Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Sabrina je okouzlující, humorná, a září ve společnosti největších hollywoodských hvězd. Humphrey Bogart, William Holden a Audrey Hepburn hrají v příběhu o Popelce v režii slavného filmaře Billy Wildera (Sunset Boulevard, Někdo to rád horké). Bogie a Holden jsou velmi bohatí bratři, žijící na Long Islandu. Bogie je samá práce, Holden samá sukně. Ale když se Sabrina, dcera rodinného řidiče vrátí z Paříže dospělá a okouzlující, schyluje se k rodinnému zemětřesení, protože oba bratři podlehnou šarmu Audrey Hepburn. (Magic Box)

(více)

Recenze (190)

kinderman 

všechny recenze uživatele

Z tohoto filmu jsem měl oprávněné obavy. Bogart se do role naprosto nehodí a je patrné, že jej natáčení (kulantně řečeno) nebavilo. Navíc strkat mu násilím do náruče o třicet let mladší partnerku vypadá skoro až úchylně, podobný dojem jsem měl i z Odpolední lásky (kde hraje pro změnu G.Cooper). Ačkoli je Sabrina místy vtipná ve vykreslení vedlejších postav otců, zážitek jsem z ní měl pouze průměrný. ()

GodComplex 

všechny recenze uživatele

Romanticky film v krystalicky cistem slova smyslu. Z nenapadne usmudlane kacenky se stane noblesni dama a vezme si milionare, wohooo. K tomu hraje tezce oldschool retro hudba a herecky A-team zlate ery hollywoodu. Tohle je bez pochyby jeden z tech filmu, u ktereho se zeny v depresich cpou cokoladovou zmrzlinou. Z meho pohledu ale pomerne nudna a az prilis klasicka a nezajimava podivana s prekvapive velmi nizkou davkou chemie mezi herci, ktera si alespon udrzuje vsechny tradicni kvality rezie Billyho Wildera. 5/10 ()

Reklama

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Nebude to vadiť, Sabrina, keď budem pri lodi plakať? Rozkošné. Vtipné, vkusné, miestami smutné a Audrey sa pre túto rolu narodila. Nevinné, chudobné dievča v dobrej spoločnosti, otrok vlastných citov a na druhej strane dvaja bratia, hezoun a obchodník a je takmer jasné, koho si vyberie. SPOILER! Nato že ide o limonádu staršiu pol storočia, ma celkom zarazilo, že to bolo až po finále nerozhodné. Tá scéna v búdke, to je ako zo života. Happy end som im prial, no aspoň na tú malú chvíľku sa potešil ten cynik vo mne, pretože to pár minút reálne vyzeralo, že si vyberie toho horšieho. A bez pričinenia tých dvoch bratov, asi by sa tak aj stalo. Úžasne nedokonalá ženská postava. 90% ()

Eddard 

všechny recenze uživatele

Hm, hm, hm... Sákriš, škoda... čekal jsem, že když dostane geniální Wilder do ruky mou milovanou Audrey, k tomu takové frajery jako byli Bogart s Holdenem musí z toho nutně vypadnout klenot... abych byl k sobě úplně upřímný, nevypadl a já nevím proč-nejspíš to bude ve scénáři, ten příběh je přece jenom strašně jednoduchý a připitomělý... Audrey je úžasná, Holden s Bogartem hrajou svoje standarty, pěkně se na to dívá, ale nic extra... Nevadí, i tak dobrá práce! 70% ()

zette 

všechny recenze uživatele

Pekny romanticky film Billyho Wildera. Scenar je ale dost naivni, jako vetsina filmu s A. Hepburn, ktera mela hezkou a zajimavou tvar, herecky me ale ne vzdy presvedcila. Souhlasim s nazorem, ze Bogart se k ni uz vekove moc nehodil. Wilder natocil daleko lepsi romanticke komedie, (Nekdo to rad horke, Odpoledni laska, Slameny vdovec, Avanti, Sladka Irma) ve svem zanru se ale jedna o nadprumerny film. ()

Galerie (123)

Zajímavosti (21)

  • Audrey Hepburn přešila vztah s Holdenem, když se dozvěděla, že on nemůže mít děti. (Kulmon)
  • Kostýmy pro film vytvářela legendární kostýmní výtvarnice Edit Head firmy Paramount Pictures, jednalo se ale pouze o Sabrininy (Audrey Hepburn) prosté domácí šaty, které nosila před svým odjezdem do Paříže. Šaty, které Sabrina používala po svém návratu z Paříže, navrhoval pro Audrey Hepburnovou poprvé kostýmní návrhář Hubert de Givenchy, ve své době se jednalo o legendání oděvy, zaujaly zejména bílé plesové šaty, které vypadaly jako složená motýlí křídla, a dále také černé večerní šaty. Hubert de Givenchy nebyl vůbec uveden na titulcích, ačkoliv film získal Oscara právě za kostýmy. (SeanBean)
  • Poslední film, který Wilder natočil pro Paramount Pictures. (Kulmon)

Reklama

Reklama