Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Sedm královských dcer proměnila zlá Jezerní královna v sedm labutí. Jedné z nich, princezně Odettě, se podaří z podmořského zámku uprchnout. V podobě labutě je zraněna Štěpánem, přitroublým sluhou prince Viktora. Mladíci místo labutě najdou zraněnou dívku. Princ se do krásné dívky zamiluje, ale pro záchranu své lásky musí podniknout dlouhou a nebezpečnou cestu… Filmovou pohádku pro celou rodinu natočil v roce 1998 režisér Václav Vorlíček podle scénáře Miloše Macourka. Tentokrát se tvůrci inspirovali klasickou pohádkou "Labutí jezero" i legendárním baletem Petra Iljiče Čajkovského. Tragický děj baletního představení však přepracovali do podoby dobrodružné pohádky se šťastným koncem. (Česká televize)

(více)

Diskuze

BrckoGOS

BrckoGOS (hodnocení, recenze)

Bohužel mě tato pohádka neoslovila. Temná atmosféra, nuda, šeď, nic mě v tom nepotěšilo. Bohužel...

Véronique

Véronique (hodnocení, recenze)

Ačkoliv "Popelka" je jen jedna, tady pan Vorlíček předvedl svou nejlepší "českou" pohádku. Příjemný hlavní pár, krásná příroda a samozřejmě nepostradatelná Jiřina Bohdalová. Záporem této pohádky může být přílišná temnost, příběhu by prospělo více světla. Dle Vorlíčka ona temnost vznikla na popud Němců ( = hlavních investorů). I tak však hodnotím tuto pohádku velmi vysoko a považuji ji za jednu z nejpovedenějších novodobých příběhů (cestu jsem si k ní sice hledala déle, o to více si ji teď ale cením:). Hodnotím za 75%!

Ladeo

Ladeo (hodnocení, recenze)

Po dlouhé době pohádka, na kterou se dá dívat a líbí se. Má dobře zpracovaný scénář. Dal bych více *, ale herecká postava krále mi vůbec nesedí a ten princ taky nic moc, na druhou stranu skvělá Chýlková. A také hezká hudba.

Reklama

Reklama