Reklama

Reklama

Na lince je vrah

  • USA When a Stranger Calls (více)
Trailer

Pro Jill Johnson (Camilla Belle - The Ballad of Jack and Rose), která si chtěla přivydělat hlídáním dětí, to měla být ideální práce. Rodiče pryč. Lednice plná k prasknutí. Děti uložené v posteli. Pak ale zazvonil telefon a zlověstný hlas se ptá: “Zkontrolovala jsi děti?” Jill přepadá panika. Zamkne se, rozsvítí světla, zatáhne závěsy a volá na policii. Ta telefonáty prověří a poté Jill sděluje nepříjemnou zprávu. Volající se nachází uvnitř v domě. A tak jde k smrti vystrašená dívka nahoru zkontrolovat děti a její pohodový večer se pomalu mění v nervy drásající zlý sen plný úzkostného napětí, hrůzy a děsu. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (186)

SeanLSD 

všechny recenze uživatele

Nevidel som veľa mainstreamových filmov, v ktorých by sa toho dialo menej... ale zase na druhej strane je podľa mňa umenie natočiť film, v ktorom sa nič nedeje a aj tak ma hodinu a pol dokáže baviť...Zásluhu má na tom celkom jednoznačne zopár zrejmých faktorov - hyperluxusný barák, prekrásna kamera a sympaticky príťažlivá predstaviteľka hlavnej - a takmer jedinej - role. Hocikto by však takú nudu neutiahol, takže v neposlednom rade zručná réžia Simona Westa, ktorý sa už pekných pár rokov priam kúzelne vyhýba dobrým scenárom... Prvá polovica pôsobila priam ako učebnica. Naučte sa z nášho prvotriedneho kurzu - Ako sa dokonale vystrašiť sám ! Uff, to ja veru dokážem - sedieť niekde osamote, alebo sa motať kdesi v tme a lese, hororov som videl kvantá, a tu zrazu, nič ma k tomu nenúti, začnem si sám haluziť, ako na mňa kde čo skáče, nič sa pritom nedeje, ale ja som v zopár okamihoch vydesený ako decko, trepe mi srdce, oblieva ma pot a zachváti ma panika, neviem sa ovládať... - a to všetko iba kvôli tomu, že sa rád dívam na filmy. Za zmienku ešte stojí fakt, že keď sa už aj takýmto dielam robia remaky, tak Hollywood zrejme melie z posledného. ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Ono to není vyloženě špatný, většina film umě bavila, některé motivy to mělo dost zajímavé, ale jinak to je další z těch hororů (i když tohle je hlavně thriller), co jsou čistě průměrné, na víc nemají ani náhodou, už jenom tou kupou nelogičností, co tam je. Taky tam je dost klišé, ale koukat se na to docela dá. Jak jsem psal, je to prostě čistý průměr. 3* ()

Reklama

Botič 

všechny recenze uživatele

Hororová parodie bez špetky originality, která ždímá hodinu a kousek zákoutí luxusního domu až do nudného zemdlení, aby v závěrečné desetiminutovce vystřelila jednu vcelku vkusně natočenou scénu a pak si dál pokračovala do nijakého konce. Takhle zaujme jen tělocvična v úvodu filmu, zajímavě koncipovaná vila a Camilla Belle – samozřejmě ne nutně v tomhle pořadí. ()

Jino 

všechny recenze uživatele

Tohle je přehlídka hororových klišé. Simon West se snaží přesvědčením "méně, je někdy více" zahrát divákovi na nervy. Ano daří se mu to - mě na nervy zahrál, ale asi ne tak jak si sám představoval. Připadlo mi to jako úvod z Vřískotu, natahován na hodinu a půl. A blbost Jill (Camilla Belle) neznala mezí. Za své chyby by si smrt zasloužila...škoda. Jediné co působí dobře jsou některé lekačky, ale jinak je to zbytečný film. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Tak mám za sebou všechny tři Strangery a originál ani jeho televizní pokračování mě moc nezaujaly. U tohohle remaku musím pochválit scenáristu, že se vyhnul jejich nudným prostředkům s pátráním po vrahovi po letech a úvodní komorní atmosférickou dvacetiminutovku s hlídáním dětí konečně natáhl na celý film. Taky chválím, že konečně obsadili do hlavní role holku, na kterou se dá koukat. A ten barák je super. Za to vše dík a tu jednu hvězdu. Bohužel, výsledek je i tak pekelně nudný. Jinak z pera Freda Waltona, rejži a scenáristy prvních dvou Strangerů, vyšla ještě tahle variace, ale na ni už dlabu - http://www.imdb.com/title/tt0426424/ ()

Galerie (15)

Zajímavosti (19)

  • Přestože "vetřelce" hraje skotský herec Tommy Flanagan, hlas v telefonu patří Lanci Henriksenovi. (Cheeker)
  • Camilla Belle měla udeřit Tommyho Flanagana během scény v atriu, ale netrefila ho a rozsekla si ruku v oblasti kloubků prstů. Také se bouchla hlavou do okna během boje na schodech. (Cheeker)
  • Film oceněn cenou Golden Trailer v kategorii nejlepší horor. (Terva)

Související novinky

Čínský holokaust na velkém plátně

Čínský holokaust na velkém plátně

19.12.2006

Vyčerpávající natáčení hned dvou ambiciózních projektů, Na lince je vrah). Natáčení dramatu RAPE OF NANKING s odhadovaným rozpočtem čtyřicet miliónů dolarů začně už teď na jaře. (více)

Reklama

Reklama