Reklama

Reklama

Snímek Cvokař představuje pestrou mozaiku hollywoodských postaviček: všechny tápou, všechny v tom velkém a zkaženém Městě andělů zkouší najít pravdu. Neurotický agent trpící obsedantně-kompulzivní poruchou, puberťačka neschopná vyrovnat se s matčinou smrtí a posedlá sledováním filmů, obstarožní herečka se svým nešťastným manželstvím i snaživý, ale Hollywoodem opomíjený mladý spisovatel... všichni mají jedno společné: psychiatra Henryho Cartera. Ironií osudu je, že Carter, na kterého se všichni s důvěrou obracejí, je z nich asi nejbezradnější. Tento prominentní cvokař s hvězdnou klientelou se ve skutečnosti není schopen vzpamatovat z nedávné osobní ztráty. Dny tráví pokuřováním trávy a přestává dbát na svůj zevnějšek. A co hůř - ztrácí veškerou dřívější víru ve svou schopnost pomoci pacientům. Střídavě tragický a škodolibě komický film Cvokař podává svědectví o síle mezilidských pout a připomíná, že nikdo z nás nemůže být sám. (Magic Box)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (191)

leon_id 

všechny recenze uživatele

Vcelku prijemne dilko na sobotni vecer pokud nemate zajem o spolecnost (nebo se vam s nikym nechce delit o travu :) Film stoji na vybornem vykonu Spaceyho, ktery tu huli jeste vic jak v Americke krase a vyrovnava se tak s nelehkou zivotni situaci. Pribeh neni nijak vyjmecny a cely film me prijde dost sestrihany, vzhledem k poctu postav a jejich charakterum bych ocenil delsi stopaz. Musim ocenit vyber interieru a Pell James jako rozkosnou tehulku, ktera tu ma par velmi povedenych hlasek 3 a (1/2 hvezdy za pocet odpalenych jointu :) ()

Lukrecie 

všechny recenze uživatele

Velmi dobrý film, pěkně prokreslené zajímavé postavy i prostředí. Plejáda závislostí a osobnostních poruch, realistické, přirozené, ze života, lidské. Natočeno s nadhledem. 4,5 ráda zaokrouhluji. Výborný Kevin Spacey a celkově milé obsazení poměrně neokoukaných herců. Celek moc pěkně funguje. Často to tak bývá: ten, který pomáhá, na tom může být mnohdy hůře než ten, komu je pomáháno..... ()

Reklama

dobytek 

všechny recenze uživatele

Já bych v tom filmu ani nehledal žádný velký drama. Mně to spíš přišlo jako taková ujetá, trochu černá komedie. Navíc to má šťastnej konec. Zhulenej psychiatr v podání Kevina Spaceyho asi měl vzbuzovat nějakou lítost, ale mně připadal spíš legrační. Stejně tak jako jeho pošahaný pacienti v čele s Robinem Williamsem. Jeho role sice byla menší, ale dost zábavná. Slabší stránkou filmu je scénář. Chvílema se příběh tak nějak rozpadá na menší epizodky, aby se pak najednou stala nějaká podivná náhoda a zase se to všechno nějak splácalo dohromady. Závěr filmu pak vyloženě působí jako deus ex machina. Kdyby se na scénáři trochu víc zapracovalo, mohlo to dopadnout rozhodně líp. Ale ani tak nemůžu říct, že by se mi film nelíbil. 70% ()

frolish 

všechny recenze uživatele

Zaujimavy film, ktory je pre mna tazke hodnotit. Na jednej strane som sa (zjavne oproti vacsine publika) vobec nenudil a pomale tempo sklbene so Spacey-ho ponurym herectvom mi sadlo velmi dobre. Na druhej strane tam nenachadzam ziadnu hlbsiu vypovednu hodnotu, nieco, na zaklade coho by som ten film odporucil, vyzdvihol. Mozaika "pribehov zo zivota", ktora bud v spravnom rozpolozeni silno zaposobi na pocity a vysumi z vas postupne a pomaly, alebo vas nezasiahne vobec. P.S. Ubehol viac ako mesiac a stale to zo mna ani prinajmensom nevysumelo. Asi to ma predsa len nieco do seba... ()

seth82 

všechny recenze uživatele

Jeden z lepších filmov, ktoré som v poslednej dobe videl. Trochu (zďaleka) mi to pripomínalo minimalistického The Man From Earth, ktorý je veľmi vysoko v mojom osobnom rebríčku. Kevin Spacey hádam ani nedokáže sklamať a ako čerešnička na torte sa objavuje aj Robin Williams v celkom netradičnej úlohe. Hoci to tak nevyzerá, film dokáže neuveriteľne pobaviť... ()

Galerie (25)

Zajímavosti (2)

  • Film měl nesoutěžní premiéru na filmovém festivalu Sundance 2009. (Terva)
  • Natáčení probíhalo v Los Angeles. (Terva)

Reklama

Reklama