnohem lepší, kdyby film skončil o pár vteřin dříve. A je to jeden z důvodů, proč dám 4* bez velkého přemýšlení. Ještě v osmdesáté minutě jsem totiž uvažoval o plném počtu. ()

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Tak tady nemůžu nesouhlasit s J*A*S*M. SilentNight by byl skoro až perfektní film velmi šikovně mixující všechny žánry od komedie se suchým humorem přes globální katastrofu, existencionální drama až po hutné psychologické nahlídnutí do mysli postav, ale ta okatá a očividná podobnost se současnou covid-antivax situací mi neskutečně lezla na nervy, a to v průběhu celého filmu. A narozdíl od výše zmíněného kolegy nesdílím jeho optimismus ve smyslu “možná to mysleli tak, a nebo jako never give up motto”, ale jsem si téměr stoprocentně jistý, že tvůrci film vytvořili konkrétně jako alegorii na celou současnou pandemii. A to je ostuda a sakra škoda, protože jinak bych filmu téměř neměl co vytknout, a to přes perfektní nápad, casting, stopáž i prostředí. Tři roky zpět bych filmu dal sladkou čtyřku, ale díky podvědomému otravování (zas a znova) antivax námětem nemůžu jít výše než na tři… ()

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Ak to naozaj parafrázuje covidovú situáciu z tej najdebilnejšej strany, tak je to čistý odpad. Ak nie, tak za 3,5*. Ps: Pogúglil som vyjadrenie autorky: ”Have I made an anti-vax film? Of course, I haven’t. I’ve made a socialist argument film. I’m criticizing white posh people for being racist, selfish, Republican Conservatives, for not being good parents. But I’ve given them characters and they’re also funny and charming.  But [what] I am making, as someone said, it’s not woke or not woke. I am intentionally making a parody of my class system. I’m vaccinated, my whole family is vaccinated. Anti-vaxxers are Republican, they’re Conservatives, so I’m criticizing that area.  This is a pro-socialist film. [Roman’s character] is saying, “What about poor people? What about the people who have been abandoned and neglected and not cared for? The people that need our help?” So clearly there is nothing anti-vax about this film, except the very unhelpful word, scientist When I was writing the script, I was going, should he say environmentalist? He’s talking about the distribution of information during an emergency.” https://www.dreadcentral.com/interviews/419145/silent-night-director-defends-her-divisive-christmas-horror-story/?amp ()

Galerie (21)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama