Reklama

Reklama

VOD (1)

Dívka se po přestěhování do nového města stane svědkyní bizarní vraždy na večírku, kterého se zúčastní. Navíc začne mít podivné vize a nezvyklé touhy. (Netflix)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (93)

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Povedených vlkodlačích filmů moc není, tenhle norskej pokus je minimálně koukatelnej, nicméně o nějaké výrazně spokojenosti u sebe bohužel mluvit nemůžu. Přestože se tam v druhé půlce dějou poměrně kruté věci, impakt to na mě mělo úplně minimální. Plus ta chlupatá bestie působí hodně CGI. Když bych měl zavzpomínat na poslední vlkodlačiny, tak loňské Eight for Silver bylo výrazně lepší. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Překvapivě zdařilá norská popkulturní pohádka o vlkodlacích. Se zajímavými herci s civilním hereckým projevem, se zádumčivou atmoškou a přitom vcelku akčním dějem, slušně krvavá a stoprocentně braková, ačkoliv se snaží o realistickou věrohodnost. Holka v hlavní roli sice ve skutečnosti není heterochromická, ale na rozdíl od většiny teenagerů v amerických filmech je určitě sympatická. Jenom tu její "dojemnou" hluchoněmou sestřičku si mohli tvůrci odpustit, ale to už je holt Netflix, že ano. ()

Reklama

Claw 

všechny recenze uživatele

Vlkodlačí horory jsou moje slabost a viděl jsem jich opravdu hodně. Tento norský příspěvek bohužel patří mezi ty slabší. Na vině je nejen průměrný a předvídatelný scénář, ale i digitální vlkodlak jako ze "Stmívání", který mnoho hrůzy nenažene. Celý film není vyloženě špatný a sem tam se daří přijít se záběrem nabitým atmosférou, ale takových momentů je pohříchu málo. Tvůrci se navíc snaží ukotvit příběh více v realitě (přicházejí s vlastní mytologií ohledně existence lykantropů), což má naprosto opačný efekt. /40%/ ()

maddy 

všechny recenze uživatele

Bezproblémov znesiteľná vlkolačia jednohubka, ktorá získava body hlavne na tom, že sa odohráva v pútavom prostredí Nórska, niečo málo si požičiava z nórskej mytológie a hlavne keď Nóri točia horor, tak sa skutočne neboja aj pár brutálnejších, explicitných záberov na odhryznuté končatiny. Príbeh je síce iba variáciou na dvadsať rokov starý film Moja sestra je vlkolak, no minimálne prvú hodinu si drží dostatočnú pútavosť. Celé sa to však rozpadne v záverečných 30 minútach kedy má prísť na rad nejaké to akčnejšie, hororovejšie dianie a na scénu nastúpi fakt otrasné CGI (vlk akoby vypadol z Twilightu), nastúpi retardované chovanie postáv a do kopru ide aj akýkoľvek náznak atmosféry, ktorú dovtedy film ako tak budoval. Škoda toho záveru ako z Céčkového braku, kde film rýchlosťou blesku klesne zo slušného priemeru do silného podpriemeru. CELKOVO: 5/10 ()

Omnibus 

všechny recenze uživatele

Šelma v péči, scénář v křeči. Svendsen vrčí, divák chrčí.“ Čelit latentní lykantropii důslednou výchovou je složité, navíc za citově chladným polárním kruhem a s Barnevernetem za zadkem. Otec filmu Stig Svendsen už ví. Copak bez financí, ale hlavně bez invence a pohříchu i bez znalostí filmových klasik, od zlověstně vrčícího Nicholsona až po hroznou tlamu Benicia del Toro. Bez toho se režisérovi na měsíc vyje blbě a mně žádná husina nenaskočí. ZÁHADNÉ OKÉNKO: [][] Kdo nebo co zabíjí v lese? A co zabilo film? A) Finální půlhodinová scéna pobíhání a vrčení osrstěné puberťačky. Všeho moc škodí. B) Animální mysteriózno a tajemství nahrazeno dokumentem o tom, jak špatně v norské ZOO krmí vlky. C) Anorekticky vychrtlá vlkodlačice, vypelichaná a s lezoucímí žebry? Ta nebudila hrůzu, ale spíš lítost, což je u hororu docela tristní. [][] Njn, vychovávat se má dřív než v pubertě. Hned při prvním vzteklém ňafnutí na maminku a seknutí drápkem vyprášit vlčeti kožich a je klid. Ovšem náboj s lesklou kulkou, postavený na nočním stolku před fotkou v rámečku, to byla moc hezká, romantická i cynická tečka. Díky té zvedám pysk na své tlamě a obnažuji dva vlčí zuby, jinak by to byl jen jeden. ()

Galerie (32)

Zajímavosti (8)

  • V cca 28. minutě, když si lovec lykanů Lars Brodin prohlíží zohavené tělo první ženské oběti Elin Gran (Silje Øksland Krohne), je jasně vidět na dívčině krku silně pulzující tep. (Haymar)
  • Časti dialógu v scéne pitvy sú priamo prepísané z pitvy Chrissie vo filme Stevena Spielberga Čeľuste (1975). Pocta tomuto filmu sa objaví ešte niekoľkokrát. (Arsenal83)

Reklama

Reklama