Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Přímý přenos z udílení cen Herecké asociace za mimořádné jevištní výkony uplynulého roku. Večerem v pražském Národním divadle provází Antonín Procházka. Letošní předávání Cen Thálie se odehraje ve znamení čtvrtstoletí existence Herecké asociace, která nejlepší interpretační výkony na českých jevištích oceňuje. Mezi nominovanými je i letos řada známých tváří, ale také herců, zpěváků a tanečníků, kteří se na jevišti Národního divadla představí poprvé. V činoherní kategorii mimo jiné Vilma Cibulková za Divadlo v Řeznické nebo Věra Hlaváčková z Jihočeského divadla, Ondřej Brousek z Divadla na Vinohradech nebo Michal Isteník z Městského divadla Brno.
Dvě nominace za muzikálovou roli mají Národní divadlo moravskoslezské v Ostravě a pražské Divadlo Hybernia, baletní kategorii téměř ovládlo pražské Národní divadlo s výjimkou Richarda Ševčíka z Plzně. Plzeňské Divadlo J. K. Tyla a pražské Národní mají také nejvíce nominací v opeře. Letošní ročník má i jednu kuriozitu. Vůbec poprvé se do širších nominací dostal také herecký výkon posluchače vysoké divadelní školy. Získal ji Petr Šmíd za roli Kabaretiéra v Divadle Disk. Vidět tuto muzikálovou inscenaci slavného Kabaretu ovšem lze vidět jen do poloviny června, kdy odcházející ročník předává jeviště mladším kolegům. Nominace jsou rozdány, ale jak to nakonec vše dopadne, uvidíte až v přímém přenosu. Uvádět jej bude letos opět herec, režisér a úspěšný autor divadelních komedií Antonín Procházka. (Česká televize)

(více)

Recenze (2)

Coleator 

všechny recenze uživatele

Chápu, že se nejedná o filmové ceny, kde logicky není o ukázky nouze, ale myslím si, že tenhle styl prezentace jednotlivých nominovaných opravdu nebyl příliš šťastný. Předtočené spoty dost tragické, Procházkův humor (jestli se tomu dá vůbec říkat humor) šel mimo mě... Zkrátka kromě světového rekordu v počtu přeřeků jste vůbec o nic nepřišli, pokud jste předávání neviděli... ()

Agatha 

všechny recenze uživatele

Letos už to bylo s celkovým formátem opravdu na hraně, jestli to takhle půjde dál tak z toho udělají druhého Českého slavíka. Z toho půlku má na svědomí frajírek Procházka, ten by potřeboval akutně vyměnit. Drží se tam už podezřele dlouho a začíná pěkně machrovat, i když nevim proč, když komolí jedno jméno za druhým. Dřív mi nevadil, ale už loni to naznačovalo letošní pohromu. A navíc, z dcery zesnulého udělat vdovu, to už je pořádný trapas... ()

Reklama

Reklama