Reklama

Reklama

Mare z Easttownu

(seriál)
  • USA Mare of Easttown
Trailer 2

VOD (1)

Epizody(7)

Obsahy(1)

V minisérii Mare z Easttownu se představuje Kate Winsletová v roli Mare Sheehanové, detektivky z pensylvánského městečka. Zatímco Mare vyšetřuje místní vraždu, její vlastní život se pomalu rozpadá. Příběh, který zkoumá temnou stránku uzavřené komunity, je autentickou výpovědí o tom, jak rodina a dávné tragédie ovlivňují naši přítomnost. (HBO Europe)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (316)

Morholt 

všechny recenze uživatele

Postava Mare mi dala vzpomenout na Branagha a jeho Wallandera. Pomačkaná, v depresi, bez úsměvu a stíhaná jednou ranou osudu za druhou. Jen si to vemte. Hlavní hrdinka se vzpamatovává ze sebevraždy syna, její ex-manžel se chce oženit, doma má kousavou matku a dceru, ke které hledá cestu a k tomu všemu se ještě přidává startost o vnuka, jehož péči si chce vynutit přítelkyně mrtvého syna, která ukončila pobyt v léčebně pro závislé. Zločiny nejhrubšího zrna, které se tu v krátké době odehrají a které musí hlavní hrdinka řešit, jsou pak díky prostředí maloměsta osobní záležitostí. Kate Winslet je skvělá vždy a všude, ale tady svým výkonem vstoupila do úplně jiné dimenze a pro mě je to s konečnou platností herečka č.1. Ostatní herci jí tu víceméně jen přicmrndávají, ale i oni zaslouží absolutorium. Když k tomu ještě přidám brilantní scénář a neméně brilantní režii, vychází mi z toho jedno z nejlepších krimi, co jsem kdy viděl. 100% ()

nirvanafan 

všechny recenze uživatele

Mohlo to být úplně v pohodě o polovinu kratší, protože se to pořádně rozjede až od pátého dílu. Detektivní zápletka je fajn a je škoda, že je obalená hrozným balastem okolo. Tady se totiž každému stanou ty největší životní tragédie a obvykle nejenom jedna. Tunami s*aček, které to na postavy neustále hází, to působí až sebeparodicky. Navíc je to asi nejubrečenější seriál z poslední doby. Tři v zásadě jenom za skvělou Kate a části posledních tří dílů, kde se nefňuká. ()

Reklama

Radek99 

všechny recenze uživatele

Americké silně sociálně laděné krimi drama s až britským vyzněním (dost se podobá třeba britskému krimi seriálu Šťastné údolí atd.) tematizující ženu coby hrdinku. Seriálový portrét sociálně rozvrácené Ameriky, odvrácené strany amerického snu. Komunita jako požehnání, ale i prokletí. Dost mi to rovněž připomínalo kultovní seriál The Killing, zvláště pak jeho americkou verzi - a to nejen kvůli podobně smutné životem decimované policistce (Kate Winslet je tu opravdu skvělá - mimochodem třeba ten její pennsylvánský přízvuk je dokonalý). Vysoký standard produkce HBO byl opět zachován... Doufám, že tento seriál bude mít další série... ()

slord 

všechny recenze uživatele

Výborná detektívka od HBO, ktorá sa už od prvej epizódy zaryje pod kožu a každou ďalšou epizódou som si to užíval viac a viac. Má to výbornú hutnú atmosféru, prepracované postavy a hlavne skvelú Kate Winslet, ktorej táto rola sedla ako ulieta (Emmy proste musí dostať). Vyvrcholenie seriálu bola jedna veľká nálož emócii, kedy som sa neubránil slzám, nepamätám si kedy ma finále nejakého seriálu takto odrovnalo. 10/10 ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Mám rád prekvapenia. Ale tie, ktoré môžem uhádnuť. Aké je krásne, keď nám v seriáli na konci prinesú zvrat alebo prekvapenie, ale také, že si poviete, wow, to je niečo, to som mohol aj predpokladať, aký skvelý výkrut. V tomto seriáli to neprišlo, a preto nechápem, v čom je taký úžasný. Rozuzlenie nikto uhádnuť nemohol, nebolo v tom žiadne extra ohromenie, proste ok, nečakali sme to, ale ani trocha sme to nemohli predpokladať. A preto ten moment úžasu je preč. Samozrejmosťou bolo razenie lgbt propagandy, uchylárna ako normálnosť už od detstva. Myslel som, že to aspoň bude mať nejakú súvislosť s dejom, ale ono nič, bolo to tam len na propagandu. Preto namiesto priemeru dávam len podpriemer. ()

Galerie (169)

Zajímavosti (25)

  • Ačkoli to producenti vůbec netušili, skutečná Mare z Easttownu (Kate Winslet) existuje. Mary "Mare" Sheehan je z okresu Delaware v Pensylvánii a je kapitánkou basketbalového týmu „The Hawks“. Sheehan sledovala seriál, smála se podobnosti mezi sebou a titulní postavou a stala se její velkou fanynkou. (oli009)
  • Kancelář doktorky Grahamové (Eisa Davis), terapeutky hlavní hrdinky Mare (Kate Winslet), byla původně určena pro natáčení jiných scén a byla následně přestavěna. Herečky měly pouze dva půldny na natočení všech terapeutických scén. (oli009)
  • Kate Winslet (Mare Sheehan) nosí počas celého seriálu parochňu a falošné obočie. Herečka sa s režisérom a vizážistami zhodli na tom, že Mare je typ človeka, ktorý sa pozrie do zrkadla maximálne tak keď si ráno umyje zuby, a po zvyšok dňa to už nemá dôvod robiť. Presne tomu mal odpovedať jej vzhľad. (matthew.17)

Související novinky

Začalo natáčení Daredevila a Penguina

Začalo natáčení Daredevila a Penguina

07.03.2023

Komiksové projekty se v současnosti netěší takové oblibě, jako v dobách Avengers: Infinity War a Endgame, přesto ale studiím vydělávají stále velké peníze, a tak éry Marvelu i DC směle pokračují dál.… (více)

Seriálový Last of Us až v roce 2023

Seriálový Last of Us až v roce 2023

17.02.2022

Špatné zprávy pro fanoušky herní série The Last of Us. Šéf programu HBO Casey Bloys totiž čerstvě upřesnil, kdy si myslí, že diváci uvidí očekávanou seriálovou adaptaci od Craiga Mazina (Černobyl) a… (více)

Reklama

Reklama