Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

4. června roku 1944, Uppottery, Anglie. Poté co silný vítr a špatná viditelnost odložili spojeneckou invazi v Normandii, poručíci Richard Winters a Lewis Nixon vzpomínají na události, které je dovedli až k samotnému dni "D". O dva roky dříve, v táboře Toccoa ve státě Georgia podstupuje skupina dobrovolníků výsadkářský výcvik. Dobrovolníci tvoří jednu z devíti rot 506. výsadkového pluku - rotu "E" známou jako Easy Company, vedenou náročným a tvrdým Herbertem Sobelem. Díky přísnému režimu, včetně častých výstupů na místní horu Currahee, se Sobelovi podaří vytvořit z nováčků elitní jednotku. Ovšem těžká taktická cvičení, tresty za drobné nebo domnělé přestupky a strategická selhání během manévrů vedly až k naprostému odcizení Sobela od jeho mužů, kteří dávají přednost klidnějšímu poručíku Wintersovi. Když se 506. výsadkový pluk přemístí do Anglie, Sobel zažaluje Winterse za to, že nestihl včas zkontrolovat latríny. Winters si vyžádá vojenský soud a šest jeho seržantů si přeje Sobela raději převelet, než aby jej následovali v boji. I když je plukovník Robert Sink kárá za zradu, nakonec udělá moudré rozhodnutí a Sobela z jednotky převelí. Na den "D", když se zvednou mraky a muži se nalodí na palubu letadla do Francie, už má Easy Company nového velitele, poručíka Thomase Meehana. (HBO Europe)

(více)

Recenze (31)

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po delším čase jsem se rozhodl znovu podívat na můj oblíbený seriál a měl jsem pro to dva důvody. První byl prostý, už mi to chybělo. Tím druhým důvodem bylo to, že jsem si konečně přečetl stejnojmennou knihu Stephena Ambrose a chtěl jsem si čerstvé dojmy z předlohy porovnat s výsledkem práce filmařů. Po první epizodě jsem byl absolutně spokojen, drobné odlišnosti byly pochopitelné a řekl bych, že jsem si díl díky znalosti předlohy užil ještě více než dříve. ()

cyphercz 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po letech si dávám repete tohohle seriálu a i když je rok 2019, čili 18 let od vydání prvního dílu, pořád je to jeden z nejlepších počinů co byl kdy zfilmován a ještě dlouho to tak i zůstane. Currahee je sice ve srovnání s dalšími, akcí nabitými díly trochu pomalejší a upovídanější, ale vůbec to není na škodu, máme možnost poznat jednotlivé postavy, vytvořit si k nim vztah a vidět přípravy na Den všech dnů. Jediné, co mi na něm vadí je David Schwimmer v roli Capt. Sobela. Ne že by to byl špatný herec, ale ten Ross z něj čiší každym coulem a jako člověk co viděl všechny řady Přátel několikrát se prostě neumím odprostit od té postavy... ()

Reklama

Sany33 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Príbehy z výcvikového tábora sú väčšinou úsmevné a dobre sa na ne spomína. To však asi neplatí pre rotu E, ktorá sa radí medzi paragánov a velí im kapitán Sobel. Ide z môjho pohľadu o slabší pilot nakoľko som o tomto seriály veľa počul a teda som mal adekvátne k tomu aj vysoké očakávania. Uvidíme čo prinesú Ďalšie časti zatiaľ nadpriemerná snímka. 75% ()

kenkaku 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

1942-1944. Dva roky příprav… První epizoda na mě působila napoprvé vlažně. Její dokonalost jsem ocenil až při čtvrtém-pátém shlédnutí. Člověk měl možnost se věnovat detailům (ne jen Rossovi z Přátel) a “vychutnat” si třeba Simona Pegga, “Magneta”, “Al Caponeho”, “Poldu z Marsu” nebo si všimnout jaké bylo jméno lodi, která je vedla do Anglie. Dokonalé detaily. Dokonalá atmosféra. ()

fabecc1222 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Říct, že první díl je klasickou seznamovačkou s postavami by asi nebylo úplně fér, protože jestli se dá vůbec něco sérii vyčítat, tak je to obrovské množství postav, které mnohdy jen těžko rozeznávat, a během prvního dílu se dá snadněji zaměřit jen na Winterse či Sobela (Schwimmer si už v době Přátel odskočil do dost netypické role). V celém kontextu dílu nebo celé série to ale nedokáže převážit to, jak výborně je to celé natočené, celý tréninkový kemp je nasáklý potem a dřinou, kterou se výborným způsobem daří přenášet na diváka. Je zajímavé také vidět, kolik budoucích velkých hvězd tu vidíme jen tak mimochodem ve vedlejších rolích různých vojáků. ()

Galerie (33)

Zajímavosti (1)

  • Zhruba v polovině dílu v čase 29:25, když Winters (Damian Lewis) s Nixonem (Ron Livingston) mluví o Sobelovi (David Schwimmer), se objeví poručík Welsh (Rick Warden). Má se jednat o příslušníka 82. divize, ale na rameni má znak orlů 101. divize. 82. divize má červenomodrý znak s písmeny AA - "All America". (ČSFD)

Reklama

Reklama