Reklama

Reklama

Tichá noc

  • Velká Británie Silent Night (více)
Trailer 1

VOD (1)

Britský pár Nell (Keira Knightleyová) a Simon (Matthew Goode) má vše, o čem mohl snít: dvě děti, krásné sídlo daleko od rušného městského života a věrné přátele. Přesně s takovými chtějí strávit příští Vánoce. Pod rouškou štěstí a zábavy se však skrývají temná tajemství. Rychle se ukáže, že přežít setkání nebude tak snadné. A to doslova! (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (79)

Kudly4 

všechny recenze uživatele

Těžkej fail, pustit si Silent Night na Vánoce v domění, že uvidím Vánoční Hororovou komedii. Ani hovno. Ukecaná sračka, s odpudivým castingem, kde každý přehrává, jak jen to jde. Nechápu smysl natočení takového filmu. Nedoporučuji, akorát si tím zkazíte na pár minut sváteční náladu. Hvězda za finální scénu, alias nebuď koště, že *Jakube* ? Dej si těčku pořádnou. (27.5. 2022 - zmizel žánr Horor) ()

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Silent Night disponuje opravdu zatraceně výrazným, nevšedním a vlastně i dost originální námětem, který dokáže v podstatě nepřipraveného diváka až šokovat a je skutečně důležité si dopředu o tomto filmu vůbec nic nezjišťovat, jelikož pak se onen potencionální divák dočká vážně nečekané zápletky, která MOHLA přinést skutečně parádní filmový zážitek a emoční pecku. Nicméně já musím zdůraznit výraz MOHLA, a to z jednoduchého důvodu, jelikož díky celkovému zpracování dané látky a kvůli prapodivnému tvůrčímu přístupu nakonec film nic z toho nepřináší a je to obrovská škoda, protože něco tak neobvyklého a zajímavého se nevidí každý den a já tak ve výsledku nemohu Silent Night označit za nic jiného, než za promarněnou šanci na nezapomenutelnou podívanou. Každopádně začátek působí jako taková spíš až matoucí dramédie, kdy divák tápe a vlastně ani příliš nechápe, o co se bude vlastně po celou dobu jednat. Podstata toho filmu tak vyplouvá na povrch vážně pomalu, o to větší překvapení pak ale přináší. Jenže i po tomto šokujícím odhalení to celé i nadále působí jako ta již zmiňovaná dramédie, ačkoliv vzhledem k obsahu a onomu tématu se to vůbec už nehodilo a kdy se především jednotlivé postavy chovají skutečně nepřesvědčivě podivně, k čemuž ovšem výrazným způsobem přispívají i silně přehrávající herci, což mě upřímně zklamalo, jelikož obsazení tohoto filmu je vážně silné a mělo celé té podívané dominovat. V závěrečné třetině pak sice film nabere podobu, která mě bavila již daleko více, která mě vlastně i docela dost uzemnila, celkový dojem ale bohužel už nezachránila, a já tak jen musím zopakovat, že za pozornost Silent Night sice určitě stojí, nicméně z mnoha důvodů to na víc než na průměr nemá. ()

Reklama

Fr 

všechny recenze uživatele

„DNEŠNÍ VEČER JE O LÁSCE A ODPUŠTĚNÍ…“   Lehoučce černohumorný štědrovečerní pokoukání… Vše začne jako klasickej sváteční den, během kterýho se dozvídáme, co nás vlastně ještě čeká. A zlatým hřebem není tentokrát Ježíšek… Kamarádská slezina se spoustou keců a chlastu. Dospělý myšlení narušuje dětská naivita, takže máte možnost si i vy utřídit myšlenky. Fakt zajímavej nápad a zvláštně zpracovanej. Dobrá je zejména závěrečná pasáž, kdy nás nechávaj v napětí… (a možná kdyby… šel bych vejš). Super příběh třeba pro sérii Black Mirror.     /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Zjistím, že nejhorší je smrt z vyděšení. 2.) Mám strach (a všichni kolem mě) z Covidu.  ///  Thx za titule „peta.jashek“.                PŘÍBĚH  ***  HUMOR  ne  AKCE  ne  NAPĚTÍ  ** ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Námět originální a výborný. Dalo se to natočit jako thriller, horor, psychologické drama a nakonec i jako komedie. Výběr byl fakt velký. Jenže bohužej se to dalo natočit i nijakým nedomrlým způsobem a přesně touhle cestou se režisérka vydala. Jediné, co se opravdu povedlo, byl casting se skvěle přehrávající afektovanou Annabelle Wallis na čele. Jenže až na výjimky mě vůbec nezajímalo, co herci dělají a říkají. Mít k dispozici takový materiál a zvorat ho i s takovým obsazením, to by se mělo skoro trestat. 30% ()

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Ak to naozaj parafrázuje covidovú situáciu z tej najdebilnejšej strany, tak je to čistý odpad. Ak nie, tak za 3,5*. Ps: Pogúglil som vyjadrenie autorky: ”Have I made an anti-vax film? Of course, I haven’t. I’ve made a socialist argument film. I’m criticizing white posh people for being racist, selfish, Republican Conservatives, for not being good parents. But I’ve given them characters and they’re also funny and charming.  But [what] I am making, as someone said, it’s not woke or not woke. I am intentionally making a parody of my class system. I’m vaccinated, my whole family is vaccinated. Anti-vaxxers are Republican, they’re Conservatives, so I’m criticizing that area.  This is a pro-socialist film. [Roman’s character] is saying, “What about poor people? What about the people who have been abandoned and neglected and not cared for? The people that need our help?” So clearly there is nothing anti-vax about this film, except the very unhelpful word, scientist When I was writing the script, I was going, should he say environmentalist? He’s talking about the distribution of information during an emergency.” https://www.dreadcentral.com/interviews/419145/silent-night-director-defends-her-divisive-christmas-horror-story/?amp ()

Galerie (21)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama