Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Příběh napraveného loupežníka Karaby, jeho odvážné dcery Aničky, trochu nešikovného prince Jakuba a dalších postav opustili tvůrci ve chvíli, kdy každá pohádka končí. Zlo bylo potrestáno, dobro zvítězilo a s ním i láska Aničky a Jakuba. A po letech… Z Jakuba je král, z Aničky královna a rodina se rozrostla o zvídavou princeznu Johanku. Ta nejraději tráví čas u milujícího dědečka Karaby, který se rozhodl věnovat už jenom hrnčířskému řemeslu. Zlotřilí rádcové Lorenc a Ferenc byli vyhnáni z království, potloukají se po světě a hledají místo, kde by mohli znovu začít kout pikle. A mladá, nezkušená královna Julie ze sousedního království se stane vhodným nástrojem jejich pomsty. Že by nastal čas oprášit tajemnou bambitku, která doposud ležela dobře ukrytá a povolat na pomoc loupežníka Karabu? Kdo však ví, kde mu je konec? A není to jenom pohádka pro malou princezničku? Lorenc a Ferenc nastraží na Karabu důmyslnou past. Teď je potřeba spojit síly, aby spravedlnost a láska konečně zvítězily. (Bioscop)

(více)

Videa (10)

Trailer 1

Recenze (340)

heyda 

všechny recenze uživatele

Tahle pohádka se mi strašné blbě hodnotí, protože jsem strávil jako součást komparzu celý natáčecí den s herci na zámku v J. Hradci, kde jsme si pokecali s Lábusem, Vladykou i samotným producentem, který nám pověděl spoustu zajímavostí. Na to, že se podařilo získat opravdu dost prostředků, tak jsem to moc nezaznamenal ani na kameře ani na výpravnosti. Nicméně pohádka na mě působila roztomile, hezky, jen postrádala trochu důstojnější příběh. je to velká škoda a velká promarněná příležitost, protože herci jsou dobří, peníze taky byly, jenom tam nebyl ten příběh, ani lepší výpravnost a kamera. Takže 3 hvězdy, ale spíš za to, jak hezký natáčecí den jsme zažili na zámku v J. Hradci než za tu samotnou pohádku :) ()

Kosmik 

všechny recenze uživatele

Příběh OK, ale výprava zřejmě bojovala s volným časem jednotlivých herců a zároveň dala natáčecí dny do jara, kdy jde příroda do rozpuku. Takže královna Julie spadne u včelaře do sudu , všude kolem olistěné stromy, vrostlá tráva a kvetoucí pampelišky, aby se skutálela do předjaří, kde jsou na stromech pupeny k prasknutí. Loupežník Karaba ji s vnučkou Aničkou odnesou k sobě do chalupy, kde si Aničku vyzvedne ze zámku kuchař a v okolí jsou ještě úplně spící stromy někdy na začátku března. ()

Reklama

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Druhé Tajemství staré bambitky mělo zůstat spíše v TV a nevydávat se za kinofilm, protože stále působí dost televizně a nenabízí moc záběrů, které by mohly vyniknout na velkém plátně. Až na Klusovu opičku jsem se v průběhu děje prakticky ani ne(po)usmál, akčně-dobrodružná linie též moc nefungovala a romantika mezi Vetchým a Kubařovou na mě působila spíše unylým dojmem. Lábus a Vladyka v podstatě jen parodovali své postavy z jedničky a Plánková se svým "herdek" nebyla vtipná už ani při prvním vyřčení. Ve výsledku se tak jedná o sto minut trestuhodně promarněného potenciálu, topícím se v uzívaném zpracování. Pokračování, které si poněkud bodlu KUDLU do zad! ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Kudla, tahle nekorektní pohádková bambitka střílí do všech směrů! A nevynechá ani ten politický. Je naprosto ojedinělým jevem, aby se televizní pohádka dočkala pokračování, které je určeno do kin. Jedničku od sebe dělí jedenáct let, takže je jasné, že postavy si prošly určitým vývojem a stárnoucím procesem. Tentokrát se v problémech ocitá království královny Julie (Veronika Khek Kubařová), kam se uchýlili a posléze začali nekompromisně úřadovat a prosazovat svůj tvrdý politický režim uprchlí proradní rádcové (Miroslav Vladyka a Jiří Lábus), co dříve škodili na královském dvoře prince Jakuba, a které sousedí s královstvím nynějších vladařů Jakuba (Tomáš Klus) a Aničky (Kamila Janovičová), kteří jsou od té doby svoji a kteří v prvním dílu zaujímali zcela jiné posty. Anička byla tehdy mladinkou loupežnickou dcerkou nechvalně proslulého loupežníka Karaby (Ondřej Vetchý), který má dnes vzkvétající hrnčířskou živnost, je milujícím dědečkem malé princezny Johanky a posléze se chce dostat pod sukně urozené kralující milfky. Z Jakuba je král, co se občasně převléká za kominíka, aby vyčinil šejdířům z řad svého poddaného lidu. A všichni společně spojí síly, aby zlo z královského dvora bylo náležitě a jednou provždy vyhnáno. Evžena Gogelu patrně osvítil(a) duch(aplnost) všech kvalitních scenáristů, takže se jedná o jeho nejlepší scenáristický kus. Má na svědomí sérii Kameňáků, takže je div, že druhý díl vládne solidní nápaditou dějovou a vesměs nestupidní složkou a přítomné postavy se ve většině případů nechovají idiotsky. Režie se opětovně ujal Ivo Macharáček, který ovšem filmové aspekty nezvládá s bravurou a servíruje především vylepšenou televizní pohádku, která disponuje o něco bohatší výpravnou a hudební složkou, kterou zkomponoval Václav Noid Bárta. Zpívané songy nemají přímo hitové ambice, určitě jsou ale velmi obstojné. Možná bych se i bez nich obešel. Z herců nikdo vyloženě neiritoval. Tomáš Klus a Vašek Noid nikdy nebudou velkými hereckými esy, což je naprosto znát ve srovnání se zkušenými herci na place, ovšem nikdo nepodal natolik odstrašující herectví, abych ho za to plísnil. Nejvíce vynikal Miroslav Vladyka v roli zlotřilého rádce, dost dobrá byla i Kubařová a její nadržená kreace ženy, co má na muže tak nějak smůlu. Zbytek byl takový přijatelný sympatický standard. Postava zlotřilce v podání Jiřího Lábuse vynikala ve frekventovaném komolení slov, což může někomu připadat i vtipné. Pohádková dvojka je ideální pro pohodové rozjímaní na gauči s celou rodinou, ovšem je prosta jakéhokoliv mimořádného filmového zážitku a užijí si ji o něco více dospělí diváci. 6/10 ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

dvojka působí větším dojmem, ale je o poznání horší. Osobně mi nevadí ona pohádková naivita, ani to, že království v českých pohádkách jsou většinou o jednom zámku, jedné vesnici a dohromady asi tak padesáti lidech, ale moc mě nebaví, když ze mě ta pohádka dělá blbce tím, že se v ní všichni chovají jako po lobotomii a to je přesně tenhle případ. Jediný kdo v tomhle směru jakž takž obstojí jsou padouši Lábus a Vladyka a jejich (ne)vědomé trefování se do Babiše. Spojení Veroniky Khek Kubařové a Ondřeje Vetchého mi pak přišlo celkem moc, ale na druhou stranu v rámci pohádky to asi až tak nevadí...40% ()

Galerie (83)

Zajímavosti (6)

  • „Pokračování je jiné v tom, že příběh je mnohem vrstevnatější, má více linek, je výpravnější. Šli jsme do větších exteriérů, máme víc koní, písničky jsou dělané víc filmově. Mělo by to být takové plnotučné,“ řekl režisér Ivo Macharáček. (SONY_)
  • Pohádka se točila celkem 27 dní na 8 různých lokacích. Poslední klapka padla na zámku v Jindřichově Hradci, kde štáb strávil v průběhu května 2021 12 natáčecích dnů. Pro herce a komparzisty bylo ušito 60 kostýmů, dalších 300 pochází z fundusů. Vzniklo celkem 18 paruk a použity byly desítky příčesků, copů, knírů a falešných vousů. Ve filmu si zahrálo 8 koní, 25 slepic, 16 hus, dále kozy, ovce, 1 velbloud a 1 papoušek. Pro scény venkovského trhu nechala produkce navézt 250 hlávek zelí, pro různé scény bylo použito 75 balíků slámy. (TotalFilm.cz)
  • Natáčelo se mj. ve skanzenech v Přerově nad Labem a Kouřimi. V prvním díle bylo sídla krále Jakuba (Tomáš Klus) na hradě Lemberk. V tomto pokračování bylo nahrazeno za zámek Mníšek pod Brdy. Jedním z důvodů změny byla dojezdová vzdálenost od Prahy, která činila cca 20 minut. (zikacek)

Související novinky

Zažijte Vary naostro!

Zažijte Vary naostro!

30.06.2022

Ostrý bude již samotný start. Kapela Mig 21 vystoupí posílena o šedesátičlenný orchestr Národního divadla a dvacetičlenný sbor Národního divadla pod vedením dirigenta Jaroslava Kyzlinka. Tím ale… (více)

Reklama

Reklama