Reklama

Reklama

X-Men: Nová generace

(seriál)
Trailer 2
USA, (2017–2019), 21 h 1 min (Minutáž: 43–45 min)

Tvůrci:

Matt Nix

Předloha:

Stan Lee (komiks), Jack Kirby (komiks)

Hrají:

Emma Dumont, Jamie Chung, Stan Lee, Amy Acker, Natalie Alyn Lind, Stephen Moyer, Sean Teale, Coby Bell, Blair Redford, Jeff Daniel Phillips, Percy Hynes White (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(29)

Obsahy(1)

Žalobce Reed Strucker má chránit obyvatele před mutanty. Když se ukáže, že jeho syn Andy je také mutantem, dává se celá rodina na útěk. Nejdříve měl síť mutantů zničit, teď je sám potřebuje... (TV Prima)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (29)

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Seriál z alternativního světa, kde po záhadném zmizení hrdinských X-Menů došlo k blíže neurčené mutantské obdobě 9/11, která učinila z držitelů genu X osoby nežádoucí až nenáviděné. Skvělý námět, který měl atraktivní "co by kdyby" potenciál s tím, že tvůrci mohli i dost trefně kopat do stavu současných rozpolcených Spojených států a že se ta paralela velmi často vybízela. Žel, zpracováním je to velmi průměrná záležitost, která jako by zaspala dobu a měl jsem spíše pocit, že se dívám na seriál od stanice the CW. Vyfešákovaní borci (seksi pokérovaný indián, ještě víc seksi latino s neochvějným... ehm.. morálním kompasem), pěkné holky (velmi vyvinutá cérka), nesympatické křoví a hlavně scénář, který jako kdyby byl psán za pochodu - neustále se točí v kruhu a nikam pořádně nevede. Zábavné to docela je, to bych zas kecal, ale za cojones to moc nechytne a paradoxně zase naopak rushnuté "hlavně-co-nejvíc-ušetřit-na-efektech" finále je všechno, jen ne uspokojivé. Čekal jsem víc. ()

dragon94 

všechny recenze uživatele

Nevím co se všem na tomhle seriálu tak líbí. Je to těžkej průměr co se týče všeho, at už hovoříme o efektech, hereckých výkonech, scénářích, postavách, schopnostech postav, zápletkách, kameře atd... Celé je to pak takový nudný těžko zapamatovatelný odvar, plný repetetivnosti a stereotopických klišé. Až na jednu nebo dvě postavy jsou všechny ostatní nezajímavé (díky bohu za Blink). Potenciál je totálně tragicky nevyužit. Každej díl se odehrává doslova totožně, někam se musí dostat, jeden a ten samý agent je najde, obklíčí je, na poslední chvíli utečou. Což by ani tak nevadilo, kdybychom měli sérii o 22 epizodách. Docela mě šokovalo, když jsem po 10ti dílech zjistil, že už zbývají jenom 3 a ještě se v tom seriálu vlastně nic nestalo. Po shlédnutí celé série můžu říct, že se celý seriál nic nestalo. Nehledě na neustále se opakující kecy o tom co je správné, a že děti něco nesmí nebo by neměli udělat... Když to srovnám s Heroes nebo Tomorrow people tak se to na ně ani trošičku nechytá. 2* 45%. ()

Reklama

NiWi 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

The Gifted je poměrně povedený komiksový seriál, který oplývá přehlednou spoustou postav, dobrým zpracováním a příběhem, který dokáže docela spolehlivě vyplnit délku epizod a nepůsobit unaveně a natahovaně. Kde seriál ztrácí, jsou zbytečným patosem zavánějící dialogy ve druhé polovině série, nejasně a poměrně neschopně vyprofilovaná záporná strana, a také akčně nezajímavé a trošku odfláknuté finále. Rozhodně však seriál položil dobře základy pro další sérii, a zajímavě propojil děj s již vytvořeným xmenovským vesmírem. A nesmím zapomenout na skvělou a sexy Natalie Alyn Lind. ()

LizianShaw 

všechny recenze uživatele

Kdybych nevěděl z jaké stanice tento seriál pochází, defnitivně bych tipoval Cw, protože je to naprostá melodramatická telenovela. Ačkoliv se to hlásí k X-Menům, je tu jen pár zajímavých mutantů (Polaris a Stepford Cuckoos), ale ti jsou docela upozaděni, a seriál se soustředí na rodinku smutných nových postav, kteří mají grimasy typu výraz na umření. Efekty jsou alespoň na úrovni, ale jinak je každý díl to samý - anti-mutantský zákon stíhá rodinu a povstalce od domu k domu, které se pokaždé povede utéci, alespoň do doby, než je znovu najde. Druhá série se alespoň více soustředí na Hellfire Club, ale s ním se to také neustále vleče, kdy svůj tajemný plán vypustí do světa až v poslední epizodě. ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Vynechme teď fakt, že jsem na to původně začal koukat jen díky Natalii Alyn Lind (páč je to fakt kost a navíc je skvělá). Od Gifted jsem nic neočekával (jen tu Natalii Alyn Lind, páč je to fakt kočka a navíc umí hrát), ale pilotní díl mě skvostně navnadil, přinesl fajn tempo, záživnou akci, do které postavy hodil vlastně hnedka v úvodu i výborný začátek příběhu - navíc i Amy Acker, která je od Angela pořád stejně báječná. Další díly jsem tedy sledoval už proto, že mě celý seriál skutečně překvapil, je to fakt dobrá podívaná a s každým dílem možná i o něco lepší. Menší počet epizod je v tomto případě rozhodně výhodou, prodloužení pro druhou sérii potěšilo a vývoj příběhu v rámci první série rozhodně nezklamal. Navíc je to mnohem lepší podívaná, než jakýkoliv X-Men od... Posledního vzdoru (kromě Logana) a pro mě osobně tvoří tahle série vynikajicí kombo s Gothamem. Na Foxu se komiksové seriály skutečně daří a já jsem tomu rád - tohle zklamání by bolelo. Jistě, žádné scenáristické veledílo hodné jakýchkoliv cen to není, ale velmi příjemně se to sleduje, je to svižné a opravdu to nenudí. Já rozhodně můžu doporučit. 75%. ()

Galerie (534)

Zajímavosti (12)

  • Melodie vyzvánění Marcosova/Eclipsova (Sean Tale) mobilu je upravenou verzí originální znělky z animovaného seriálu X-Men z roku 1992. (NiWi)
  • Obraz na stěně v baru, kde se mají setkat Marcos/Eclipse (Sean Tale) a Reed Strucker (Stephen Moyer) je odkaz na Demon Beara, obří medvěda, který čerpá energii z negativních lidských emocí a objevil se jako záporák ve filmu X-Men: New Mutants (2019). (NiWi)

Reklama

Reklama