Reklama

Reklama

Evropské kmeny

(seriál)
  • Německo Tribes of Europa
Trailer 2

VOD (1)

Epizody(6)

Obsahy(1)

Tři sourozenci se v roce 2070 rozhodnou změnit osud Evropy, která se po globální katastrofě rozpadla na spoustu malých státečků soupeřících o nadvládu. (Netflix)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (62)

sir-dave 

všechny recenze uživatele

Pokud to nedostane další řadu, ani bych s tím nezačínal. Celých 6 dílů je spíše takový rozjezd pro další případné díly. Potenciál tam je. Německý Mad Max. Tři linky se třemi sourozenci. Ta s tím nejmladším Eljou je nejslabší u mě a koleduje si o proklikání. Na Liv ala Henriettu se dobře kouká, ale trochu nevyužitá. Kiano a jeho Femme Fatale Varvara je rozhodně nejzajímavější. ()

Fifer 

všechny recenze uživatele

Ten seriál není moc dobrý a posbíral všechna klišé od arény, kde otroci bojují o život, až po divochy žijící v džungli v kmenu "The Little Praha". Ale je to kouzelně zábavné včetně vtipných českých lokací, jako když hlavní sídlo padouchů je přímo na Vítkově. Zábavný post-apokalyptický seriál plný klišé. ()

Reklama

Doomcourier 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nic zvláštního to není. Děj je většinou předvídatelný (v celém seriálu mě nejvíc překvapily sedminutivé titulky za každým dílem), postavy jsou průměrné a scénář taky. V prvním díle sídlo kmene Vran vypadalo jak z nějaké parodie na sci-fi, takže by tvůrci mohli v další sérii zlepšit kulisy. Postupně se děj začíná rozjíždět a je to čím dál tím lepší, až to vypadá, že z toho bude v druhé sérii totální pecka. ()

kenkaku 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Skutečně nudný a nekonzistentní seriál co prostě neumí ani pořádně vtáhnout do děje. Neumí ani vysvětlit “pravidla hry” (jako sakra k čemu přesně je vlastně ta debilní kostka a jaké má možnosti... z toho co jsem viděl celkem nic moc nezvládá - než se ji přetížení baterky). Výběr herců doslova příšernost (karikatury neskutečné). Postavy se chovají zcela racionálně (tedy scénář je jedna obrovská zoufalost). Jediné co funguje jsou kulisy a prostředí. Navíc, co doslova nesnáším je neuzavřený příběh. Vážně si myslí, že tohle bude na víc než jednu řadu? ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Kdyby to pokračovalo, neměl bych problém dát i 4*. Protože první díl je super. Skvělá kamera, vostrá akce, zajímavý setting. Trochu to na mě působilo jako evropský Horizon: Zero Dawn, akorát bez robotů a namísto Aloy s Katniss z Wishe. Jenže jak se hlavní hrdinové rozdělí a s nimi i dějově linky, tak je paradoxně nejvíce prostoru věnováno té zdaleka nejhorší. Úchylné BDSM království Vran mi přišlo přepálené a moc mě nebavilo. A naopak to nejzajímavější, celá ta ústřední záhada, se odvíjí zase děsně pomalu a nakonec končí i v tom nejpitomějším cliffhangeru tak, že se divák nedozví absolutně nic. A Netflix to nepochopitelně zaříznul. Škoda, protože potenciálu tu bylo habaděj, už jen z hlediska toho evropského settingu. ()

Galerie (48)

Zajímavosti (8)

  • Natáčení probíhalo v Německu, Chorvatsku a z velké části i v České republice. (UncleMorty)
  • V seriálu hrálo vedlejší role i velké množství českých herců, ať už vojáky, či například „oblíbené otroky“ královny Vran. (TheEvilTwin)

Reklama

Reklama