Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(8)

Loď s imigranty, která v roce 1899 míří do New Yorku, změní ze záhadných důvodů kurz a zmatení cestující musí řešit velmi neobvyklou záhadu. (Netflix)

Videa (6)

Trailer 2

Recenze (252)

Arsenal83 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak rukopis tvorcov sa nedá utajiť, len škoda, že z možno mysteriózneho dobového seriálu sa postupne mení na sci-fi. A už to potom ide, samé slučky a človek zisťuje, že príbeh sa nám zwestwordoval. Tajomno a atmosféra sú veľmi silné, na strane druhej tempo pomalšie. Nakoniec to ale nastavili tak, že mnoho veci ostáva prekvapujúcich, no aj nepochopených a je to hranie sa na platónsku hru s tieňmi s jediným cieľom: šokovať. V komplikovaných scénkach, poväčšine veľmi tmavých, človek zisťuje, že nakoniec si aj tak najviac zapamätá vzájomné honenie si homosexuálov cez mreže, aby bola splnená netflixovská kvóta. A potom, hoci seriál mal svoju popularitu, zrušíme aj pokračovanie, srať na diváka. A tak sa v podstate nováčikovi neoplatí ani začať pozerať. ()

Lachtaan 

všechny recenze uživatele

Mnou nejočekávanější seriál letošního roku se hned ze začátku ustálil na děsivě nízkých procentech a já chtěl křičet do světa, jak nespravedlivá zdejší komunita zase je. Po konečném zhlédnutí beru tyto výroky zpět, Baran si mě sice získal Darkem, na půdě jeho nejnovějšího projektu se mi ale přešlapovalo mnohem hůř. Ono očekávané mysteriózno tu mnohdy samo nevědělo kam uhnout a finální twist, který je poměrně oslavován, mě nechal naprosto chladným. U pokračování budu, koneckonců nejde vůbec o špatný seriál, ale ubral bych na tuctovosti. [viděno na Netflixu] ()

Reklama

JamesSi 

všechny recenze uživatele

Kdybych neviděl Dark, tak bych byl asi koncem naštván a myslel si, že si ´to tvůrci normálně cucají z prstu. Jelikož jsem viděl Dark a vím, jak to do sebe všechno na konci zapadlo, tak zatím dávám 4* a doufám, že se to v další sérii řádně vysvětlí. Hlavní nevýhoda zatím je, že všechny ty emotivní historie postav (Kersten, Francouz, Olek apod.) jsou možná jen totální simulace a tak se vlastně ztrácí jejich dopad, což doufám že tak nebude. ()

Rominator 

všechny recenze uživatele

Zaoceánský parník Kerberos se vydává na sedmidenní plavbu z Evropy do New Yorku. Cestujícími jsou imigranti různých národností, kteří chtějí v Americe začít nový život. Po několika dnech jejich plavbu přeruší zachycená zpráva se souřadnicemi, která by mohla být vysílána ze ztraceného Prometheuse. Kapitán Eyk Larsen (Andreas Pietschmann) proto nařídí změnit kurz... Příběh se rozjíždí pomaleji, ale ničemu to nevadilo. Obsazení je pestré, přičemž každá postava mluvila v rodném jazyce herce. Scény jsou na jazykové různorodosti postaveny a netuším, jestli si s tím český dabing dokázal vůbec poradit. Poslední záběr z druhé epizody šlo jen těžko předem odhadnout a jasně se ukazuje, že zásadní zvraty na diváka teprve čekají. Pokud Netflix odklepne pokračování, mají tvůrci Baran bo Odar a Jantje Friese nápady na další dvě sezóny. Aktualizace 3.ledna 2023: Baran bo Odar na svém instagramovém účtu napsal, že seriál bohužel obnoven nebude. HODNOCENÍ 80% ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Ze začátku mě to neskutečně chytlo, chtěl jsem přijít věcem na kloub, líbila se mě i ta atmosféra, tíseň jsem měl v hlavě ještě dlouho. Jenže jak se všechno začalo vysvětlovat a odhalovat, přišla neuvěřitelná nuda, poslední dva díly jsem vysloveně protrpěl a bylo mě to celý už úplně jedno a kdyby se všechno vysvětlilo tím, že za to může Křemílek a Vochomůrka vyšlo by to stejně, protože jsem už byl v úplném limbu. ()

Galerie (84)

Zajímavosti (25)

  • Po zrušení nakrúcania druhej série sa v magazíne Forbes objavila kritická analýza obviňujúca Netflix, že aktívne kradne divákom čas: "Je to úprimne vyčerpávajúce, a ak je to pre divákov také vyčerpávajúce, musí to byť desaťkrát vyčerpávajúcejšie pre showrunnerov a hercov. Netflix sa stáva cintorínom plným mŕtvych seriálov s nedokončenými závermi. Niečo sa musí zmeniť.“ (Arsenal83)
  • Na konci epizódy zaznie pieseň "Child in Time" od skupiny Deep Purple. (BROKEN_)

Související novinky

Seriál 1899 končí po první řadě

Seriál 1899 končí po první řadě

03.01.2023

Možná až příliš ambiciózní byli tvůrci kultovního seriálu Dark od Netflixu. Jejich novinka 1899 totiž opět vrstvila jednu záhadu za druhou, aniž by to však dělala natolik uspokojivým způsobem, jako… (více)

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

29.12.2022

Opět se nám blíží konec roku, ale ještě před tím, než se všichni ČSFĎáci rozutečou do víru silvestrovských oslav, máme tu tradiční ohlédnutí za nejlepšími filmy a seriály roku podle nejoblíbenějších… (více)

Novinka tvůrců Dark dobývá Netflix

Novinka tvůrců Dark dobývá Netflix

20.11.2022

Tento týden vyšel seriál 1899, mysteriózní thriller o záhadě ztracené posádky velkého parníku. A premiéra to byla opravdu úspěšná. Netflix se do propagace novinky docela opřel, na sociálních sítích… (více)

Reklama

Reklama