Reklama

Reklama

VOD (1)

Boba Fett a Fennec Shand čelí eskalujícímu konfliktu. (Disney+)

Recenze (71)

TomasRichtr 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tohle že je finále série? Pf. Doufám, že tím tenhle seriál skončil, protože fakt mě nebavilo koukat, jak z jedné z nejvíc badass postav celého Star Wars loru udělají malou děvku, která vždycky dostane na prdel nebo je udupaná argumenty jiných. Už to zaznělo hodněkrát, ale řeknu to ještě jednou - jediné dobré epizody byly ty, kde se ta malá senilní děvka nevyskytovala. Celá série byla úplně debilně postavená, doteď vlastně nechápu, proč nás nutili sledovat zápletku o tom, že malá děvka Boba nemá respekt u ostatních dětiček na pískovišti. Kde jsou nějaký stakes? U Mandaloriana víme, co je v sázce, když to s malým Yodou pojebe a celou dobu trneme, jak to dopadne. U Boby je maximálně v sázce infarkt, pokud si dá tučnější jídlo a další random bad guy mu naplácá na holou. Už od první epizody je to blbě postavené a pěkný vizuál a fan service motivy z toho dobrou show neudělají. Pryč s tím. Doufám, že Kenobi nebude podobná sračka. ()

yeniczek 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Dva poslední díly jsou tak špatně natočené, že to snad ani nepatří do stejného vesmíru jako zbytek a Mandalorian. Rodriguez je patlal a Filoni se mu snaží očividně vyrovnat. Ať raději příště zůstane u psaní scénáře, kde je mu očividně nejlépe ve vymýšlení splněných snů opěvovatelů SW animáků (imho to už trochu přehání s hraním na efekt). Škoda, vizuálně je celá série neskutečná, najdou se i lahůdkové díly, ale... Takhle ne. Tak snad ten Ben dopadne dobře jako celek. ()

Reklama

Cappuccino 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Niekoľko dobrých akčných scén (hlavne s Cad Baneom a Krrsantanom), väčšina priemerných (s Rancorom, Mandom a Boba Fettom) a niektoré (hlavne s gangom mladých a Mandovou opravárkou lodí) boli príšerné. Z príbehu za celú sériu som si príliš veľa nevzal a určite nepovažujem za podstatné, aby tvorcovia natočili pokračovanie. 6/10 ()

filmfanouch 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Finále sedmidílného seriálu The Book of Boba Fett je pro mně osobně oříškem v oblasti hodnocení. Doslova jsem totiž miloval téměř každý libovolný moment a dostal jsem víceméně přesně to v co, jsem doufal. Ano, čekal jsem možná výskyt jistých jiných postav, nějaká větší odhalení či více rozevřená vrátka do budoucna, byl jsem ovšem vyloženě spokojen. A dokonce tam byl i Boba Fett!   Šestou epizodu šlo vnímat jako takové ticho před bouří a sedmá epizoda to jen a jen potvrzuje. Prakticky celý díl je totiž napěchován akcí za akcí, kdy je především radost vidět Bobu Fetta a Din Djarina bojovat po boku. A to ještě člověk nesmí opomenout využití jednoho mazlíčka, konfrontaci dvou nejdrsnějších lovců odměn v předaleké galaxii a především shledání dvou postav, které snad dojemnější být nemohlo.   Režie se chopil Robert Rodriguez (který byl zodpovědný i za režii první i tří epizody) a opět se ukazuje, že pod tvůrčím dozorem je na Rodriguezovo vedení radost pohledět. Ta akce dokonce dokáže v jistých momentech připomenout Rodriguezovo Desperado a i když je to skutečně víceméně akce za akcí, nikdy se neobjeví pocit, že je toho příliš. A osudová bitva o Tatooine je tak skutečně velkolepá.   Charakter Boby Fetta možná neodpovídá jeho dřívější pověsti, Fett ovšem v akci ukáže, že by se ho člověk neměl přestat obávat. Celá ta sekvence poté připomíná ty známé přestřelky ve westernových filmech a nikdy z toho není cítit vyčerpání. A když už přeci jen částečně ano, vše akorát vrcholí k ideálnímu finiši a ukázce toho, že Bobu Fetta by člověk pořád nechtěl vyloženě nasrat. A je především radost vidět, že se Fett konečně dočká částečné satisfakce.   Opět se dá lehce naříkat, že se děj částečně věnuje lince s Din Djarinem, ovšem náčrt na 3. sérii Mandaloriana se nakonec podaří smysluplně a především funkčně napojit právě na vyvrcholení souboje Boby Fetta o nadvládu na Tatooine. A koho ono osudové setkání nechá chladným, nemá srdce a zasloužil by si uvěznit v karbonitu!   A na ten vizuál se pořád hezky dívá, esence Star Wars tam je a soundtrack Ludwig Göranssona tam pořád je. 1. série The Book of Boba Fetta tak skončila parádně a uvidíme, co světu nabídne případná druhá série...... ()

Galerie (7)

Zajímavosti (6)

  • Ústředí píseň na konci tohoto dílu je pozměněna a neutrální citoslovce jsou v části písně vyměněny za jméno ústřední postavy. (Sidarius)
  • Scorpenek, anihilační droid. Tyto těžce opancéřovaní bojoví bojoví droidi včetně vlastního generátoru štítu byly navrženy jako těžké bitevní „droideky“ a zasáhly do bojů již za Klonových válek. Byly postaveny na planetě Colla IV. Jeden droid byl schopný si poradit s celým regimentem klonových vojáků, a proto byly nasazeni do několika klíčových vítězných bitev Separatistů. Problém těchto droidů byla jejich extrémní cena, která neumožnila masovou produkci a zabránila porážce Republiky. (Veskoslav)

Reklama

Reklama