Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V New Yorku byl zabit kubánský velvyslanec. Aby se předešlo dalším útokům teroristů na kubánsko-americké konferenci v Praze, CIA tam pošle jednoho z nejlepších federálních agentů Michaela Danea. Na letišti ho vyzvedne přítel Alex a odveze ho za šéfem evropského štábu Dickem Powellem, který předá Daneovi fotografie střelce je to Simone Rossetová, která nyní žije v Praze pod jménem Jana Mitlová. Dane ji má okamžitě odklidit.
Mitlová vlastní s přítelkyní kavárnu. Dane tam zajde, Mitlovou se mu podaří chytit a s Alexem jí píchnou uspávací injekci. V autě, kterým ji převážejí, se Jana probere, dostane se z pout a vyskočí z auta. Muži jsou při jejím pronásledování zadrženi policií, protože Alex začal střílet, a Mitlová jim uprchne. Ovšem jen pro tuto chvíli... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (74)

danny_21 

všechny recenze uživatele

Dolph řídící LIAZku, Dolph odjíždějící z Prahy motoráčkem a přijíždějcí ve stejné soupravě do Vídně, agent CIA si to frčí na babetě, Z Hradčan k Národnímu jedním skokem :-) a pár dalších blbinek.Je to sranda ( asi nechtěná, ale dobrá ), s hloupočkým scénářem, na Lundgrena sakra málo akce, před světem jsme museli vypadat hrozně díky tomu ponurému socialistickému vizuálu, aspoň že ta Maruschka měla pěkné poprsí - 25 % ()

JohnSmith 

všechny recenze uživatele

Děj je naprosto stupidní a nelogický. Celkem předvídatelný. Ale vinu bych neházel na Kotcheffa, protože film je z jeho strany zvládnutý celkem slušně, akce je dobře natočená a není jí málo. Docela sice zamrzí, jak si filmaři přestavují Prahu a tak je z Pražského hradu možné pár skoky po střechách doběhnout až k Národnímu divadlu.S tím ale nic neuděláme a rozhodně bych za to film neodsuzoval. Koho bych ale odsoudil jsou scénáristi, protože takový pasquil co napsali se jen tak nevidí. ()

Reklama

choze 

všechny recenze uživatele

Rok před Tomem Cruisem a Brianem de Palmou se na Karlův most vypravili Dolph Lundgren a Ted Kotcheff (RAMBO) a natočili za 11 milionů tohle šedivé koprodukční akční béčko, u nás propagované jako první česko-americký (nebo americko-český?) akční film. Akční scény jsou slušné, ale krátké a žádná neutkví, no hlavní problém je v utahaném scénáři s dutými dialogy. Ten depresivní tmavý look (tomu říkám postkomunistická atmoška) místy působí až simandlovsky. Spolu s JOHNNY MNEMONICEM z téhož roku na dlouho poslední Dolphův film uvedený do našich kin. ()

noriaki 

všechny recenze uživatele

Špinavý, deziluzivní a amorální thriller, který bych od Hollywoodu čekal v sedmdesátých letech. Etické rozbředlosti dělá výbornou kulisu ušmudlaná a občas vyloženě odpudivá Praha, která každou proslavenou památku pečlivě vyvažuje šedivostí a čtyřicet let systematicky budovanou zaostalostí. Znalce reálií pobaví několik scén, kdy se ze střechy Pražského hradu pár skoky dostanete k Národnímu divadlu, nebo absurdní představa, že motoráček řady 820 je schopný doplazit se až do Vídně. Zábavnosti to moc neublížilo. Střelec je solidní béčko, které má co nabídnout. Ve srovnání s o rok mladší první Mission Impossible ale bolestně vynikne, že tady se hraje stěží druhá liga. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Po dvoch odpadových Lundgrenovkách som si pustil na zlepšenie nálady tento majstrštyk. Lundgren ho natočil dva roky po hite Univerzálny vojak, takže bol ešte v kurze, ale výsledok je rozpačitý. Áno oproti súčasným podfinancovaným Lundgrenovkám to vyzerá výpravne a po každej stránke profesionálne. Ale oproti jeho peckám z prelomu 80. a 90. rokov sa jedná o dosť veľký pokles po kvalitatívnej stránke. Zápletka je celkom v pohode, ale jej prevedenie je strašne nezáživné. Hlavne prvá tretina je neskutočne nudná a nič poriadne sa tam nedeje. Potom sa konečne film začne rozbiehať, ale rýchle a zbesilé tempo nenaberie nikdy. Skôr len také pomalé a kľudné. Akčné scény sú priemerné a nie je ich tu veľa. Dočkáme sa ich prakticky až v poslednej tretine. Takže film ponúka sympaťáka Lundgrena v ešte v dobrej forme, pár priemerných akčných scén a Pražské lokácie, ktorá tu ale pôsobia dosť hnusne. Výsledkom je film na jedno pozretie. 4/10. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (2)

  • Natáčať sa malo pôvodne v Paríži, ale producenti sa nakoniec rozhodli pre Prahu, kvôli nižším nákladom a exotickejšiemu vzhľadu. (m.a.t.o.)
  • Natáčelo se také v bývalém vojenském prostoru Milovice. (M.B)

Reklama

Reklama