Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ve výzkumném středisku je vyvinuta metoda, s jejíž pomocí je možné vstupovat do snů jiných lidí a ovlivňovat jejich životy. Vynález chtějí zneužít teroristé k zavraždění prezidenta USA. (Hans.)

Recenze (39)

Campbell 

všechny recenze uživatele

Celkem dobrý film s pěkným scénářem a zajímavýma snovýma scénama. Režisér Ruben je zručný režisér který natočil už pár dobrých hororů, na tohle jsem se těšil už jen z důvodu že tu hraje Quaid a že to je udajně stejný jako NOES, což ale není moc pravda, ten film je podobný možná tak že se jedná o sny, jinak je to něco jiného. Herci byly výborní, Quaid působil dobře přirozeně a Sydow hrál s chutí. Masky a efekty jsou na dobré urovni je sice pravda že sem tam bych nějakej efekt ubral, ale když se objevý masky tak jsem byl spokojen, horší je to ale ze scénama kde se neodehrává sen, ty působí celkem nudně a moc mě nebavily, nicméně film jsem si užil dobře a bavil jsem se ale víc jak 3 dát nemůžu. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Alex je senzitivní a má jisté telepatické schopnosti. Doktor Novotny ho doslova uloví pro svůj vědecký projekt, i když se znají z minula. Výzkum je jednoduchý - pomoci lidem od zlých snů a nočních můr, či jim odstranit psychické bloky a zábrany. Stačí jen, aby někdo do jejich snu vstoupil a vše napravil. Jenže jak se záhy ukáže, ve snu lze i zabíjet. Ve stejný rok jako Noční můra v Elm Street, tudíž nikdo asi neopisoval, přichází myšlenka, že když člověk ve snu zemře, zemře i v reálném světě. Nemluvě o tom, že v jednu chvíli roztáhne Tommy prsty a na koncích má ocelové drápy, které dají ještě více vzpomenout na Freddyho. Možná pomalejší a převážně psychologický rozjezd a nepříliš vydařené speciální efekty jsou slabinou snímku, který ale nakonec dostane spád a napětí. Původní hodnocení jsem proto o jednu hvězdu zvednul. ()

Reklama

choze 

všechny recenze uživatele

Zlé tajné služby zneužívající jedince s psychickými superschopnostmi pro svoje nekalé plány, obavy z atomové války a snaha jí zabránit, zabíjení lidí uvnitř jejich hlavy... Průměrná rodinná sci-fi, která trochu hrábne i do hororu a připomene řadu filmů dřívějších (Zuřivost, Mrtvá zóna, Scanners) i z téhož roku (NOES, Žhářka) a do finálního snu proniknou i tehdy oblíbení zombíci a ninjové. Námět slibný, ale scénář je na osmdesátkovou dobrodružnou jízdu málo zábavný a na konspirační thriller příliš ohraný a postrádající napětí. Jediným tahákem jsou snové sekvence, ale i když nejsou špatné, konkurenční NOES je má mnohem nápaditější. Promarněný a zbytečný film. ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Rozhodně skvělý námět (atentát na prezidenta skrz jeho sny), se scénářem už je to trošku horší. Dreamscape se totiž až zoufale snaží být vším možným (najdeme tu jak dobrodružnou komedii, konspirační drama, tak třeba fantasy horor), takže v závěru pak může působit dost nekompaktně, neuceleně. Některé triky jsou dnes už lehce úsměvné, jenže třeba taková surrealistická noční můra malého klučiny opravdu připomene stejně starý počátek Freda Kruegera. Zajímavé, jak vlastně mohl vypadat tenhle film původně. Jednu ze záporných rolí tu měl hrát Kevin Costner (bohužel se nespokojil s vedlejší, i když výraznou rolí) a erotická scéna mezi Dennisem a Kate byla taky odvázanější. Jenže napochodovala MPAA a udělila mu rating PG-13, čímž filmu dost ublížila. I přes to všechno je Dreamscape pohodovou jednohubkou. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Niečo medzi A Nightmare on Elm Street a Flatliners. Prípadne niečo ako The New Mutants. Film v ktorom vo výskumnom stredisku skúmajú sny. Väčšinou sa z nich dozvieme len to, že chlapík má nočné mory, lebo sa bojí, že ho podvádza žena. Nakoniec sa z jednej postavy vykľuje aj zloduch, ktorý chce zabiť prezidenta, ale aj tak mi všetky tie epizódky nepripadali nijak pútavé. A Dennis Quaid mi ako hlavný namyslený hrdina pripadal nesympatický. Snáď len tá triková stránka pôsobí roztomilo retro. Žiadne CGI ale kopa zadnej projekcie. Celkovo ma to proste nebavilo. 4/10. ()

Galerie (27)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama