Reklama

Reklama

Tichá noc

  • Velká Británie Silent Night (více)
Trailer 1

VOD (1)

Britský pár Nell (Keira Knightleyová) a Simon (Matthew Goode) má vše, o čem mohl snít: dvě děti, krásné sídlo daleko od rušného městského života a věrné přátele. Přesně s takovými chtějí strávit příští Vánoce. Pod rouškou štěstí a zábavy se však skrývají temná tajemství. Rychle se ukáže, že přežít setkání nebude tak snadné. A to doslova! (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (79)

rasttea 

všechny recenze uživatele

Rozmýšlela jsem se mezi 4 a 5 hvězdičkami, ale po přečtení několika komentářů tady jsem se rozhodla pro nejvyšší skóre. Za prvé mě uráží to obouvání se do "antivaxerů" - jděte se bodnout. Za druhé - osobně jsem viděla na place Keiru, Matthewa i Romana a už proto vím, co za tím vším je práce. Velice ráda vidím, že Roman herecky roste - o něm ještě hodně uslyšíme. Matthew u nás už natáčel jednou, podruhé si stříhnul roli Zikmunda lišky ryšavé, a na to se hodně těším. Ale zpět k filmu - náladu střihem, kamerou i hudbou velmi dobře režisérka zhoustla. Po pár vtipných konverzačních výměnách už jsem začala tušit, že mi úsměv ztuhne na rtech. Po poslední sekundě mě mrazilo asi stejně, jako při závěrečné scéně Mlhy. Neskutečně skvělé! A když si navíc ještě člověk uvědomí, že jelikož se námět tvořil daleko před tím, než pseudochřipkovir, který byl schopen zfuckupovat a zdevastovat totálně mentalitu celého společenství, vykoukl na světlo "boží" - měla by nám dojít ta synchronicita, souvislosti, pohled, kterým paní režisérka/scénáristka a máma hlavních aktérů v jedné osobě nastavila skvěle společnosti zrcadlo...... a je to krásně vidět na většině bezduchých komentářů tady..... eat your hearts out... PS: a mimochodem - soundtrack - TOP!!! ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Příjemná sváteční rodinná komedie s neuvěřitelně feel-good atmosférou, laskavým britským humorem a krásnými re-imaginacemi známých vánočních koled, jako dělaná na štědrovečerní poklidné sledování s poklimbávající rodinou v měkoučkých křeslech u praskajícího krbu a poblikávajících světélek vánočního stromku. :) ()

Reklama

VasaX 

všechny recenze uživatele

Jako byl jsem váhavý, jak tohle hodnotit, ale ono je to vlastně dobré. Vyvaroval jsem se spoilerů a mohl si tak užít přerod z jakési rodinné drama-komedie přes existenciálně-černé komedie do existenciálního dramatu. A chápu pro někoho to musel být šok. Celé je to ale zinscenováno moc dobře, výkony se pohybují max na hranici mírného přehrávání a obecně to je celé dobře zahrané. Nenápadná a rozhodně zajímavá věc. ()

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Tak tady nemůžu nesouhlasit s J*A*S*M. SilentNight by byl skoro až perfektní film velmi šikovně mixující všechny žánry od komedie se suchým humorem přes globální katastrofu, existencionální drama až po hutné psychologické nahlídnutí do mysli postav, ale ta okatá a očividná podobnost se současnou covid-antivax situací mi neskutečně lezla na nervy, a to v průběhu celého filmu. A narozdíl od výše zmíněného kolegy nesdílím jeho optimismus ve smyslu “možná to mysleli tak, a nebo jako never give up motto”, ale jsem si téměr stoprocentně jistý, že tvůrci film vytvořili konkrétně jako alegorii na celou současnou pandemii. A to je ostuda a sakra škoda, protože jinak bych filmu téměř neměl co vytknout, a to přes perfektní nápad, casting, stopáž i prostředí. Tři roky zpět bych filmu dal sladkou čtyřku, ale díky podvědomému otravování (zas a znova) antivax námětem nemůžu jít výše než na tři… ()

borec999 

všechny recenze uživatele

Až sa mi nechce veriť koľko relatívne známych tvárí (Keira Knightley, Annabelle Wallis, dcéra Johnnyho Deppa, malý Roman Griffin Davis z Jojo Rabbita) sa dalo nahovoriť na takýto netradičný mix žánrov s apokalyptickým námetom (nesúrodá rodinka zažíva svoje naozaj Last Christmas pred príchodom otráveného vzduchu ktorý každého zabije). Silent Night je slušne natočený, má výborný soundtrack, zaujímavé typy sympatických, menej sympatických aj úplne nesympatických postáv(typická situácia u každého v rodine) ktoré sú navyše aj dobre zahrané (Anabelle Wallis je krásne odporná a mladá "kamarátka" Kitty ma svojim neustálym odporom voči všetkému vytáčali do nepríčetna presne tak ako asi podľa scenára mali). Chvályhodné tiež, je že režisérke sa takýto mix žánrov(z úvodu typický vianočný film,občas čierna komédia a v závere čistá melanchólia) podarilo udržať pokope a zaistiť, aby ste s pribúdajúcimi minútami postupne pri všetkom cítili viac a viac tú ťaživú, depresívnu atmosféru blížiaceho sa konca. Práve preto ako netradičný a kvalitný Silent Night dovtedy bol, ma podobne ako u JASM veľmi vytočil záver, ktorý mi všetky dovtedy pozitívne pocity z filmu zobral a spôsobil že po pár týždňoch si spomeniem iba na to negatívne. Premárnený potenciál- mám pocit, že sme prišli o budúcu vianočnú klasiku... 55% ()

Galerie (21)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama