foto

Kate Jennings Grant

  • nar. 23.3.1970 (47 let)
    Elizabeth, New Jersey, USA
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Kate Jennings vyrůstala v Guilfordu v Connecticutu. Poprvé se objevila ve filmu United Paul Greengrass '93 a v remaku When a Stranger Calls, Sony Pictures, režie Simon West. Ostatní filmové úspěchy ji patří za film Trust the Man společně s Davidem Duchovnym a za film Forgiven. V průběhu dětství a dospívání se věnovala hře na klavír a profesionální korepetici. Promovala z angličtiny a skládání hudby na University of Pennsylvania, kde studovala s držitelem Pulitzerovy ceny skladatelem Georgem Crumbaem. Na naléhání přátel využila příležitosti na prestižní Juilliard School of Drama a byla jednou ze šesti žen, které přijali, přestože nikdy nevystupovala na jevišti.

Od ukončení svého studia se pravidelně objevuje ve filmu, televizi i v divadle. Na Broadway vystupovala v hrách Proof a An American Daughter, obě v režii Daniela Sullivana. Hraje též v mnoha hrách mimo Broadway např. The Beard of Avon v režii Douga Hughese, Radiant Baby, v režii George C. Wolfea, a hlavní roli v muzikálu The Summer of 42. Jennings se také objevila v televizi v seriálu Sex and the City, Law and Order, Jag, John Wells' Trinity and Supernatural. V roce 2004 hrála Marjorie Hartford v kladně hodnoceném filmu Billa Condona Kinseyho. V současné době zkouší roli Bette v divadelní hře The Marriage of Bette and Boo pro divadelní společnost The Roundabout Theatre Company.

Zdroj: Bioscop

Herecká filmografie

Filmy

2016 Custody
Half the Perfect World
2010 Láska a jiné závislosti
2009 Sexy 40
2008 Duel Frost/Nixon
Zatmění
2006 Amy Coyne (TV film)
Filthy Gorgeous (TV film)
Forgiven
Let číslo 93
Na lince je vrah
2005 Nevěřte mužům
2004 Kinsey
The Dead Will Tell (TV film)
1998 Objekt mé touhy

TV seriály

2016 Miliardy (TV seriál)
YumTime (S01E03)
Notorious (TV seriál)
Taken (E10)
Choice (E09)
The Burn Book (E08)
další epizody (10)
2015 Neon Joe, Werewolf Hunter (TV seriál)
Jak prosté (TV seriál)
Výhled z Olympu (S03E18)
Spravedlnost v krvi (TV seriál)
Rukojmí (S05E16)
2013 Alpha House (TV seriál)
The Carrie Diaries (TV seriál)
2012 I Just Want My Pants Back (TV seriál)
Made in Jersey (TV seriál)
2011 Pan Am (TV seriál)
Tělo jako důkaz (TV seriál)
2010 Famílie (TV seriál)
2009 Dobrá manželka (TV seriál)
Milionový lékař (TV seriál)
Ve službách FBI (TV seriál)
2008 Odložené případy (TV seriál)
Sabotáž (S05E12)
2007 Patty Hewes - nebezpečná advokátka (TV seriál)
2006 3 libry (TV seriál)
Lovci duchů (TV seriál)
Croatoan (S02E09)
2005 První prezidentka (TV seriál)
2004 Zachraň mě (TV seriál)
2001 Zákon a pořádek: Zločinné úmysly (TV seriál)
1998 Sex ve městě (TV seriál)
Trinity (TV seriál)
1995 JAG (TV seriál)
1990 Právo a pořádek (TV seriál)

Dokumentární

2006 Let číslo 93: Rodiny a film

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace