Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bound je napínavý akční thriller o ženě, bývalé podvodnici, která naletěla mafiánovi - jenž „pral“ špinavé peníze. Spolu s další podvedenou dívkou se zapřísáhnou, že se pomstí a oberou mafii o dva miliony dolarů, a sice velice dobře promyšleným plánem. Ten, žel ztroskotává v okamžiku, když se začínají dít nepředvídatelné události. Všichni hráči této hry se náhle ocitají ve smrtelných pavučinách překvapení a podvodů... (Intersonic)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (201)

Kothy 

všechny recenze uživatele

Tenhle film od Wachoských mi úplně unikl. Ani bych neřekl, že je od nich. Obsazení je pro mě dost neznámé. To ale filmu nic neubírá. Hlavní protagonistky mají skvělou chemii a jejich role jim dost sednou. Celé se to točí kolem velkého balíku peněz. Jak ho ukrást a kam s ním nepozorovaně utéct? Celé se to samozřejmě dost zamotá. Padne i pár výstřelů. Je to napínavé až do poslední chvíle. Atmosféra je taky super. Dnes už se takové filmy netočí... "Kde jsou ty prachy?!" ()

Rob Roy 

všechny recenze uživatele

Scénář je téměř brilantní, velmi propracovaný, s různými zvraty, prostě nečekaně dobrý ( podobně dobrý a vlastně i žánrově podobný Nájemným vrahům, které taky Wachowští napsali ). A pak to režijní zpracování. Opravdová lahůdka. Chytré ( scéna se záchodem ) a velmi efektní, s mnoha formálními vychytávkami - práce s extrémními detaily, záběry seshora, zpomalené záběry ( scéna "přestřelky" je opravdu fajnšmekrovská, skoro jako z DePalmových Neůplatných ), promyšlený pohyb kamery ( napětí ). Super. Kdyby zde hráli o něco lepší herečky ( nemyslím tělo ), malinko by se dopilovaly dialogy a mikroskopické scenáristické chybky, tak by to byla stoprocentní záležitost. ()

Reklama

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Díky tomuhle filmu jsem se kdysi dozvěděl, že mínojský labrys je prý jedním ze symbolů lesbismu. Hmmm... no nevím, spíš se mi zdá logičtější jako symbol řeckého fašismu nebo novopohanství, ale budiž. Vzpomínám si, že zpočátku mě sice zarazil hodně... ehm... "svérázný" hlas Jennifer Tilly, ale zvykl jsem si. Jinak jsem se u filmu celkem dobře odreagoval, solidní černohumorná komorní gangsterka, natočená skoro celá ve dvou pokojích a jedné koupelně. Po trochu rozvláčném začátku nabral film na obrátkách, a i když ničím převratný ani originální nebyl, líbil se mi. I teď podruhé. Chtěl jsem dát za silné tři, ale když zjišťuju, že se jedná o režisérskou prvotinu, dávám čtyři. A taky zjišťuju, že z bratra Larryho Wachovského se stala sestra Lana Wachowski. Džýzys... ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Bratři Wachowští mají v sobě velký potenciál, jak dokázali tímto filmem, bohužel se do podobných kousků, jako je tenhle už vůbec nepouštějí a to je ohromná škoda, protože tohle je prostě paráda. Prakticky od začátku nám Wachowští servírují jednu cool scénu za druhou a přitom ještě stihnou poutavě vyprávět příběh, ve kterým ke konci rozehrávají neskutečně napínavej a krutej thriller. Všechno to je podpořený perfektní hudbou, která ke všem scénám neskutečně sedne, ale Wachowští s ní zrovna moc nehýří, ale za to když jí použijou, tak z tý scény skoro až zamrazí. Taky jsou zde hodně využívány fígle s kamerou, sice nic převratně originálního, ale zase využítý přesně tam, kde se to nejvíc hodí a do toho třeba ještě zasadí nějakou drsnější scénu. Jak to tak vypadá, tak s takovými scénami si dokáží opravdu parádně vyhrát, snad ani v matrixu nebylo tak perfektní skloubení drsný scény, hudby a kamerový vychytávky a to už je co říct. A když tenhle filmu už tak moc vychvaluju, tak prostě neni možný se nezmínit o hercích, kteří podle mě zahráli skoro dokonale, obzvlášť Gina Gershon se do svý role svkěle hodí a ještě jí úžasně zahrála, skoro na stejno je Jennifer Tilly, ale pro mě nejlepší herecký výkon předvedl Joe Pantoliano, jedná se zřejmě o jeho životní výkon. On je tady prostě perfektní. Past je naprosto dokonalej thriller a spolu se Sedm stojí na úpným vrcholu mého žeříčku top thrillerů. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Wachowskím sa podarilo natočiť obstojnú modernú noirovku, ktorá môže bez obáv konkurovať aj tým najlepším filmom tohto žánru, ktorý najväčšie úspechy žal v 40. a 50. rokoch. Erotická atmosféra erekčná, vraždy primerane krvavé a scenár šikovne napísaný. Neviem sa však predsa len zbaviť dojmu, že niečo tomu chýba. ()

Galerie (38)

Zajímavosti (7)

  • Role Violet byla původně nabídnuta Gině Gershon. (D3VIL)
  • Joe Pantoliano byl do role Caesara doporučen Ginou Gershon. (D3VIL)
  • Náklady na výrobu filmu: 4 miliony amerických dolarů. (blackrain)

Související novinky

Noir Film Festival 2018 – Nikdo neunikne!

Noir Film Festival 2018 – Nikdo neunikne!

18.08.2018

Napínavá dramata z vězení, rebelství Samuela Fullera, charisma Roberta Ryana, bojovnost Idy Lupino, emancipace nových osudových žen, šílenství noirových psychopatů, temné příběhy ze severu Evropy a… (více)

Reklama

Reklama