Reklama

Reklama

Proměna

  • USA Turning Red (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Příběh filmu pojednává o třináctileté dívce Mei Leeové, která se samovolně proměňuje v obří červenou pandu, ale jen když příliš rozrušená, což je bohužel prakticky neustále. Dívku Mei navíc silně znervózňuje její až příliš starostlivá maminka Ming, která se od své dcery téměř nikdy nevzdálí. (Falcon)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (192)

FrankSusta 

všechny recenze uživatele

Vítejte do světa jedné holky, jejíž jméno mi ani nestojí za zapamatování. Tato 13ti letá holka je číňanka, je posedlá chlapeckou kapelou 4TOWN a její rodina trpí prokletím, že se každá žena z rodu mění na pandu červenou v pubertálním věku. Prostředí po založení jejího - já k*rva nevím co to je, nějaký f*ckin historický Onlyfans (to bylo první co mě napadlo)?!? - začne fury módu považovat za extrémně cool a začne peníze utrácet na kostýmy s huňatými ocasy. A ten nejvíc cool/bad guy je dost možná cool/bad gay s extrémně divným dabingem. --- Já fakt nevím, jak vidí pubertu ženy, ale takhle já tu svoji fakt neprožívám. Možná proto, že já nemohu vtipkovat jako tento film o vložkách. Panebože, to byla taková kravina! A to je snad poprvé, co to myslím ve špatném smyslu. Ať už jde o nenápaditou animaci (kde teda občas dokáží dobře nasvítit), mimpohyby postav (protože lidi jsou tak blbý, že jim všem musíte co nejvíce názorně ukázat, co ty postavy dělají), kýčovitý nucený humor (bez kterého by to asi bylo celé lepší). Do toho mi tam není ani jedna jediná postava sympatická, a to je co říct, protože PIXAR vždy dokázal prodat alespoň postavy rodičů (otce). Však zde se nachází jediná scéna, kde by bylo něco cítit, ale ta hned skončí. A to je neuvěřitelná škoda. Cos to proved PIXARE?!? Tohle nedopadlo dobře 5/10 ()

Hollohlaway 

všechny recenze uživatele

Holčičí multikulti blbůstka s minimem humoru a nefunkčním světem. To musí krucinál ale úplně pořád Disney vychovávat? To nemůže natočit něco prostě jen zábavného? Matriarchální rej tetiček, babiček a především matky, která je vysloveně na přesdržku a to dost na sílu a nelogicky . No a dcera není schopná říct cokoliv a jen kýve jak idiot, jak objevné. Celkem zábavné byly její kamarádky, animace ušla, i když nic extra, ale je to prostě nudné. Téma dospívání a osamostatnění tam smysl dává, ale šlo to určitě udělat zábavněji. ()

Reklama

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Kdybych se ve věku 12/13 let uměla proměnit v třímetrovou, silnou a zuřivou pandu, nezůstal by kolem mě kámen na kameni. Je fajn, že studio zvolilo tohle téma: dospívající holčička, proměny její povahy, jejího těla a ano, začíná nám menstruace, holky! Prudké změny nálad, sexualita, stud, zuřivost, lítost, osamění, nepochopení ….  Jo, panda je asi v každé z nás (i když já bych řadši byla tygr nebo drak). Snímek si samozřejmě musí udržet roztomilost, ale drásavost prvního náporu dospělosti na doposud poslušnou a něžnou holčičku zobrazil docela věrně, i když se uchýlil k metafoře. Jsem ráda i za dost přesné zobrazení dívčího přátelství, které není bez pošťuchování a drobných křivd.  Výstižné bylo i napětí ve vztazích matek s dcerami.SHRNUTÍ: Dobrý animovaný příklad, že v tomhle nejsme samy. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Nakoniec viac záležitosť pre rovesníčky hlavnej hrdinky, než celorodinný film. Turning Red ma tak najviac upútal prostredím Toronta, na ktoré mám krásne spomienky. Finále v Sky Dome, Čínska štvrť a CN Tower. A príbeh adekvátny pre cieľovú skupinu. Čiže animák, ktorý na jeden krát poteší, ale nikdy ho už vidieť nepotrebujem. Asi ani s potencionálnymi potomkami v budúcnosti. ()

MrHlad 

všechny recenze uživatele

Třináctiletá Mei je průměrná puberťačka, která se kvůli rodině a hlavně mamince snaží nosit ze školy samé jedničky a nezlobit. Nebo alespoň nezlobit, když ji vidí máma. Jenže jednoho dne se probudí jako obří panda červená a zjistí, že staré rodinné prokletí je teď její problém. Pokud nechce vypadat jako obří zvíře, musí držet svoje emoce na uzdě. A pro třináctiletou holku není nic těžšího. Nová Pixarovka sice nepřekvapí co se týče příběhu, opět jde o střet rodičů, dětí a jejich pohledů na budoucnost, ale pořád je to velmi vtipné, dojemné a zábavné. Pixar tyhle věci zkrátka umí a i když tentokrát s originalitou šetřil, pořád je to mezi animáky první liga. Nebojte se vyrazit do kina, novou revoluci ale od Proměny nečekejte. ()

Galerie (37)

Zajímavosti (13)

  • Název filmu Turning Red je výraz, který se používá pro zčervenání studem. Zároveň je to ale slovní obrat pro první menstruaci, což je poměrně tabuizované téma. Režisérka se obávala, že scény, ve kterých Mei tuto otázku se svou matkou řeší, budou muset z filmu pryč. Naštěstí se tak nestalo. (Duoscop)
  • Dvě sochy pand před chrámem se jmenují Bart a Lisa podle postaviček ze seriálu Simpsonovi (od r. 1989). (BMW12)
  • Zatmění Měsíce skutečně nastalo 26. května 2002, tedy den po událostech, které se odehrály v závěru filmu. Z oblasti Toronta však nebylo dobře viditelné. (BMW12)

Reklama

Reklama