Reklama

Reklama

Akčný balet, pri ktorom namiesto činelov cinkajú na podlahe vystrelené nábojnice, kde namiesto bubnov cvakajú zarážané zásobníky a namiesto huslí znie zvuk striekajúcej krvi.Trojica "hrdinov" prvého dielu sa síce na konci zmenila na dvojicu, ale to neznamená nič, čo by sa nedalo napraviť. Najmä, keď sa ukáže, že Mark Gor mal brata Kena. Ten má síce v New Yorku reštauráciu, ale keď sa do hry dostane mafia, šialený boss, mŕtve dievča a bývalí priatelia jeho brata, musí vziať do ruky namiesto varešky zbraň. A dokáže to rovnako dobre ako jeho brat... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (120)

Kaka 

všechny recenze uživatele

Toporní přehrávající herci, nepřehledná zápletka a hodně žvanění. Když už se strhne akční mela, tak je to v posledních deseti minutách a sem tam v průběhu filmu který je všechno jen ne zábavný. A vzhledem k tomu, že je to vlastně skoro identická kopie jedničky, tak není ani ničím novátorský, či průkopnický. Ještě o malinko slabší než jednička, protoze ta měla sice podobné neduhy, ale alespoň byla originální. ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Hard-Boiled a Killer mi od Wooa sedli daleko víc, i tak je to ale docela pecka. Příběh sice nic moc a ta linie v Americe mě spíše nudila,jinak si ale není na co stěžovat. Akce je totiž opět parádní a závěrečná akce ve vile nemá chybu. U tý jsem doopravdy jenom koukal s otevřenou pusou a díky ní jsem filmu odpustil i mnoho chyb. ()

Reklama

kitano 

všechny recenze uživatele

Film od začiatku do konca preplnený neodolatelným heroizmom, úžasnou akciou a hektolitrami krvi. Trio Dean Shek-Ti Lung-Chow Yun Fat (na Leslieho Cheunga taktiež netreba zabúdať) je až dojímavo dokonalé a predovšetkým Chow Yun Fat si svojho typického pištoľníka nikdy neužíval tak ako práve v tomto filme. Užite si to aj vy. Takéto filmy sa už netočia (a bohu žiaľ asi už nikdy nebudú). Ďalší veľký rest splnený. (10/10) ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Když to tady tak čtu, přijde mi, že většina uživatelů má pojem "akční film" spojen spíše s "nudným obyčejným filmem, který má akční závěrečnou desetiminutovku". Ano, je to tak, protože Lepší zítřky 2 nabízejí cca 2 akční scény pokud nepočítám posledních 10 minut. To je podle váš hnedka největší akční pecka? Tak to jen smutně kroutím hlavou, protože takový Hard Boiled byl tak 5x akčnější a zábavnější, než tohle vynucené pokračování (nebo snad bylo jednovaječné dvojče zamýšleno už v jedničce? Aspoň jsem se hodně zasmál:)). Jedničku jsem viděl cca 2 roky zpět a zanechala ve mě slabé pocity a dvojka je na tom velmi podobně. Yun Fat Chow opět mezi postavami vede, ale tentokrát to i přes tu podobnost není takový ultimátní bourák s rozstříleným hrudníkem... Woo opět nemění zásobníky a zbraně zahazuje jen aby předvedl další kousky,co má nabalené na vestě, ale jinak předvedl minimum ze svých kvalit. Bohužel posledních 10 minut krvavé lázně opravdu nedělá celý film a další přeceňovaný HK biják za mnou....Tak třeba příště... ()

Trustme 

všechny recenze uživatele

Epický akční film. Strhující příběh přátelství, pomoci, soudržnosti a odplaty. Nejlepší a nejcharismatičtější dílo Johna Woo (+ Tsui Hark) s nejdokonalejší poctou jeho tolik typického hrdinského krveprolití. Impozantní Mistrovo dílo, které pro mě znamená dokonalou ukázku toho, co si na filmových Hrdinech cením nejvíc: obětování se pro blízké, pro své přátele. Kultovní film citovaný většinou filmařů západního světa. Dnes již klasický styling pro gangstera - černý funeral oblek, černá kravata, je zde vzkříšen a zpopularizován. Film se nese v relativně poklidném tempu a krásné režijní práce jakoby "plujícího" děje. Jsme svědky mnoha příkoří na hlavních postavách, které rezignují a nevěří už v lepší zítřky, ale s pomocí přátel a rozvzpomenutí se na včerejšky se vzchopí k činu, ke kterému byli dohnáni. Finální cesta za odplatou přes všechny lidské překážky, až k hlavnímu zlověstnému nepříteli je dojemně strhující! A závěrečná scéna vyčerpaných, zraněných hrdinů triumfálně sedících v křeslech nad peklem pomsty, je nepřekonatelná! ()

Galerie (14)

Zajímavosti (7)

  • Film byl proslulý kaskadérskými nehodami. Chow Yun-Fat (Ken Gor) byl téměř vyhozen do povětří, když výbuch za dveřmi sídla byl silnější, než se očekávalo. Herec si při tom spálil některé vlasy. Záběr ve filmu je jeho skutečnou reakcí. Režisér Ronny Yu ve filmu dělal kaskadéra ve scéně ve skladu. Vykroutil si záda poté, co uklouzl na vodní louži, když nesl herce Deana Sheka (Johnny Lung). Pak kaskadér, který zaskakoval za Leslieho Cheunga (Kit) ve scéně, kdy provádí skok na motorový člun, dopadl špatně a zlomil si nohu. (tequilla)
  • Pokračování vzniklo na základě toho, že v té době měl herec Dean Shek (Johnny Lung) velké dluhy. Podobný proces se opakoval o dva roky později ve filmu Just Heroes (1989) částečně režírovaný Johnem Woo. (tequilla)
  • Při sestříhávání filmu se objevily první spory mezi režisérem Johnem Woo a producentem Tsui Harkem. Týkaly se zejména některých scén, které chtěl Woo dát do filmu, zatímco Hark je nechtěl a dokonce chtěl vystříhat některé režisérem vložené scény do finální verze filmu. Podobný případ nastal o dva roky později při sestříhávání filmu The Killer (1989), také režírovaný Johnem Woo. (tequilla)

Reklama

Reklama