Reklama

Reklama

Sirotek: První oběť

  • USA Orphan: First Kill (více)
Trailer 1

Příběh zlovolné dívky Esther z hororu Sirotek dostává novou kapitolu. Vyšinutá žena Leena Klammer je pro dobro světa zavřená v ústavu pro duševně choré kdesi v Estonsku. Vysoce inteligentní, promiskuitní Leena je zlo v lidské podobě, trpí řadou psychických poruch a ve svých třiceti letech vypadá jako dítě. Jednoho dne se jí brilantním způsobem povede z blázince utéct a rozhodne se naplnit svůj neméně perfektní plán. Vydává se do Ameriky, kde se vydává za ztracené dítě Esther ze zámožné rodiny. To se jí podaří, ale její zmanipulovaný a vysoce spokojený život obyčejného děvčete se nečekaně zvrtne. Esther je následně vhozena do nervy drásajícího souboje se svou novou matkou, která je připravená udělat cokoliv a svou rodinu před vražedným dítětem ochránit. (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (204)

Lachtaan 

všechny recenze uživatele

Původní Sirotek je jedním z nejintenzivnějších hororů, co jsem kdy viděl, dvojku jsem tedy chtěl svéhlavě vidět, ačkoli jsem mohl čekat, že po tolika letech nebude ždímaný prequel žádnou hitparádou. Film sám o sobě špatný není, zdobí ho spoustu skvělých hororových prvků, které mnohým rádoby zástupcům tohoto žánru značně chybí, bohužel se ale zde mácháme ve skoro totožných vodách co v jedničce, jen podstatně méně zajímavě. Ale na klasický 14denní deficit od filmů a neklasický 3měsíční deficit od kina slušný zážitek. [viděno v Cinestar Plzeň 14.8.2022] ()

Dadel 

všechny recenze uživatele

První Orphan je pro mě jeden z nejlepších hororů vůbec, takže jsem se těšil. Tedy jen do doby, než jsem zjistil, že to má být prequel. A co k tomu teď říct. Jako samostatný film by to bylo docela dobré. Ale je tu velké ALE: ten film měl být natočen maximálně rok po prvním filmu. Teď už je to tak pozdě, že to mírou opožděnosti překonává i Saxanu a lexikon kouzel. I když je Isabelle Fuhrman moc pěkná, vypadá na svých 25 (nebo i víc), ale rozhodně ne na 12. Konkurs na film "V síti" by určitě nevyhrála. No a teď s takovou herečkou natočíte film, kde ji vydáváte za 12letou holčičku, a všechny postavy ve filmu jí to bez mrknutí oka věří (dokonce i rodiče té opravdové ztracené holčičky, za kterou se vydává - to nepoznají vlastní dítě?). Uděláte jí culíky, oblečete dětské šatičky a optickými triky (ve stylu scén s hobity v LOTR) ji uděláte o polovinu menší. Výsledek je fakt creepy._______ Twist v polovině filmu je sice originální, ale už tak hloupá zápletka se stane ještě hloupější._______ Viděno v Sintře (do 46. minuty) a v Lisabonu. ()

Reklama

Shakers 

všechny recenze uživatele

Prvá Sirota bola veľká udalosť a pre mňa až šokujúci horor, ktorý mal čo ponúknuť aj po stránke príbehu. Tu už moc čo ponúknuť nemá, keďže karty sú už dávno vyložene na stole a vieme do čoho ideme. Takže čo ostáva ? Asi len vraždy, ktoré sú celkom zaujímavé a tak nie je na škodu, venovať čas aj tomuto prequelu. 65% - 3* ()

AffectedFace 

všechny recenze uživatele

Jednička byla překvapení, jelikož nikdo nevěděl oč se bude ve skutečnosti jednat. Dvojka je prostoduchá recyklace již viděného, leč lehce poupraveného scénáře (stejně to nemění fact, že se jedná o prequel, takže finále pro hlavní "hrdinku" musí dopadnout dobře). Takže jsem se na to podíval vesměs jenom kvůli killum... No ale i ty stály za hovno (málo gore a většinou se jednalo o již tisíckrát viděné bodání nožem a to ocením fakt jenom v akčňáku, nikoli u hororu, žádná kreativita!). Stopáž je dostačující, takže jsem se i přes některá hluchá místa nenudil. Zkráceně řečeno: Jedná se o úplně zbytečné "předpokračování", ale díky úspěchu jedničky se na počinu vytěží a to tvůrci jediné měli v palici při psaní scénáře. Navíc režie je na podprůměrné úrovni. Asi jsem jedinej, ale Ester mi přišla už dost stará v ksichtě, nechápu, kdo by jí to sežral. Silnější dvě hvězdy dám za výkon Isabelle, jinak nedoporučuju. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Pokračovanie jedného z pre mňa najlepších thrillerov posledných dekád, sa čuduj svete obracia v polovici s jedným s najviac neotrelých zvratov v žánri. Kto by to bol povedal? Tu mal niekto pekne nakročené k ďalšej filmovej klasike, keby sa ešte viac snažil dodržať parametre. Snímok, ktorý skutočne prekvapí na to, že ide o 13 ročné pokračovanie. ()

Galerie (14)

Zajímavosti (9)

  • Aby se Isabelle Fuhrman co nejvíce podobala Esther z předchozího Sirotka (2009), pokusili se jí tvůrci „omladit“ kombinací make-upu, souborem triků a prací s hloubkovou kamerou. Navíc měl štáb k dispozici dvě malé dublérky. (Robbi)
  • Začátek filmu se odehrává v Estonsku v psychiatrickém ústavu v roce 2007, pak krátce v Rusku a zbytek v nejmenované vesnici v Connecticutu na východě USA. (noelcoward73)
  • Ke konci filmu má Esther Albright / Leena Klammer (Isabelle Fuhrman) při oblékání před zrcadlem zakrvácenou tvář, ale v dalším záběru ji má při odchodu z místnosti zcela čistou. (noelcoward73)

Související novinky

Srpen se ponese v duchu velkých premiér

Srpen se ponese v duchu velkých premiér

01.08.2022

Měli jste pocit, že letošní léto bylo, alespoň co se nabídky v kinech a na streamovacích službách týče, doposud poněkud chudé? Pak vás nejspíš potěší zpráva, že srpen v tomhle směru ledacos napraví.… (více)

Reklama

Reklama