Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

František Hlavsa, pražský redaktor, odjede se svými dětmi – Olgou, Frantou, malým Milánkem a babičkou na venkovskou chalupu. Děti milují zvířata a moc by chtěly psa. I babička by brala hlídače, protože má s dětmi zůstat o prázdninách na chatě sama. František se brání, myslí si, že by dětem mohla stačit kočka. Celá záležitost se štěnětem mu poslouží alespoň jako námět na fejeton. Jenže ten má poněkud nečekaný ohlas… (Česká televize)

(více)

Recenze (55)

Šandík 

všechny recenze uživatele

Zvláštní film. Pokud je Horníček na scéně, stojí zato se koukat... Ať už spravuje střechu nebo pod ní píše článek... Pokud je Horníček v nedohlednu, začíná to být slabší, přestože i tak se občas objeví milý vtípek a také kamera není k zahození. Špatná není ani režie, třeba rozhovor "ve" výtahu skoro nemá chybu. Ubohý je ovšem scénář, který i slušné herce vhání do nechtěných trapasů a milý divácký zážitek se postupně mění v pocit, že tohle je tak nějak málo i pro děti a mládež, pro něž to celé snad původně bylo napsáno a natočeno... Škoda vysloveně promarněné příležitosti... ()

Orlau32 

všechny recenze uživatele

Film vyloženě pro děti, které milujou štěňata. Ale to jsou tak roztomilá zvířátka, že by se o tom dal natočit daleko lepší film. Zklamal mě i pan Miroslav HORNÍČEK, který se tam vyskytoval velice sporadicky a o vtipných bonmotech (které by normální smrtelník od něj očekával) ani slechu-dechu. Paní ŠEJBALOVÁ tam pronesla všeho všudy 6 vět, až se člověk diví, proč taková hvězda tuto roli vzala. Podívám-li se na režiséra, tak musím konstatovat, že pan Milan VOŠMIK tento film pro naše děti skutečně "vošmik". Mám film ve své filmotéce a moje vnoučata (ač jsou už vyššího věku) se prázdnotě myšlenky tohoto filmu velice podivila. Celá moje rodina máme pejsky, takže vím o čem mluvím. Nerada, ale nelze jinak pouze 2*. ()

Reklama

tomtomtoma 

všechny recenze uživatele

Film Táto, sežeň štěně! je jemná rodinná komedie. S kultivovaným nadhledem, nekomplikovanou zápletkou a s upřímnou radostí ze života. Lehce výchovný tón je střídán rozdíly generačních pohledů. Ze všeho září optimistická nálada a bezprostředně si užívá letního horského slunce. S odstupem času nepůsobí zápletka stejně silným a záživným dojmem, jako rarita doby a nostalgická vzpomínka na starodávnou černobílou televizi je film příjemným zpestřením a odpočinkem v moderní uspěchané době. Příběh zdobí laskavost a citlivě zábavný nadhled. Občas pokárá, někdy výchovně káže a často se hlasitě a upřímně směje. Působí na mládež hrou a roztaženou náručí pochopení. Hlavní postavou příběhu je poctivý redaktor Hlavsa (velmi dobrý Miroslav Horníček), který svědomitě pracuje a tolerantně vychovává. Jeho hra na sílu rozpoutává intenzivnější výchovný políček snaživého humoristy. A děti mohou rozpoznávat psí plemena. Hlavní ženskou postavou je babička (dobrá Jiřina Šejbalová), která s nedůvěrou pohlíží na extravagantní pokrok vnoučat i rozporuplné výchovné snahy jejich otce. Nejvýraznější dětskou postavou je Hlavsův zvídavý a zkoumající syn Franta (velmi zajímavý Zdeněk Deyl), pozadu nezůstává jeho mladší neposedný bráška Milan (zajímavý Rudolf Řepík) a jejich starší a zdánlivě rozumnější sestra Olga (příjemná Zuzana Ondrouchová). Z dalších rolí: Hlavsův náročnější nadřízený a šéfredaktor novin (příjemný Jaroslav Marvan), dobrácký venkovský soused Holina (zajímavý Čestmír Řanda st.), jeho ochotný syn Honza (sympatický Karel Smyczek), rozhořčený dobromyslný hajný Jakoubek (příjemný Vlastimil Brodský), či vesnický praporčík VB Karel (Milan Neděla). Je to lehká rodinná komedie s nadhledem i zajímavým pokusem kontrastů. I když se na filmu již projevil vliv času, jde o stále dostačující nenáročnou zábavu. ()

vypravěč 

všechny recenze uživatele

Skvělá komedie rozpjatá mezi dospělou satirou a dětským filmem s neodolatelně vtipným Miroslavem Horníčkem. Vlastní reportážní, „klípková“ stavba filmu, která však nepozbývá soudržnosti, umožnila nahlédnout základní příběh z více perspektiv, a tak jej podložit různorodým humorem, od toho sebeironického intelektuálního či žurnalistického po ten dětský. Snímek v mnohém nadčasový. ()

Zemi11 

všechny recenze uživatele

Nejkrásnější okamžik v životě jsem zažil během sledování komedie Táto, sežeň stěně. Dodnes si ho naprosto přesně vybavuji. Je mi 10 let, sedím v obyváku, mamka vedle mě a plete svetr. "Mami, když nemůžu mít bratříčka, tak aspoň takovýho malýho pejska. Slibuju, že ho budu každej den venčit, že se o něj budu starat." - "Ale to by tě za chvíli omrzelo. neměl bys na to čas." - "Ale mamí! Slibuju, že se o něj budu starat." - "No škoda, já myslela, že nám budeš pomáhat s tvým novým bratříčkem..." Tak to byl okamžik, kdy jsem se dozvěděl, že se mi splnil 10 let starý sen. ()

Galerie (3)

Zajímavosti (6)

  • Penzion Zátiší, který hraje ve filmu svou roli, nese jméno Penzion Zátiší Miroslava Horníčka a nachází se na adrese Kytlice čp. 12. (sator)
  • Velká část exteriérů byla natáčena v severočeských Kytlicích u České Kamenice, tedy v obci, kde Miroslav Horníček desítky let chalupařil a kde je i se svou ženou Bělou a synem Janem na místním hřbitově pár desítek metrů od své chalupy pohřben. (krabatt76)

Reklama

Reklama