Reklama

Reklama

Na lince je vrah

  • USA When a Stranger Calls (více)
Trailer

Pro Jill Johnson (Camilla Belle - The Ballad of Jack and Rose), která si chtěla přivydělat hlídáním dětí, to měla být ideální práce. Rodiče pryč. Lednice plná k prasknutí. Děti uložené v posteli. Pak ale zazvonil telefon a zlověstný hlas se ptá: “Zkontrolovala jsi děti?” Jill přepadá panika. Zamkne se, rozsvítí světla, zatáhne závěsy a volá na policii. Ta telefonáty prověří a poté Jill sděluje nepříjemnou zprávu. Volající se nachází uvnitř v domě. A tak jde k smrti vystrašená dívka nahoru zkontrolovat děti a její pohodový večer se pomalu mění v nervy drásající zlý sen plný úzkostného napětí, hrůzy a děsu. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (186)

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Jill je mladou študentkou, ktorá si privyrába ako operka. Jedného večera prichádza do rodiny Mantrakysových, aby postrážila ich dve malé deti. Niekoľko krát v minulosti pohodovo strávený večer sa tento krát mení na tvrdý boj o život. Mladučkej Jill je v pätách brutálny sériový vrah, ktorý svoju hru na mačku a myš spúšta prvým telefonátom. Takmer každí kto vzhliadol tento snímok, chválil kameru. Neostáva ma nič iné ako súhlasiť. Nezmieriteľným faktom ale ostáva, že napriek snahe režiséra o vytvorenie atmosferického snímku, dosiahol úroveň bohapustého priemeru. Na mňa tento snímok až tak nezapôsobil - 50%. ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

No čekal jsem něco jiného. Původní film je o něco lepší a to hlavně díky tomu že tady je uvodní scéna z původního filmu roztahaná na 87 minut, a navíc není tu vůbec atmosféra která byla v původním, hlavní aktérka je děsně nevírazná(ale pěkná) a celý to pusobí takovým špatným dojmem, což o to barák je pěknej a dal by se tam natočit solidní horor ale to by režisér nesměl mít tak vykleštěnej scénář kde se jen kecá, a po 40 minutě si řeknete " Sakra ať se tam něco už stane" nicméně dávám 3 slabší *. Naneštěstí film je celkem krátkej a konec ujde. ()

Reklama

VanTom 

všechny recenze uživatele

Lze poznat, že remake natahuje na celovečerní stopáž pouze dvacetiminutový úvod z původního filmu. První polovinu se totiž vůbec nic neděje, pěkná dívčina se ppoommaalluu plouží luxusním domem (opravdu snad neudělá rychlý krok), přičemž sotva má být proč vystrašená – občas jen zazvoní otravný telefon. Jenže ani polovina druhá – konfrontační "home invasion" – se kvůli celkově slabé režii a pitomému scénáři nijak nevytáhne. 3/10 ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $15miliónovTržby USA $47,860,214Tržby Celosvetovo $66,966,987Tržby za predaj DVD v USA $13,054,494 //počet predaných kusov 827,247║ Toto je len o dívaní sa na peknú tváričku herečky Camilla Belle - nič viac to nedá, ináč je to nehorázne monotónne a po 20minútach čoraz viac otravné, suché a tuctové. /35%/ ()

tron 

všechny recenze uživatele

Simon West (CON AIR!) to myslel dobre - chcel nakrútiť napínavý, komorný, hitchcockovský triler. A nech si hovorí kto chce čo chce, aj sa mu to podarilo a 80% nedávam vlastne ani poriadne neviem prečo. Okrem ponurej atmosféry a pekne hnusne napínavých scén tomu strašne veľa dáva i prekrásny dom (s nádherným lesným okolím) a ústredná sympaťáčka v podaní Camilly Belle. Občas to upadá do jemnej stagnácie, hapruje logika (ako sa blondína dostala s autom do areálu, veď jej Jill neotvorila) a dostaví sa tiež klišé (žiadny signál, buchot na poschodí), ale proste mne sa to páčilo. Bizarné je, že tento remake je oveľa lepší, ako originál z roku 1979, ktorý je v podstate o niečom úplne inom (v origináli tvorí stalkovanie babysitterky len prológ a po zvyšok filmu šialeného vraha prenasleduje detektív, kdežto remake prológ z originálu rozumne natiahol na celú stopáž). ()

Galerie (15)

Zajímavosti (19)

  • Reklama na film zahrnovala i imaginární profil na síti MySpace „Jill051606“, který bylo i po uvedení filmu možné zařadit si mezi přátele. Název byl odvozen od data uvedení 16. května 2006. (Terva)
  • V rámci přípravi na roli Jill musela její představitelka Camilla Belle dva měsíce posilovat a běhat. (Cheeker)
  • V októbri 2016 sa podľa webu PrettyFamous umiestnil film na 32. priečke v rebríčku "Najhoršie horory všetkých čias". (Zdroj: ČSFD)

Související novinky

Čínský holokaust na velkém plátně

Čínský holokaust na velkém plátně

19.12.2006

Vyčerpávající natáčení hned dvou ambiciózních projektů, Na lince je vrah). Natáčení dramatu RAPE OF NANKING s odhadovaným rozpočtem čtyřicet miliónů dolarů začně už teď na jaře. (více)

Reklama

Reklama