Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(7)

Biely lotos HBO z dielne vynikajúceho scenáristu, režiséra a showrunnera Mikea Whitea  ponúkla tak prenikavý pohľad pod pozlátko luxusného havajského letoviska, že si nečakane vynútila druhú sériu. Osobití hostia a vskutku zaujímavý personál počas jediného týždňa presvedčil televíznych divákov, že dokonalosť turistov, široký úsmev zamestnancov aj idylickosť prepychového rezortu je úplná ilúzia. Teraz čakajte úplne nové tváre (až na citovú vydieračku Tanyu v podaní vynikajúcej Jennifer Coolidge) a inú destináciu, Sicíliu. Dej sa bude skôr než o dynamiku medzi „pánmi“ a „sluhami“ opierať o mýtus maskulinity a feminity a o motív žiarlivosti. (HBO Max)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (90)

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Druhá sezóna seriálu mě přesvědčila o dvou faktech. Prvním je to, že Mike White ví, co dělá a dělá to moc dobře. Druhým je jistota, že kdybych se někdy mohl hypoteticky vydat za hranice všedních dnů, určitě bych se nenechal ubytovat v jednom z hotelů řetězce Bílý lotos. Byl by to sice adrenalin, ale ta rizika jsou přece jen příliš velká. Postavy z první série na mě působily přece jen depresivněji, druhá řada mě zase potěšila mnohem zajímavějším prostředím. Naprostá většina postav byla opět skvěle vykreslená, jejich příběhy stály za pozornost, Mike White spáchal i napodruhé drama, které mě zaháčkovalo, zpestřil ho inteligentním humorem a občas mě překvapil myšlenkou, která se mi zdála být na běžný seriál až nečekaně hluboká. Asi to nebude úplně běžný seriál. S optimismem (u mě ne zrovna častým) hledím směrem ke třetí sezóně. / Poučení: Co se stane na Sicílii, zůstane na Sicílii. ()

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Mike White úspěšně pokračuje v započaté práci, přenesl mě na Sicílii a naservíroval další filmové sousto, které je zajímavé, působivé, kritické a hlavně vnímám tu snahu o pravdivost a pojmenování.. Mezilidské vztahy jsou nesmírně složité, rodinné vazby stejně tak a témata jako zneužívání jeden druhého, sobectví, podvádění, lhaní jsou tu zpracovány neotřelým způsobem a divák se může pozastavit i zamyslet, nejen nad postavami.. ()

Reklama

William_ 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

2. série jednoznačně převyšuje tu 1.! Nejen ještě lépe napsanými postavami, ale i dějem a napětím, které se především ve druhé polovině série dalo krájet jak porce jehněčího. Sicílie je naprosto nádherný kus krajiny, kamera byla naprosto DOKONALÁ, je slast pro oči dívat se na každý záběr - tak dobrou práci s kamerou jsem už hodně dlouho neviděl. Herecké obsazení je úchvatné, herci předvedli skvělé divadlo, jako fakt respekt všem zúčastněným, hlavně finále této řady je naprosto skvělé a tak dobře zakončit příběh jsem též dlouho nikde neviděl, většinou to jsou otevřené konce bez hlavy a paty. 2. sérii tak mohu jednoznačně doporučit, dokonce bych jí nováčkům doporučil více než tu 1., ale i ta stojí za to. Jsem zvědavý, co si pro nás Mike White a spol. připraví do 3. série, která bude mít fakt těžký úkol - překonat skvělou druhou řadu. ()

DwayneJohnson 

všechny recenze uživatele

Tak tohle byla trefa do černého, vážení a milí a za mě určitě lepší, než první série. Podobný koncept, ale lépe vystavený příběh a pak hlavně herci, kteří tomuhle lehce cynickému, ale o to lepšímu seriálu dodali ten správný šmrnc. V případě "MCBP" Jennifer Coolidge by se hodilo i nějaká to herecké ocenění. Nepochybně by si ho za svůj výkon zasloužila...........což se nakonec za pár dnů naprosto zaslouženě stalo. ()

novoten 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Mike White scenárista opět v roli potměšilého hostitele. Trestá nesympatické viníky a stejně tak i sympatické oběti nebo jedince, kteří životem ledabyle proplouvají. Nezáleží na zásluhách, nezáleží na proviněních nebo karmě, každý dostane hořkou pilulku a jde jen o to, zda bude jedna nebo jich bude potřeba spolknout celou hrst. Mike White režisér pak překonává první sezónu, mořské vlny halí do ještě neodolatelnějšího hávu a vytahuje z rukávu překvapivější trumfy. K nejvyššímu hodnocení se neuchyluji ani tentokrát, byť je to napodruhé jen těsně. Bolestivé závěry jsou totiž někdy tak palčivé, že je mi i pár týdnů od skončení dovolené až hmatatelně teskno. ()

Galerie (199)

Zajímavosti (8)

  • Členové štábu a herci si po dobu natáčení stěžovali na opakující se noční můry. Zdálo se jim o holohlavém muži, který je pozoruje zpoza jejich postelí při spaní. (raininface)
  • Druhá série se natáčela ve skutečném hotelu na Sicílii. (raininface)
  • Veštkyňa hovorí: "La pazzia ti porterà al suicidio," čo znamená "Šialenstvo ťa dovedie k samovražde." (molcan2)

Související novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

29.12.2022

Opět se nám blíží konec roku, ale ještě před tím, než se všichni ČSFĎáci rozutečou do víru silvestrovských oslav, máme tu tradiční ohlédnutí za nejlepšími filmy a seriály roku podle nejoblíbenějších… (více)

Reklama

Reklama