Reklama

Reklama

Halloween 4: Návrat Michaela Myerse

  • USA Halloween 4: The Return of Michael Myers (více)
Trailer

Obsahy(1)

Je 10 let po otřesný událostech v Haddonfieldu. A Michael je pod dozorem nemocnice (celý spálený z Halloweenu II), odvážen v komátu, do nemocnice s vyšší ostrahou, ale cestou... V Haddonfieldu zbyla z jeho rodiny pouze jedna osoba, a to malá Jamie - neteř Michaela Myerse. Po nehodě sanitky, která Myerse převážela, se na plátno vrací ostřílený veterán Dr. Loomis (Donald Pleasence), který nehce aby se neteř setkala s nožem svého strýce. A tak začíná tichý a krvavý boj s typickou hudbou, ale s velmi netypickým koncem. Film dostal 2 studenské ocenění a řadí se mezi klasické vyvraždovačky 80. let. (Empire)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (225)

Slasher 

všechny recenze uživatele

Ten years ago He changed the face of Halloween. Tonight HE'S BACK! Ano, Michael se vrátil ve velkém stylu... Tenhle díl se opírá o perfektní atmosféru, která přebíjí i pár nedomyšleností. Vlastně celá série Halloween (kromě odpadové trojky) se může spoléhat na tuhle vlastnost, narozdíl od Pátků 13., či Nočních Můr, které se po čase zvrhly v zábavné, ale ne nijak zvlášť působivé vyvražďovačky. Takže jediné, co mi trochu vadilo na čtvrtém Halloweenu, byl až podezřele rychlý konec - čekal jsem, že se Michael prosadí trochu víc. (historie série) ()

BoredSeal 

všechny recenze uživatele

Halloween 4 považuju za možná nejvíc povedené pokračování. Do hry se vrací snaha o atmosféru a pravidla jedničky, tvůrci ignorují keltský blábol načatý ve dvojce a zpátky je Dr. Loomis, kterému Donald Pleasence dává zdařilý charakterní vývoj a dělá z něho jasně druhou nejzajímavější postavu série po Myersovi. K tomu je tu nová příbuzná Jamie a její nevlastní rodina. Příjemný zážitek bez rouhání. ()

Reklama

Pítrs85 

všechny recenze uživatele

Narozdíl od skvělých prvních dvou dílů sice menší kvalitativní sešup, ale pořád se jedná o skvělý horor, jenž především původnímu Halloweenu špatné jméno rozhodně nedělá, naopak. Navíc konečně opět s ikonickým Michaelem Myersem, který své oběti ani tentokrát nešetří (vede propíchnutí brokovnicí, vůbec ta scéna měla fakt koule). Úplnej závěr sice trochu haluz, ale jinak film šlape jak rolexky a rozhodně nemá šanci nudit. 3,5* ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Když se setmí a za oknem zuří bouře (jako dnes), je to dobrá volba. I po letech jsem si snímek užil. Nestaví na žádném složitém ději, ale na ponurých záběrech a atmosféře. Carpenterova původní hudba je nedostižná a zde vhodně zakomponovaná. Tma, mlha, modré tónování, mačeta, nůž, krev. Střídmé lekačky si hrají s divákem - jednou jsou falešné, podruhé skutečné. Snad jen bleskové přemisťování MM z jednoho místa na druhé bylo v některých situacích přitažené za vlasy. Konec luxusní. ()

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Ou, vau! Čo vám na to poviem? Po zhliadnutí Halloween 4 som očakával, že bude mať na csfd hodnotenie okolo tých 30-40%. A ono je 63? Prekvapujete ma ľudia, prekvapujete __ Za prvé si niesom vôbec istý, či aspoň polovica hodnotiacich videla prvotného, Carpenterovho Halloweena. Pretože ak by sa mali porovnať tieto dva výtvory, druhý je prachprostou hanbou k dnes už bohužiaľ zašlej sláve Michaela Myersa. Môžu za to predovšetkým úbohé pokračovania, ktoré nemali uzrieť svetlo sveta. A teraz k samotnému H4 __ Little nevie udržať atmosféru, akú dokázal Carpenter vyrobiť len z minimálneho rozpočtu. Všetky vraždy sú bez okolkov absolútne amatérske. Zabitie osoby zmačknutím tváre? Alebo prebodnutím brokovnicou, dodatočne cez stenu? To má byť akože vtip? Navyše sa Myers vždy "kde sa vzal, tu sa vzal" objaví a ani sám Boh netuší, ako je možné, že jeho pomalá chôdza môže byť rovná bežiacej obeti, ba dokonca autu! Jednu hviezdu dám len z toho dôvodu, že som neviem akým zázrakom o pol jednej dokázal udržať pri takomto "skvoste" otvorené oči. ()

Galerie (45)

Zajímavosti (27)

  • Během honičky na střeše se Ellie Cornell (Rachel Carruthers) pořezala o hřebík a byla odvezena do nemocnice. (HellFire)
  • John Carpenter napsal pro film zápletku, do níž promítl dopad řádění Michaela Myerse na městečko Haddonfield. Do konečné verze scénáře se však nedostala. (HellFire)

Reklama

Reklama