Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Sabrina je okouzlující, humorná, a září ve společnosti největších hollywoodských hvězd. Humphrey Bogart, William Holden a Audrey Hepburn hrají v příběhu o Popelce v režii slavného filmaře Billy Wildera (Sunset Boulevard, Někdo to rád horké). Bogie a Holden jsou velmi bohatí bratři, žijící na Long Islandu. Bogie je samá práce, Holden samá sukně. Ale když se Sabrina, dcera rodinného řidiče vrátí z Paříže dospělá a okouzlující, schyluje se k rodinnému zemětřesení, protože oba bratři podlehnou šarmu Audrey Hepburn. (Magic Box)

(více)

Recenze (190)

01Zuzana10 

všechny recenze uživatele

Zlatá Audrey v božskej róbe od Givenchy (* naviac). Milé, ohromne vytvárajúce francúzske klišé, La Vie En Rose- ovské. Humphrey čiastočne sympatický ale v Casablance ma bral viac. I keď je trošku starý na danú rolu, no stále menej než Gary Cooper v Love in the Afternoon. Zapamätám si film aj s francúzskym kuchárom. Celkovo fajn, pobaví ale asi sa neuloží v pamäti na večnosť. ()

Mikita 

všechny recenze uživatele

Audrey Hepburn je naprosto dokonalá a skvěle působí jako mladá žába i jako už vyzrálejší mladá dáma. Je tak plná optimismu, mládí i lásky a vůbec se nedivím, že dokázala okouzlit oba bratry. Ze začátku jsem měla problém s panem Bogartem, který působí až příliš vážně a "dospěle", ale ten jeho výraz, když mu Audrey hravě upraví klobouk...aaach. Když o vás projeví zájem takový muž a vy mu navíc dokážete proniknout až k srdci a vykouzlit něžný úsměv, pak na věkovém rozdílu nezáleží. K dokonalosti už mnoho nechybí, jen je vše dost povrchní a city i další věci jsou brány jen jakoby okrajově, vše stojí na kouzlu úžasné mladé herečky, která zpívá, švitoří, ale o myslích ostatních se toho tolik nedozvíme. ()

Reklama

swed 

všechny recenze uživatele

Je příjemné si občas v klidu sednout a nechat se unášet vkusnou a nekomplikovanou romantikou. Přesně takovou podívanou přináší Sabrina. Je sice pravda, že snímek v druhé polovině lehce ztrácí tempo, navíc Sabrinina přeměna není ve filmu ukázána a někomu může vadit i to, že Bogart už není žádní mladík...inu nikdo není dokonalý. Vlastně ano, někdo dokonalý je: Audrey Hepburn! 8/10 ()

tomtomtoma 

všechny recenze uživatele

Příjemná a roztomilá romantická komedie v tónu kousavého vtipu, svižného dialogu, strhujícího děje a vznešené atmosféry. Lásky cit je nevyzpytatelný ve svém působení na jednotlivce, ve své aroganci, přehlížení, vlastnímu stavění lepšího člověka, chtění, trpění, čekání, bláznění, mučednictví, teatrálností a ponoření se do vzájemného opětování. Chudá dívka Sabrina Fairchild (šarmantní Audrey Hepburn), bezhlavě a trpitelsky zamilovaná do chlípně bohémského muže, se vlivem svého vzestupného sebevědomí a dvojitého mužského obletování, dostává mezi dva bohaté bratry. Do práce ponořeného Linuse (zajímavý Humphrey Bogart) a zhýralého Davida (dobrý William Holden) Larrabeeů. Zmínit se ještě musí otec bratrů Oliver (Walter Hampden) a starostlivý Sabrinin otec Thomas (John Williams), řidič dotyčné rodiny. A začíná rozkošné a hravé představení, kdy má každou chvíli navrch někdo jiný. Láska působí prazvláštní chemické reakce v lidském těle a nevyzpytatelnost v chování všech zasažených. Vše spěje až do velkolepého finále a konečného nalezení té správné a opravdové dvojice. Laskavé, příjemné a zábavné. Více než příjemné odreagování, když se zábavou dostáváme i potřebnou dávku umění a krásna pro rozkoš filmové duše. ()

Pierre 

všechny recenze uživatele

Na Billyho Wildera  zdánlivě možná moc ,,normální´´ dobový romantický film, ale on prostě tyhlety old schoolové filmy uměl skvěle. Opět tomu dodal určitou atmosféru, a pokud ne vyloženě extrémně vtipné, tak milé dialogy. Audrey Hepburn byla ale  hlavně tak moc roztomilá a ukradla si celý film pro sebe (snad nejvíce se mi líbila s tím drinkem.:D A dokonce stejně jako v Tiffanym zde zpívá a zní to skoro  jak z nějakého krásného nočního  snu ), že mě nakonec Sabrina  naprosto vzala. To že je charismatický Bogart možná  už moc starý, a sladký scénář možná nepatří k nejdůmyslnějším, bylo potom nějak  snadno zapomenuto....a já se prostě jen  pohodlně usadil a vydal na krásný old schollový výlet.   Hezký zážitek   z filmu jsem si ještě po zhlédnutí  umocnil  pěkným sestřihem z YT za zvuku La Vie ein rose.  Tak pojďme:   Jak se francouzsky  řekne?: Můj bratr má milé devče.... A jak se řekne?: Chtěl bych být svým bratrem.❤ P.S. . Bohužel jsem právě zjistil, že mi nějakým nedopatřením hodnocení zmizelo. To mě vždycky dost mrzí, protože svůj účet na csfd beru hodně jako svůj filmový deník. Viděno, okomentováno a ohodnoceno skutečně o Vánocích 2021. No, co se dá dělat. Proto tedy hned dnes 6.7 2022 uděluji původní čtyři hvězdy znovu a snad už tam zůstanou. ()

Galerie (123)

Zajímavosti (21)

  • Kostýmy pro film vytvářela legendární kostýmní výtvarnice Edit Head firmy Paramount Pictures, jednalo se ale pouze o Sabrininy (Audrey Hepburn) prosté domácí šaty, které nosila před svým odjezdem do Paříže. Šaty, které Sabrina používala po svém návratu z Paříže, navrhoval pro Audrey Hepburnovou poprvé kostýmní návrhář Hubert de Givenchy, ve své době se jednalo o legendání oděvy, zaujaly zejména bílé plesové šaty, které vypadaly jako složená motýlí křídla, a dále také černé večerní šaty. Hubert de Givenchy nebyl vůbec uveden na titulcích, ačkoliv film získal Oscara právě za kostýmy. (SeanBean)
  • V posledních natáčecích dnech na Long Islandu projevili přání podívat se na natáčení řecký král a královna. Wilder vypůjčil dva trůny z filmu s Bobem Hopem Monsieur Beaucaire a při vedení k trůnu elektrikář zavolal: „Hej, královno, kde jste byla včera, když jsem měl postupku a chyběla mi tam už jen královna?“ (Pavlínka9)
  • Garderóbu si mala Audrey Hepburn (Linus Larrabee) vybrať u módneho dizajnéra Givenchyho. Keď mu oznámili, že za ním príde slečna Hepburn, očakával vraj stretnutie s Katharine Hepburn. (Raccoon.city)

Reklama

Reklama