Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(9)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (35)

BoredSeal 

všechny recenze uživatele

Atraktivní dystopický nápad (kdo by nechtěl mít zvlášť oddělené vzpomínky na práci), který bych moc rád viděl probádaný úplně jiným směrem, než to dělá seriál. Vážně jsem nečekal, že dočkám odhalování domnělého korporátního spiknutí a marnění stopáže na bloudění po stereotypních prostorech s analogovými spínači pro méně chápavé diváky. Bohužel. Do koktejlu zklamání přidejte otevřený nic neřešící konec a máme tu další nekonečný sci-fi/ezo seriál ala Lost. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Je to skvelé a pokiaľ si to chcete čo najviac užiť, tak si nič viac nezisťujte a rovno do toho. Už len vyzradenie základného konceptu seriálu zníži pôsobivosť prvého dielu, v ktorom pomaly zisťujeme, či ide o niečo nadprirodzené až pekelné alebo to má racionálne vedecké vysvetlenie. A pokiaľ nemáte radi seriály, ktoré ústredný koncept naťahujú donekonečna ako to robil Lost, tak budete trpieť viac ako ústredné postavy. Za mňa skvelý koncept a bavilo ma sledovať hlavne dianie vnútri. Pomalé spoznávanie jak to tam funguje a psychologické vykreslenie postáv. To som si užíval a pomalé tempo mi vôbec nevadilo.  Pripomínalo mi to sci-fi filmy o antiutopii v ktorých sa hlavný hrdina po precitnutí snaží bojovať proti systému. Preto ma najviac bavilo prvých 6 dielov, kým sme poriadne nevedeli kto je na čele toho všetkého. Pointa, že za všetkým je nejaký zlý jednotlivec, ktorý sa ten systém ešte len snaží rozšíriť do celého sveta, ma dvakrát nepotešila. Viac by sa mi páčilo, keby tak už fungoval celý svet a my by sme sledovali formujúci sa odpor proti systému. Ďalej ma trochu sklamalo, že príliš nevyužili premiešanie vzťahov medzi vnútornými a vonkajšími verziami postáv. Napríklad keby diabolská šéfka Harmony Cobelová bola vo vonkajšom svete naozaj len otravná neškodná susedka, by bolo oveľa vtipnejšie. To s Markovou ženou prišlo príliš neskoro a nepôsobilo to na mňa tak silne ako malo. Snáď z toho viac vyťažia v druhej sérii. Finále je dokonale podvratne vygradované a v tom najlepšom pokračovanie nabudúce. Už sa ho neviem dočkať a snáď si to udrží kvalitu. 8/10. ()

Reklama

geklon 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Asi nejslabší "pětihvezda", kterou tu mám. Čekal jsem daleko větší mindfuck a přiznám se, že jsem většinu twistů odtušil. Chybí zásadní moment překvapení a nafukování atmosféry vede jen k vyšumění point.  Kompenzace v podobě hereckých výkonů a mysteriózna v kombinaci se střihem a práce s kamerou vše dozajista kompenzuje. Hudba je fantastická. Deklasivní monotónost vytrhli Motorhead. Jsem zvědavej jak dlouho jim bude trvat než pustí druhou řadu. Na pokráčo jsem vážně v hajpu. ()

Lachtaan 

všechny recenze uživatele

Asi největší překvápko z jablečné produkce loňského roku mě lákalo již během postupného vydávání epizod zdejšími velmi vysokými čísly, jelikož si ale tuto službu neplatím pravidelně, došlo na něj až nyní. A ač bych jej mile rád doporučil dál, je to s ním trošku složitější. Severance je mysteriózní sci-fi drama, co setsakra dobře vypadá, ale na poli 9 epizod poměrně dlouho trvá, než obyčejný smrtelník vůbec pochopí, oč tu kráčí a seriál se vám za to odmění až v kulervoucí závěrečné epizodě, po níž prostě musí přijít další řada. Já bych si ji dal okamžitě. [viděno na Apple TV+] ()

grogodil 

všechny recenze uživatele

Pochybujem, že mi tento rok niečo ešte až takto vytrie zrak. To nadšenie v kontraste s očakávaniami snáď ani nemohlo byť ďalej od seba. Adam Scott, to je herec, pri ktorom mi čosi vnútri spúšťa taký ten reakčný prvotný impulz "ďakujem, neprosím". Do toho to má ten najfádnejší plagát, z ktorého kdesi mimo záber zíza práve Scott, ktorý mi vždy prišiel ako stelesnená nezaujímavá obyčajnosť. Rovnako som si vôbec nevedel predstaviť, že z tak zdanlivo jednoduchého nápadu o oddelení pracovného a súkromného života sa dá vystavať niečo až takto nápadité a do detailu fascinujúco premyslené. Podľa toho minimalistického vizuálu som čakal buď lacnejšiu verziu Counterpart, alebo sa v horšom prípade sa obával ďalšej pseudointelektuálnej blbiny typu Devs. Lenže Severance ide doslova z nuly na stovku v priebehu pár epizód a je to proste radosť sledovať, ako tu niekto rozmýšľal nad všemožnými detailami a dopadmi na život, vyplývajúcimi z fungovania takéhoto fikčného sveta. Pomaly plynúce a v neriednúcej paranoidnej atmosfére smerujúce tak nejak prirodzene vygradovaným apôsobom do vskutku epického finále s doslova krutým cliffhangerom na ďalšiu sezónu, ktorý vás nechá v nasrane-úžasnutom rozpoložení civieť na záverečné titulky. Takže pronto sem s ďalšou sezónou. ()

Galerie (174)

Zajímavosti (2)

  • Ve 31. minutě na videu zobrazeném na pohřbu hraje Petey (Yul Vazquez) společně se svou dcerou skladbu „Enter Sandman“ od americké metalové kapely Metallica, která vyšla v roce 1991 na jejich albu nazvaném „Metallica“. (Trajektt)
  • Ve 2. minutě, když Irving (John Turturro) začne malovat svůj obraz, slyšíme v pozadí skladbu „Ace of Spades“ od britské heavymetalové skupiny Motörhead, které vyšlo na stejnojmenném albu v roce 1980. (Trajektt)

Reklama

Reklama