Reklama

Reklama

Vykopávky

  • Velká Británie The Dig
Trailer

VOD (1)

Britská vdova si v předvečer druhé světové války najme amatérského archeologa, aby prozkoumal záhadné útvary na jejím pozemku. A jeho objev vyrazí leckomu dech. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (219)

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Možná by mě to bavilo, kdybych byl Indiana Jones, ale takhle mě to nudilo, ostatně jako většina anglických filmů, kde mají starší oblečení ehm kostýmy. Ženský tam furt bulej, chlapi kecaj, všichni se hrabou v hlíně. Jediný za co dávám ty dvě hvězdy za dějovou linii kolem Edith Pretty, ale i tak si myslím, že ten film až moc nadhodnocuji. ()

Jinny 

všechny recenze uživatele

Co je toto? Poctivý film, který se nesnaží o laciné drama - neodhanete dějový vývoj zkrátka podle toho, jaká možnost je nejvíc dramatická, i kdyby nedávala smysl? Ona tedy ve filmu je jedna dějová linka - o Rorym a jeho přítelkyni - kterou odhadnout můžete, ale film není o těchhle dvou. Téma filmu je smrt a dědictví, které tu po nás zůstane, přičemž ale není podané humpolácky a neřve ho do tváře. Příjemné překvapení a celé je to takové... mile tradičně anglické. ()

Reklama

ALIENka_ 

všechny recenze uživatele

On to není vyloženě špatnej film, ale prostě se mi zdá hrozně nemastnej neslanej. Koukáte pomalu dvě hodiny na film, kterej ve vás nevyvolá vůbec žádný emoce. A tím myslím, že fakt žádný. Nada. Ani radost, ani smutek, jenom čumíte, jak dvě hoďky vykopávají a hrabou se v hlíně, ale to je tak všechno. Není to zrovna dvakrát zábava, co si budeme povídat. Kdyby aspoň rozvinuli těch pár zajímavých myšlenek - co z nás zbyde po smrti, jestli se na nás jednou zapomene... Je vidět, že se o to snažili, ale vždycky se to jenom nakouslo a vyhodilo. Sakra, vždyť to je, jako kdybyste vzali výborný jablko, jednou si kousli, a pak ho hodili do koše. Neplýtvejte jídlem ani dobrýma myšlenkama! A nejhorší ze všeho je, že druhá polovina je plná melodramatu a olíbávání, což se sem absolutně nehodí. Ta celá romance mladý archeoložky s pilotem mi tam vůbec nepasovala. To už bylo snad zajímavější to kopání. A vůbec ta mladá archeoložka se mi tam nehodila nějak celkově. Hlavně tím, jak byla oblečená. Mi přišla spíš jako cestovatelka časem, co se vrátila z pozdější doby. ¯\_(ツ)_/¯ Nebo to se už tehdy nosili crop topy? Nevím, nevím. Jestli jste na to někdo odborník, docela ráda bych to věděla. Hodnocení: bland and raw/10 ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Archeológ sa v roku 1938-9 púšťa do historicky dôležitého výkopu Sutton Hoo, ktorý je miestom dvoch včasnostredovekých cintorínov, ktoré pochádzajú zo 6. až 7. storočia, hlavnou korisťou je helma Rædwalda z Východného Anglicka. Filmu chýba a dynamika. Chápem, že kopať sa nedá rýchlejšie no predsa, životopisný film by mohol mať aj väčšie tempo. Takže ak čakáte niečo strhujúce, nedočkáte sa, ale ak máte radi romantické vsuvky, tak niečo sa tu vyskytne. Ja môžem pochváliť len veľmi dobrú prácu kamerou a peknú hudbu v prechodových pasážach. ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Zajímavý film, který bych nedoporučoval hyperaktivním lidem, jelikož by při jeho poklidném až líném tempu mohli přijít o nervy. Mně rozhodně nuda nehrozila, jen jsem si připomněl seriál Detectorists, který měl podobnou náladu, přestože pojednával o lidech, na něž by archeologové hleděli jen s pohrdáním. Snímek vychází ze skutečných událostí a pojednává o okolnostech významného archeologického nálezu, pro mě to byl ale hlavně film o lidech. A líbil se mi. 4*+ ()

Galerie (32)

Zajímavosti (13)

  • Film zpracovává události kolem vykopávek raně středověkého pohřebiště Sutton Hoo v anglickém Suffolku, kde v květnu roku 1939 objevil na pozemcích Edith Pretty (Carey Mulligan) archeolog-samouk Basil Brown (Ralph Fiennes) s pomocí zahradníka Johna Jacobse (Joe Hurst) a hajného Williama Spoonera unikátní příklad tzv. pohřbu v lodi ze 7. století. Dřevo 27 metrů dlouhé a 4,4 metru široké lodi se sice z velké části nedochovalo, avšak její tvar zůstal dokonale obtisknut do písku. (J.F.B.)

Související novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

31.12.2021

Přichází den, kdy se každoročně obracíme na nejoblíbenější uživatele, aby se nám svěřili se svými topkami 3 filmů (a případně 3 seriálů) uplynulého roku. Od loňska je navíc doplňují i vybraní… (více)

Reklama

Reklama