Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Blackthornův příjezd do Ósaky je jako píchnutí do vosího hnízda plného rivality. Mariko se ocitá v pasti mezi svými záměry a vírou, když musí překládat pro barbara, který je ve vazbě lorda Toranagy. (Disney+)

Recenze (39)

TheDarKnig 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po dvou úvodních epizodách jsem touto nekompromisní, pionýrskou výpravou protestantů na východ zcela pohlcen. Výborní, extrémně charismatičtí herci prakticky ve všech rolích, na seriál opravdu nádherná a velkolepá produkce a spletitý, napínavý děj, který naplno využívá jak pro mnohé z nás gaidžinů stále exotické (a v mnoha ohledech i nepochopitelné) prostředí, tak z historického hlediska zásadní období, do kterého je zasazen. ()

Martrix 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak jo, výjimečně se všechny ty superlativy ohledně Shoguna potvrdily. Intrikaření jemné jako hedvábí, všudypřítomná hrozba smrti, zrada, mocenské boje, náboženství, střet různých kultur, lekce historie...a to vše ve špičkové kvalitě. Tvůrci tady kouzlí každým záběrem, střihem a zvukem. Ale i bez té pastvy pro oči a uši, by byl divák spokojen. I přes spletitost motivů různých stran, je vše vyprávěno srozumitelně, ale hlavně....je to v každém okamžiku zajímavé a vtahující. Mluvit o vynikajících hereckých výkonech, je v tomto kontextu opravdu už jen třešnička na dortu. Justin Marks tohle prostě umí. Už ve Dvou světech dokázal šmodrchat tak dobře, že šlo o povinný seriál jak pro každého šachistu, tak diváka, který je ochoten přemýšlet...nebo se aspoň soustředit na chytře napsané dialogy. ()

Reklama

vydumnica 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Wow, momentálne je Shogun 7. najlepší seriál na čsfd a to ešte iba začal. Prvá epizóda je vždy taká oboznamovacia, v tejto druhej už som sa trošku lepšie zorientovala. Patrím k tým divákom, ktorí nečítali ani predlohu a nevideli ani pôvodný seriál s Chamberlainom, ale keď tak nad tým uvažujem, ten seriál by som si aj rada pozrela. Shogun má strašne veľa kvalít, už tu boli zmienené asi všetky, po technickej stránke super, po príbehovej tiež, herecky si zatiaľ nie som istá Anjinom, ale zaujal ma Rodrigues, ani som v ňom nespoznala herca z The Morning Show! A krajšiu Japonku ako Mariko som asi ešte nevidela🙂. Menší problém mám len s tým, že angličtina je akože portugalčina, takú fantáziu až nemám😄a pri japončine treba čítať titulky, asi by bol teda lepší dabing, hoci ho neobľubujem, no neviem si zatiaľ tú angličtinu odmyslieť. Zatiaľ veľmi dobré!!!! ()

warrenur 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Druha epizoda je rozhodne prepracovanejsia, zabavnejsia a atmosferickejsia. A hoci "necakane spojenectva" v zavere su "okate" a x-krat videne, dobre sa na to pozera a fandi. :) Caka nas rozhodne paradny serial. Tolko vieme vydedukovat uz po prvych dvoch epizodach. 85% Sanadova intonacia, mimika a celkove drzanie tela v kazdom jeho hereckom pocine proste vzbudzuju vznesenost a uctu uplne prirodzene. :) ()

castor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Rozplétání zahuštěnějšího příběhu pokračuje. Barbar se dostává do Ósaky, což ještě víc rozdmýchá už tak napjaté vztahy. Víc prostoru dostává Mariko (půvabná Anna Sawai), kterou mistr a mocný válečník Toranaga využívá jako tlumočnici, a která zároveň stojí mezi novým náboženstvím a rodnou kulturou, která křesťanství odmítá. Skvělá výprava, zvuk a kostýmy, charismatičtí herci a všudypřítomná hrozba smrti. Omotaného mě tvůrci ještě nemají, ale druhý díl už si mě získal. Cosmo Jarvis se snaží, ale místy krapet přehrává. Řádění vražedkyně fajn. A režisér dvou úvodních epizod Jonathan van Tulleken má oko pro poutavé obrazové kompozice. ()

Galerie (4)

Reklama

Reklama