Reklama

Reklama

Akčný balet, pri ktorom namiesto činelov cinkajú na podlahe vystrelené nábojnice, kde namiesto bubnov cvakajú zarážané zásobníky a namiesto huslí znie zvuk striekajúcej krvi.Trojica "hrdinov" prvého dielu sa síce na konci zmenila na dvojicu, ale to neznamená nič, čo by sa nedalo napraviť. Najmä, keď sa ukáže, že Mark Gor mal brata Kena. Ten má síce v New Yorku reštauráciu, ale keď sa do hry dostane mafia, šialený boss, mŕtve dievča a bývalí priatelia jeho brata, musí vziať do ruky namiesto varešky zbraň. A dokáže to rovnako dobre ako jeho brat... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (120)

Spooner 

všechny recenze uživatele

Hard-Boiled a Killer mi od Wooa sedli daleko víc, i tak je to ale docela pecka. Příběh sice nic moc a ta linie v Americe mě spíše nudila,jinak si ale není na co stěžovat. Akce je totiž opět parádní a závěrečná akce ve vile nemá chybu. U tý jsem doopravdy jenom koukal s otevřenou pusou a díky ní jsem filmu odpustil i mnoho chyb. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Tady uz je Woo precejen zkusenejsi a je to na filmu videt. Nejvetsi problem filmu je Chow Yun-Fat, kterej v minulym dile zemrel a tak se muselo nejak chytre vymyslet, jak ho vratit, kdyz se stal hvezdou. Nastesti nezvolili moznost, ze by obziv, takze bratr dvojce je docela dobrej napad, ale kuli tomu je dej misty krapet zmatenej a je tu zbytecne moc postav. Ale jinak je pribeh docela dobrej, jak se postupne vsichni zamotavaj zpet mezi triady. Ve filmu je vic akce, vic krve a to by samo o sobe stacilo na 5*, jenze pak pride zaverecnejch 15 minut, kdy de Chow a kamaradi vycistit barak a to je naprosto neskutecnej masakr, jenom za nej by si film zaslouzil tech 5*. Nechci film srovnavat s prvnim dilem, kazdej ma co nabidnout a oba sou skoro na stejny urovni, takze tezko rict, kerej je lepsi, me se libily nastejno. ()

Reklama

Webb 

všechny recenze uživatele

Jablko nedopadlo daleko od stromu. Tento mladší bratr je sice o trošku lepší než předchůdce, nuda už není tak veliká, nicméně úplně nezmizela. Akce je tu více, paradoxně mi ale v některých chvílích vadila samotná akční stránka. Už od samého konceptu a děje jsem neočekával že mě více zaujme a tak to i dopadlo. ()

okkac 

všechny recenze uživatele

Na stejné né-li lepší úrovni jako jednička. Záleží pokud tento film berete ve srovnání po příběhové, nebo akční stránce. Příběh je slabší, ale místo něho nastoupila akce skutečných woovských parametrů. Vede přestřelka v hotelu a závěrečná řež, kdy 3 hrdinové vběhnou do vily plné padouchů a kompletně ji zmasakrují. Navíc miluju scény, kdy nasraný Chow Yun-Fat místo aby zabil padoucha jedním čí dvěma výstřely, tak do něho vysype celý zásobník. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Woo to vyskúšal a zistil, že by to chcelo asi aj troška hutnejší príbeh, ktorý mi však v jednotke nechýbal a dvojke mierne uberá na atraktívnosti. Týmpádom sme aj ukrátení o Chowovu postavu, tentokrát Ken, čo je najväčšia škoda. Inak ide však o ďalšiu zbesilú pecku, ktorej podobnosti už (asi) odzvonilo. 80%. ()

Galerie (14)

Zajímavosti (7)

  • Při sestříhávání filmu se objevily první spory mezi režisérem Johnem Woo a producentem Tsui Harkem. Týkaly se zejména některých scén, které chtěl Woo dát do filmu, zatímco Hark je nechtěl a dokonce chtěl vystříhat některé režisérem vložené scény do finální verze filmu. Podobný případ nastal o dva roky později při sestříhávání filmu The Killer (1989), také režírovaný Johnem Woo. (tequilla)
  • Film byl proslulý kaskadérskými nehodami. Chow Yun-Fat (Ken Gor) byl téměř vyhozen do povětří, když výbuch za dveřmi sídla byl silnější, než se očekávalo. Herec si při tom spálil některé vlasy. Záběr ve filmu je jeho skutečnou reakcí. Režisér Ronny Yu ve filmu dělal kaskadéra ve scéně ve skladu. Vykroutil si záda poté, co uklouzl na vodní louži, když nesl herce Deana Sheka (Johnny Lung). Pak kaskadér, který zaskakoval za Leslieho Cheunga (Kit) ve scéně, kdy provádí skok na motorový člun, dopadl špatně a zlomil si nohu. (tequilla)
  • Ve filmu je scéna, kde vidíme skupinu mladých teenagerů, co nosí na sobě dlouhé kabáty. Předchozí film byl tak populární, že mladí lidé v Hongkongu se oblékali jako hlavní postava prvního dílu Mark Gor (Chow Yun-Fat) a tato scéna tento trend v podstatě komentuje. (tequilla)

Reklama

Reklama